06. maj 2023.

Šta kaže Zekić u vezi sa emitovanjem rijaliti programa

O izveštavanju medija u prethodnih nekoliko dana oglasila se i predsednica Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić, koja je navela da su portali u danu kada je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeno osam učenika i čuvar, a ranjeno sedam osoba - prednjačili u kršenju Kodeksa novinara.

Foto: snimak ekrana, Nova S

Zekić je rekla da je 3. maja najviše pratila Radio-televiziju Srbije i da je javni servis svoj posao obavio kako treba, profesionalno, uz svu pažnju i zaštitu dostojanstva i digniteta ličnosti, pre svih dece.

„Ostale televizije nisam toliko pratila i sačekaću izveštaj naše stručne službe pre nego što dam bilo koju ocenu“, navela je Zekić.

Upitana šta će REM uraditi povodom rijalitija, jer su posle tragedije u školi mnogi rekli da su rijaliti programi krivi za takvo ponašanje, Zekić je rekla da je teško sada govoriti o tome šta više uzrokuje nasilje.

Teško je reći da li nasilje više uzrokuju rijaliti programi, oni koji objavljuju poternice po mrežama, emisije u kojima se dehumanizuju oni sa čijim mišljenjem se ne slažemo, novine i portali koji su glavni promoteri tog nasilja, ali je svakako važno da se povede ozbiljan razgovor o tome, istakla je Zekić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend