22. avg 2023.

Željko Mitrović ima poruku za Oliveru Zekić: Zabrane me samo inspirišu

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović oglasio se povodom reakcije REM-a na niz video klipova objavljenih na ovoj televiziji a u kojima je korišćena veštačka inteligencija.

Foto: Screenshot (Youtube/Pink)

„Rem je juče učinio civilizacijski presedan, i zabranio AI satiru na televiziji Pink, verujem da se ova zabrana ne odnosi samo na satiru ludog Žeksa već i na potencijalnu AI satiru Stevana Sremca, Branislava Nušića i ostalih ljudi slobodnog duha, koji svakako, u različitim epohama, preplašiše i prestraviše mnoge“, napisao je on.

Kako je dodao, to nema veze, jer toliko toga ima u planu, da ga zabrane samo inspirišu.

„Pored toga što sam razvio tehnologiju koja će svetu biti poznata tek za ti do šest meseci, reših da Remu i Oliveri Zekić odgovorim na način kojim treba da shvate da nema tih zabrana koje mogu sprečiti brzinu tehnološke tv i video AI revolucije u kojoj sam trenutno jedan od svetskih lidera! Zato ako ste se preplašili svi zajedno, šibnite me na mesec, kao u ovoj pesmi, pa da možete lepo da se opustite u ambijentu inkvizicije i srednjeg veka, jer je tako svakako bolje za nas koji definitivno ne pripadamo ovoj sumornoj i represivnoj epohi“, poručio je Mitrović.

Posle reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje je naveo da video snimci u kojima izgleda da neki od lidera (Marinike Tepić, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa) opozicije vređaju svoje kolege iz opozicije, nije fer, oglasio se REM saopštenjem u kojem podsećaju „sve pružaoce medijskih usluga da su, shodno odredbi iz člana 47. Zakona o elektronskim medijima, dužni da ne pružaju programske sadržaje koji mogu zloupotrebiti lakovernost gledalaca i slušalaca i da audio-vizuelni sadržaj ne dovodi u zabludu javnost u pogledu ličnosti, događaja ili pojave koji su predmet snimka, naročito u informativnim programima čija je prvenstvena namena da na osnovu činjenica informišu korisnike medijskih usluga o aktuelnim događajima, ličnostima i pojavama, kao i da doprinesu njihovom tumačenju i razumevanju“.

Nakon objavljivanja ovih snimaka lider SSP Dragan Đilas najavio tužbu protiv Mitrovića i televizije Pink.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend