31. avg 2023.

Ministarstvo prosvete: Apel medijima da ne snimaju učenike iz OŠ „Vladislav Ribnikar“

Ministarstvo prosvete apelovalo je danas na medije da 1. septembra ne snimaju i ne fotografišu učenike iz OŠ „Vladislav Ribnikar“, kao i iz škola u Mladenovcu i Smederevu čiji su učenici stradali u masovnim pucnjavama.

„Uvažavajući najbolji interese učenika Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, kao i učenika škola u Mladenovcu i Smederevu koji su pogođene tragičnim događajima u maju ove godine, njihovih roditelja, kao i zaposlenih. Ministarstvo prosvete moli sve predstavnike medija da 1. septembra, tokom prvog dana nove školske godine, ne fotografišu i ne snimaju učenike tih škola“, navode iz Ministarstva.

Oni su zamolili medije za razumevanje i podršku kako bi se izbegla retraumatizacija učenika koji su svedočili tragičnim događajima.

„Na ovaj način olakšaćete učenicima ove škole i dati im prostor za miran početak nove školske godine. Interes dece, kao i psihološki, emotivni, socijalni i fizički razvoj dece svima nama treba da budu prioritet i iznad svih drugih interesa“, poručili su medijima iz Ministarstva.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend