24. okt 2020.

Otvoreno pismo Vladana Vukosavljevića NIN-u i Vremenu povodom ponovljenih sramnih optužbi

Piše Vladan Vukosavljević

Iako je Ministarstvo kulture i informisanja u svom prekjučerašnjem saopštenju objavilo da želi da prekine polemiku u vezi sa događajima na izložbi stripa i crteža u Staroj Kapetaniji, novi bestidni napadi NIN-a i Vremena iznuđuju javni odgovor, ovoga puta ne Ministarstva kulture i informisanja, već moj lično. Pored ostalog i zato što ni u jednom od ta dva lista to saopštenje Ministarstva kulture i informisanja nije objavljeno.

24. okt 2020.

Bodrožić: N1 je poslednja adresa na koju UNS treba da uputi prekor (VIDEO)

IZVOR N1

Televizija N1 je poslednja adresa na koju treba da bude upućen poziv da se odupre pritiscima i ne krši kodeks novinara, kaže Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije. On je, gostujući u Novom danu, rekao da na medijskoj sceni postoje "mnogo veći problemi" kojima se treba baviti. Kaže i da međunarodna zajednica toleriše stabilokratiju u Srbiji, jer želi da smiri region, ali da je to greška koja može da odvede u anarhiju.

24. okt 2020.

Kako sam postala majstor spina

Piše Jovana Pešić
IZVOR UNS

Sa suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naložio paljenje kuće novinara juče sam pratila još jedno suđenje - ovog puta UNS-u, direktno na programu televizije N1. Da „spinovanjem branimo provladine medije“, glasila je svima dostupna presuda te televizije. Sudilo se predsedniku UNS-a Vladimiru Radomiroviću, zbog teksta koji sam napisala.

24. okt 2020.

Piše Ranko Pivljanin: O, UNS-e!

Piše Ranko Pivljanin
IZVOR Nova.rs

Kažu da nema ništa novo pod kapom nebeskom, kažu još i da je ponavljanje majka mudrosti, pa evo da uštedim sebi trud i ponovim deo teksta koji sam napisao u julskoj noći kad je Aleksandar Vučić, svojom drugom obznanom policijskog sata, izveo narod na ulice Beograda da ih tamo nekoliko dana tuče policija, a da ih on i njegovi mediji proglašavaju rušiteljima poretka, neprijateljima države, izmanipulisanom masom, huliganima, stranim plaćenicima....i tako dalje i tako bliže.

24. okt 2020.

Informer kažnjen jer je Boška Obradovića nazvao fašistom

IZVOR Danas

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu od 5. juna ove godine kojom je vlasniku dnevnog lista „Informer“ – „Insajder timu DOO“ iz Beograda naloženo da zbog povrede časti i ugleda Bošku Obradoviću isplati 100.000 dinara zbog teksta pod naslovom „Sram te bilo, fašisto“ od 17. juna 2018. godine.

23. okt 2020.

UNS spinovanjem brani provladine tabloidne medije osuđene za klevete

Piše Mladen Savatović
IZVOR UNS

Udruženje novinara Srbije optužilo je Okružni sud u Cirihu i Junajted grupu (UG) da prikrivaju činjenice o presudi u kojoj je sud presudio u korist suvlasnika Grupe Dragana Šolaka protiv televizija Pink, Studio B, kao i tabloida Informer zbog klevetanja i širenja laži. UNS je, takođe, doveo u pitanje i profesionalizam Junajtedovih televizija jer su, kako kažu u UNS-u, preneli saopštenje UG, a da pre toga nisu imali uvid u presudu. Sve to postalo je ubrzo "municija" u orkestriranoj kampanji prorežimskih medija i skretanju pažnje sa odluke.

22. okt 2020.

Smajlović i Radomirović spinuju da zaštite Vučićeve medije

IZVOR Nova.rs

Prorežimski mediji već nekoliko nedelja spinuju i napadaju Junajted grupu optužbama da skriva presudu kojom je njen suvlasnik Dragan Šolak, u svojstvu privatnog lica,  dobio televizije "Pink" i "Studio B", kao i list "Informer" na sudu u Cirihu zbog klevetanja i širenja laži u medijima. Nažalost, ovom spinu se pridružilo i Udruženje novinara Srbije, i to u zajedničkom nastupu aktuelnog predsednika UNS Vladimira Radomirovića i bivše predsednice UNS i Radomirovićeve bivše urednice Ljiljane Smajlović.

21. okt 2020.

Dobro u ljudima čini život lepšim

Piše Veran Matić

Srpski filantropski forum je na Nacionalnom danu davanja 9. oktobra, odlikovao poveljom redakciju emisije Dobro u ljudima za profesionalno izveštavanje o dobroti, plemenitosti i solidarnosti, kao i za izuzetan doprinos razvoju dobročinstva i filantropije. Produkcijska kuća Škorpion proizvela je za pet godina preko 1500 emisija o dobrim ljudima, dobrim delima, herojskim plemenitim gestovima, akcijama, projektima, pozitivnim primerima… Emisije se emituju na N1 TV, kao i na RT Vojvodine.

21. okt 2020.

Da li ste pročitali tekst u „Večernjim novostima“?

Piše Vladimir Radomirović
IZVOR UNS

Drugi odgovor glavnom i odgovornom uredniku Radio Goraždevca: Kolega Darko Dimitrijević kaže da je Udruženje novinara Srbije „moralo da reaguje“ na njegovo pismo u vezi sa člankom iz „Večernjih novosti“ o pomenu stradalim vojnicima na Košarama.

Send this to a friend