15. avg 2023.

Vučić na Pinku pa Prva, Ćirilica, RTS, „hitna“ konferencija: I tako dan za danom

Iako je najjača politička figura na sceni u Srbiji, predsednik Aleksandar Vučić svaki dan je na TV ekranima sa nacionalnom frekvencijom i to duže od sat vremena. To pokazuje, tvrde analitičari, da Vučić ima i dosta negativnih poena po istraživanjima i da ga čeka teška jesen. Uz to CNN poručuje u svojoj analizi da ukoliko Zapad "ne vidi zlo" u predsedniku Vučiću, upravo to destabilizuje Balkan

Aleksandar Vučić (foto: N1)

„Pa šta“ i „ne dam“, nacionalne frekvencije i neodgovornost od lokala ka vrhu SNS funkcionera mora neko da odobri. Zapad po analizi CNN-a, ukratko, žmuri na oba oka na sve Vučićeve poteze, pa i poteze njegovih najbližih saradnika.

„Nekoliko analitičara je izjavilo za CNN da je Srbija morala da uradi veoma malo da bi dobila pohvale američkih i evropskih zvaničnika, a da je u stvarnosti Vučić ostavio trag prekršenih obećanja“, navodi se u analizi CNN-a.

„On je najpopularniji, najjača ličnost, ali istovremeno i ličnost koja ima najviše negativnih poena“, kaže Zoran Panović iz Demostata.

Upravo nas Vučićeva popularnost vraća na CNN analizu i dovodi do Ališe Kerns, britanske poslanice i predsednice parlamentarnog odbora za spoljne poslove, koja jasno objašnjava kako su tekla Vučićeva obećanja.

„Posle reizbora 2020, svima nam je rečeno sačekajte videćete da Vučić postaje veoma zapadno i evropski orijentisan. To se nije desilo. Rečeno nam je da će se pridružiti sankcijama Rusiji. To se nije desilo. A kada pitam Zapadne zvaničnike zašto ste dozvolili Vučiću da vas preigra, oni kažu da je on najbolja opcija“, poručuje Krens za CNN.

I to nas dovodi do osnovnog problema opozicije koju beleži i srpska analiza.

„Ima jednu vrstu, da kažemo, krize liderstva u opoziciji“, dodao je Panović.

Kako bi uvek bio korak ispred opozocije, Aleksandar Vučić je uvek tu pred očima građana, priča im kako radi, kako nije išao na odmor, kako imaju više para, kako gradi i kako je spreman za sve izbore i kako tvrdi, pružanje ruke.

„Ja ih i dalje pozivam sada kada veoma mali broj njih protestuje i dalje ih pozivam da razgovaraju, ja im znam političke rejtinge, dva istraživanja smo imali ove nedelje, to nije impresivno“, poručio je Vučić s nacionalne frekvencije.

Najbolji istraživač javnog mnenja bez sumnje siguran je da na vlasti ostaje do 2027. a uz toliko medijsko prisustvo nije ni teško.

„Mi nismo imali ni u širim razmerama, ne u Srbiji, da je neko ovoliko medijski prisutan“, kaže Panović.

Putanja kretanja je od specijalnih emisija na Pinku, jutarnji na Prvoj, dnevnik RTS, Ćirilica kod Marića, pa hitna konferencija i tako iz dana u dan, opozicija upozorava da ovo što se dešava ništa nije novo

„U Srbiji u kojoj vlada Bog u kariranom sakou biće još više nasilja. Da l je ovaj levo onaj desno dajte ljudi nama gori kuća, kada oborimo Vučićev režim raspisaćemo konačno te slobodne izbore, slobodan RTS, pa nek svako predstavlja svoj program. Ljudi, mi nemamo više vremena“, poručuje Aleksandar Jovanović Ćuta iz Zeleno-levog bloka.

Čini se da i opozicija ima plan, međutim, za sad se usitnjava, umesto da se ujedinjuje, što nije nemoguće da će učiniti na jesen, kada se očekuje da stanu pred građane i kažu detalje svog plana. Vučić je, za sada, otkrio samo EXPO i to mu služi na duge staze, međutim, ni njemu ne ide sve od ruke, s obzirom na to da još nije formirao široki pokret, obećan za Vidovdan.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend