18. avg 2023.

Reporteri bez granica pozdravljaju presudu Dejanu Nikoliću Kantaru

Međunarodna organizacija posvećena medijskim slobodama zahteva i da Grad Vranje sruši zid kojim su blokirane prostorije OK radija

Prostorije OK radija kojima su zazidani prozori (foto: OK radio)

Reporteri bez granica pozdravili su na svom Tviter nalogu “presudu izrečenu u poslednjem trenutku”, kojom je lokalni vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar kažnjen sa 18 meseci zatvora zbog pretnji zaposlenima u OK radiju i novinarima u sudnici.

Dejan Nikolić je ranije već osuđen na 14 meseci zbog nasilničkog ponašanja i pretnji izrečenih u prostorijama OK radija i kazna mu je isticala 17. avgusta, tako da bi, da Viši sud nije brzo okončao žalbeni postupak i potvrdio presudu Osnovnog suda u Vranju, ovaj lokalni moćnik juče izašao iz zatvora.

Reporteri bez granica, međunarodna organizacija sa sedištem u Parizu koja se bori za medijske slobode i ljudska prava, u tvitu kažu i da  „Grad Vranje mora da sruši zid kojim je blokiran OK radio“, misleći na zid za pomoćne prostorije kockarnice u vlasništvu Nikolića, kojim su zazidani prozori u prostorijama radija (na slici).

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend