11. jun 2018.

Tamara Skrozza podnela ostavku u Izvršnom odboru NUNS-a

Novinarka Tamara Skrozza podnela je u četvrtak ostavku na mesto članice Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, saznaje Cenzolovka.

Ovu informaciju kratko je za Cenzolovku potvrdio generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković.

Njena ostavka je usledila samo tri dana nakon što je IO NUNS konstituisan, ali i dan nakon što je Skrozza u tekstu objavljenom na portalu Moj izbor žestoko kritikovala pojedine odluke NUNS-a, pre svega učešće tog udruženja na sastancima u Vladi Srbije na kojima je bila i savetnica predsednika republike za medije Suzana Vasiljević, kao i pozajmicu od šest miliona dinara koju je Medija centar NUNS-a uzeo od Dragana Đilasa. 

Ona je u tom tekstu napisala i da joj nije jasno kako su i zašto na konstitutivnoj sednici Izvršnog odbora NUNS-a „dovedeni u pitanje integritet i lojalnost kolege Vladimira Kostića koji je napisao tekst o pozajmici“.

„Udruženje koje u svojim redovima ima novinara dovoljno hrabrog da piše čak i ono što udruženju ne ide u prilog, trebalo bi da se ponosi“, napisala je tada Skrozza.

Tamara Skrozza nije želela da komentariše razloge za ostavku.

[povezaneprice]

Ispravka: Naknadno je izmenjena pogrešno navedena činjenica da je već formirano Koordinaciono telo Vlade u kojem je i Suzana Vasiljević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend