22. jul 2017.

Zašto je Politika u maju pazila šta objavljuje, a u julu to ne čini?

Biz life, Beta
IZVOR UNS

Kolegijum beogradskog lista „Politika“ je sinoć povodom slučajeva napisa „fantomskih komentatora“ u tom listu, saopštio da je tužilaštvu prijavio da je mesecima „na meti napada nepoznatih hakera i zlonamernika koji bi želeli da običnu novinarsku grešku predstave kao navodnu nameru ‘Politike’ da obmane svoje čitaoce“.

22. jul 2017.

Palanačka dosetka

Piše Dragoslav Dedović

„Rad oslobađa“ zapisao je u 19. veku jedan Lužički Srbin, da bi vek kasnije nacisti izreku zakovali na kapije koncentracionih logora. NIN je sada naslovnicom pretvara u ružnu palanačku dosetku, smatra Dragoslav Dedović.

21. jul 2017.

Provokacija ne oslobađa

Piše Antonela Riha

U trci za tiražom nedeljnik NIN je iskoristio simbole nacizma i holokausta i time obesmislio opravdanu kritiku režima koji svojim odlukama građane pretvara u jeftinu radnu snagu, pokornu i nemoćnu da se odupre

21. jul 2017.

Licemerno moralisanje

Piše Ivan Ivanji

Povodom naslovne strane NIN-a čujemo moralisanje koje bi bilo smešno da nije tužno. Na osnovu svoje sudbine dozvoljavam sebi da odbijam patetiku kao nedostojnu ozbiljnosti teme, piše za DW književnik Ivan Ivanji.

21. jul 2017.

Uživo iz Jajinaca ili Vašingtona?

IZVOR Istinomer

Novinarka Olja Bećković pita se kako je moguće da su privatni vlasnici medija najčešće najveće udvorice i „da li se prvo zaradi prvi milion, pa se postane poltron ili obrnuto“.

21. jul 2017.

Pokušaji diskreditacije „Politike”

Piše Kolegijum Politike
IZVOR Politika

Poslednjih meseci naš list se našao na meti napada nepoznatih hakera i zlonamernika koji bi želeli da novinarsku grešku predstave kao navodnu nameru „Politike” da obmane svoje čitaoce. Svedoci smo besomučne kampanje protiv našeg lista, koja se vodi prvenstveno putem društvenih mreža, ali i napada od strane kolega od kojih bi se očekivalo malo više profesionalne solidarnosti. Tim pre što je i laicima očigledno da se u slučaju koji je već proglašen za aferu „Fantomski komentatori” ne može govoriti o zloj nameri urednika i novinara naše medijske kuće. Naprotiv, jasno je da se „Politika” našla na meti kriminalnog napada zasad nepoznatih počinilaca, o čijim pravim namerama i motivima možemo samo da nagađamo.

21. jul 2017.

UNS: Treći Politikin fantom, u Bosni ne postoji psihijatar „Petra Nožica“

Pišu D. Bjelica, J. Pešić
IZVOR UNS

Udruženje novinara Srbije potvrdilo je da Politika ima još jednog fantomskog komentatora - Petru Nožicu "porodičnog terapeuta i psihijatra iz Sarajeva". Tim imenom i zvanjem potpisan je tekst objavljen u Politikinoj rubrici Pogledi 15. maja, povezan sa druga dva fantomska komentatora ("Petrom Veličkovićem" i "Milovanom B. Vučićem") tezom da je u Srbiji sistem korumpiran i neevropski jer umesto očevima decu uglavnom dodeljuje majkama.

Send this to a friend