19. sep 2017.

Reagovanje Pištaljke i odgovor Danasa

IZVOR Danas

Vladimir Radomirović, glavni urednik portala Pištaljka, uputio je glavnom uredniku Danasa zahtev za ispravku i izvinjenje zbog jučerašnjeg teksta "Za ukrašavanje Beograda 1,7 miliona evra istoj firmi".

18. sep 2017.

Izveštavanje o terorizmu stvara terorizam?

Piše Julija Fergin

Jedna nova studija je pokazala: što više izveštavamo o terorizmu, dešava se više terorističkih napada. Šta se krije iza toga? Racionalno planiranje terorističkih organizacija ili psihološki fenomen – Verterov efekat?

18. sep 2017.

Rijaliti i hapšenje: Upotreba ubistva za podizanje gledanosti i zgrtanje novca

Piše Tamara Skrozza

Slučaj ubijene pevačice Jelene Marjanović postao je i pre hapšenja njenog supruga školski primer sistematskog kršenja medijskih i drugih zakona. Tokom kompletne istrage, svih godinu i po dana, mediji su bili aktivni učesnici: podaci iz istrage pojavljivali su se na dnevnom nivou, javnosti je „na izvol'te“ bio serviran svaki detaljčić, da bi osumnjičeni, čije je hapšenje pre toga najavljeno, bio pritvoren nekoliko dana pošto je ušao u rijaliti „Zadruga“

16. sep 2017.

Rijaliti hapšenje

Piše Tamara Skrozza
IZVOR Moj izbor

Samo onaj nesretni rijaliti majmun može da poveruje kako hapšenje Zorana Marjanovića nije režirano u saradnji s vlasnikom TV Pink.

16. sep 2017.

Država u službi rijalitija?

IZVOR Insajder

Zbog načina na koji je pripremano i izvršeno hapšenje Zorana Marjanovića, koji je osumnjčen da je ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, opravdano se postavlja pitanje da li su državne institucije poput policije, tužilaštva i centra za socijalni rad, odlukom te iste države, zloupotrebljene i stavljene u funkciju rijaliti programa.

16. sep 2017.

UNS: Moguća zloupotreba nacionalne frekvencije

Piše FoNet

Povodom hapšenja jednog od učesnika u rijaliti programu TV Pink, osumnjičenog za ubistvo, Udruženje novinara Srbije poziva Regulatorno telo za elektronske medije da ispita moguću zloupotrebu nacionalne frekvencije, a od Republičkog javnog tužioca da istraži da li je bilo curenja podataka iz istrage, pošto je hapšenje navodnog ubice prethodno najavljeno u medijima.

14. sep 2017.

Željko Mitrović u Politici: Prilagođavanje tabloidnom čoporu

Piše Dušan Miklja

Otkud tekst Željka Mitrovića u listu koji je i u vreme najveće uslužnosti vlastima gledao da se bar jezikom i izgledom izdvoji od žute štampe? Ovaj je pamflet, pored toga što koristi prostački jezik, neprimeren za porodični list, a uz to je već poznat javnosti, pošto su ga spikeri Pinka, koristeći blagodeti nacionalne frekvencije, bezbroj puta pročitali

13. sep 2017.

Savet za štampu: Najviše kršenja Kodeksa u Informeru

FoNet

Komisija za žalbe Savetu za štampu, od početka godine do kraja avgusta, razmatrala je 43 žalbe, povodom kršenja Kodeksa novinara, i samo u tri slučaja utvrdila da Kodeks nije prekršen, izjavila je danas generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković.

12. sep 2017.

Kako je Željko Mitrović od svojih gledalaca napravio majmune

Piše Antonela Riha

U „udruženom medijskom poduhvatu“, koji je predvodio vlasnik Pinka Željko Mitrović, videla se sva beda ovdašnjeg novinarstva. Svi tabloidi su obmanjivali javnost prenoseći mnoštvo detalja o „bebi“, pišući čak i o reakcijama njenih roditelja. Lagali su danima bez ikakvih posledica, a nisu se ni izvinili kada se na kraju u „Zadruzi“ pojavio – majmun

Send this to a friend