14. jan 2021.

Sloboda medija i zaštita građana – gde je granica?

Piše Nataša Stojadinović
IZVOR Danas

Kada u medijima dominantnu ulogu ima tzv. žuta štampa, sklona senzacionalizmu i preterivanju, posebno je važno znati koje su granice slobode izveštavanja, odnosno dokle mediji mogu da zadiru u ličnu sferu pojedinaca.

13. jan 2021.

Vesti Radio Kosovo odbio da emituje audio drame o srpskim porodicama nestalih

IZVOR KoSSev

Radio Kosovo, deo kosovskog javnog servisa, odbio je, uprkos ranije postignutom dogovoru, da emituje jednu reprizu i dve premijerne epizode audio drame o porodicama nestalih Srba, saopštila je jutros prištinska nevladina organizacija Integra u svojoj reakciji protiv cenzure na Radiju Kosovo. Iz Radija Kosovo, s druge strane, poručuju da je jezik u ovim dramama „vređao većinu“.

12. jan 2021.

Maja Žeželj: Lažan i neistinit članak, upozorenje – ne nasedajte na prevaru

IZVOR N1

Nedavno je na jednom sajtu (boriskolontoran.gitlab.io/top/) izašao članak pod veoma provokativnim naslovom: Kako su lekari želeći zaraditi gotovo doveli do smrti Maje Žeželj, iskoristivši bolest slavne voditeljke i gde se promoviše neki preparat. Maja Žeželj navodi da je članak neistinit i lažan i upozorava javnost da ne nasedne na prevaru.

06. jan 2021.

Otkud Đilas u Danasu?

piše Dragoljub Draža Petrović
IZVOR Danas

Jedini moj kontakt sa zloglasnim Đilasom u kome se pominjao Basara desio se pre godinu i po dana i bio je jezivo dramatičan:

03. jan 2021.

Suspendovan inkriminišući portal Prismotra.net

Piše Milan Nešić

Internet portalu Prismotra.net, koji je tvrdeći da se bori za istinu objavljivao neproverene informacije u rangu kleveta o delu novinara, medija, aktivista nevladinog sektora ili pojedinaca u Srbiji, nije moguće pristupiti - pošto je nalog na kojem se nalazi suspendovan.

01. jan 2021.

Basara: Opozicija kao i vlast hoće samo hvalospeve

Piše Miloš Đošić
IZVOR Danas

Poznati pisac Svetislav Basara, odgovarajući na pitanja građana sa Tvitera, izjavio je da podjednako kritikuje vlast i opoziciju, ali da i jedni i drugi žele samo hvalospeve i čuju samo kritike.

31. dec 2020.

Ulica Aleksandre Tijanić

Piše Svetislav Basara
IZVOR Danas

Posle 11 godina, tri meseca i 11 dana, od danas pa nadalje Famozno više neće izlaziti u Danasu.

31. dec 2020.

Voditeljka RTS-a nameštala pitanja Dačiću

Piše Katarina Živanović
IZVOR Danas

Gaf ili sabotaža, odnosno, kako je snimak neformalnog razgovora u studiju dok su na televiziji emitovane reklame pušten u program, pitanje je na koje samo nadležni na RTS-u imaju odgovor, ali ne žele da ga objave.

31. dec 2020.

Gostovanje Dačića na RTS, „vaše pravo da izaberete pitanje“

Piše Žaklina Tatalović
IZVOR N1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić bio je gost na Radio televiziji Srbije u emisiji "Četvrtkom u devet" prošle nedelje, a sada se na društvenim mrežama pojavio snimak razgovora sa voditeljkom Nadom Gogić, koji se odvijao za vreme reklama. Ništa tu ne bi bilo čudno, da pomenuta voditeljka nije pitala predsednika Skupštine "šta bi mogao da pirča" i "koga bi mogao da pomene".

30. dec 2020.

Novinarka RTS-a omogućila Dačiću da bira o čemu će pričati u emisiji, javni servis ćuti

Piše Marija Vučić

Kako izgleda kada novinar nema profesionalnu distancu prema sagovorniku i dozvoljava mu da izabere koje mu se pitanje sviđa, javnost je imala prilike da vidi u emisiji RTS-a „Četvrtkom u 9“. Kada je trebalo da idu reklame, kamere su - slučajno ili namerno - ostale uključene, i ćaskanje voditeljke Nade Gogić i Ivice Dačića otkrilo je kako se sagovornicima „nameštaju“ pitanja i teme. „I Đilasa spomeni ako hoćeš“, rekla je Gogić Dačiću kroz smeh, sve vreme mu se obraćajući sa „ti“. „Njih dvoje kao da su izašli na kaficu, sve to izgleda kao mali dogovor među prijateljima o tome šta da se drugu Ivici nabaci na volej i kako da poentira u intervjuu“, kaže za Raskrikavanje urednik portala Cenzolovka, Perica Gunjić. Iz RTS-a ćute.

Send this to a friend