17. avg 2023.

Gavrilović: REM od 2014. godine ne radi u skladu sa zakonom

Direktor Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović istakao je večeras da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) od 2014. godine ne radi u skladu sa zakonom.

Foto: Danica Đokić / Cenzolovka

Gavrilović je u emisiji „Među nama“ na TV Nova govorio o izveštaju koji su uradili o desetogodišnjem radu REM-u.

„Taj izveštaj je bio pripremljen sa idejom da se podeli poslanicama jer sama rasprava o REM-u u Skupštini je bila dosta prazna“, rekao je Gavrilović.

Govoreći o dodeli pete nacionalne frekvencije, Gavrilović je naveo da je REM još kada je delio frekvencije prvi put da je to radio na način suprotan zakonima.

„Nisu ocenjivali sve televizije na isti način“, istakao je on.

„Naša istraživanja pokazuju da je cilj REM-a da dodeli frekvenciju onim televizijama koje prepozitivno i nekritički izveštavaju o Aleksandru Vučiću“, dodao je on.

Govoreći o izveštavanju komercijalnih televizija sa nacionalnom frekvencijom u centralnim informativnim emisijama na dan protesta i dan posle toga, Gavrilović je naveo da njihov izveštaj pokazuje da je opozicija bila prisutna dva sata i 51 minuta, od toga je 94,6 posto bila negativno predstavljena.

„Kad bi imali REM koji radi svoj posao, te televizije bi bile makar opomenute jer krše Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga. Nekoliko takvih sankcionisanja bi dovelo do toga da bude i uskraćeno emitovanje tim televizijama“, izjavio je Gavrilović.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend