31. avg 2023.

Milan Ćulibrk: Sutra izlazi novi broj starog NIN-a

Redakcija NIN-a danas nije upoznala novu vlasnicu, sutra će. Tada će biti jasnije zašto je baš sad „Ringier“ poklonio svojoj generalnoj direktorki ovdašnji najstariji nedeljnik

Foto: Medija centar Beograd

Današnji sastanak na kome je trebalo da se upoznaju redakcija NIN-a i njegova nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović, odložen je za sutra.
Podsetimo, u ponedeljak je obnarodovano da je kompanija Ringier Srbija nije više vlasnik ovdašnjeg najstarijeg nedeljnika, već Jelena Drakulić Petrović, dugogodišnja generalna direktorka te kompanije.

Dan pred četvrtak, dan kad izlazi novi broj ovog nedeljnika, njegov glavni i odgovorni urednik Milan Ćulibrk, potvrđuje za portal „Vremena“ da je broj završen i da će „sutra izaći novi broj starog NIN-a“.

„Ne znam šta nas čeka, a očekujem da će nakon sutrašnjeg sastanka biti mnogo toga jasnije pa i zašto je do ove promene došlo baš sad, i da li se od NIN-a očekuje promena u uređivačkoj politici“, kaže Ćulibrk.

Kako je preneo portal Raskrinkavanje, „Ringier“ je poklonio NIN svojoj generalnoj direktorki.

„Ringier Srbija sada želi da prenese udeo zaposlenoj (Jeleni Drakulić Petrović, prim. nov) bez naknade, na osnovu aneksa Ugovora o radu baziranog na dugoročnom planu podsticaja“, navodi se u ovom ugovoru koji je potpisan krajem jula.

Jelena Drakulić Petrović je postala vlasnica 99 posto nedeljnika NIN, a ostatak pripada osnivačima i počasnim vlasnicima. U novcu, to iznosi više od 280.000 evra.

Kompanija „Ringier Srbija“ u saopštenju nije navela nikakve detalje o tome pod kojim uslovima i zbog čega je načinjen takav poslovni potez.

Kompanija Ringier Srbija DOO je u vlasništvu istoimene švajcarske medijske kompanije koja je NIN kupila u procesu privatizacije 2009. godine.

Prethodno je kompanija u svom posedu imala i prorežimski tabloid Alo, koji je 2017. godine prodala biznismenu Saši Blagojeviću. Ringier je vlasnik dnevnog lista „Blic“ i istoimenog portala, izdanja „Blic Žena“, Sportal.rs, Žena.rs, Pulsonline.rs, forum Ana.rs, i Nekretnine.rs i Mojauto.rs.

Jelena Drakulić Petrović je u kompaniji Ringier Srbija od 2004. godine. Prvo je bila brend menadžer dnevnog lista „Blic“., a generalna direktorka „Ringiera“ Srbija je od 2008. godine.

Kako „Danas“ podseća, kada je 2013. godine Ringier otvarao štampariju, otvorio ju je tada prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, u društvu generalne direktorke kompanije Drakulić Petrović.

Zatim, nakon poplava u Obrenovcu, godinu dana kasnije, Aleksandar Vučić i Jelena Drakulić Petrović zajedno su delili pomoć prikupljenu za građane koji su tada pretrpeli štetu. Prema „Danasu“, poznato je da je današnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio i rado viđen gost na rođendanima Blica.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend