15. jan 2018.

Hakovan Tviter nalog RTS zbog Nemanjića: Kad su videli šta se dešava sa porukama, sa javnog servisa se izvinili gledaocima

RTS ubrzo primetio šta se dogodilo i uputio izvinjenje

Bura oko serije Nemanjići i RTS se ne stišava.

Poruke su bile upućene predsedniku Programskog saveta prof. dr Milivoju Pavloviću koji je potpisao pismo upućeno kolegijumu RTS a u kojem se obrazlaže zašto ne treba emitovati druge epizode.

Iskoristivši zvanični Tviter nalog javnog servisa Srbije, neko je Pavloviću u jednom tvitu dao do znanja da Programski savet ne uređuje program, već savetuje, a u drugom se navodi da je Savet već jednom opomenuo Pavlovića da nije slobodan strelac te da će morati to opet.

Treći je već bio mnogo neprimereniji.

– Da je Vujke dao Pavloviću službena kola da se vozika po Pešti, ovoga ne bi bilo – navodi se u jednom od tvitova.

Na sreću, ova „sramota“ nije dugo trajala. Tim RTS je primetio šta se dogodilo i izvinio se svima.

– Poštovani pratioci izvinjavamo se zbog zbunjujućih tvitova. Pokušavamo da otkrijemo ko je ušao na naš nalog i sa njega poslao neprimerene poruke – naveo je RTS putem svog Tviter naloga koji se nalašo na meti hakera.

Saga Nemanjići traje od novogodišnje noći kada je emitovana prva epizoda serije koja kao nijedna do sad nije naišla na toliko neodobravanje stručne i drugog dela javnosti. Zamerke si stigle na račun naglaska, rečnika, glume… Pohvaljeni su samo kostimi.

Zbog toga što se priča oko Nemanjića ne zaustavlja ni posle dve nedelje, programski savet RTS je zatražio da se druge epizode ne emituju dok se ne odgledaju na internoj projekciji RTS.


Foto: Preuzeto sa telegraf.rs

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend