15. jan 2018.

Čas anatomije Predraga Lucića

Piše Saša Ilić

Priča koja sledi, malo je svedočanstvo o radu srbijanske policijske službe, koja je u biografiju Predraga Lucića imala višekratni upliv, najpre za vreme njegove beogradske studentske faze, a potom sa distance u feralovsko i postferalovsko doba.

15. jan 2018.

In memoriam: Zoran Jeličić

Piše Dimitrije Boarov

Pod udarima teških boleština koje su ga pritisle poslednjih godinu dana, u Beogradu je, u 72. godini života, umro novinar Zoran Jeličić. Iako je pisanje za novine, sa dosta gorčine zbog moralnog i ekonomskog rasula našeg žurnalizma, napustio još pre dve decenije, Zoranovih tekstova sećaju se mnogi stari čitaoci nekadašnje Ekonomske politike, NIN-a, Slobodne Dalmacije i Vremena. Iz njih su izbijali nepristrasnost i istinitost, jer ih je pisao čovek stamene kuraži i lucidnog osećaja za suštinu društvenih i privrednih zbivanja.

12. jan 2018.

Facebook najavio drastičnu promenu na globalnom nivou

IZVOR B92

Facebook će uskoro na globalnom nivou promeniti način prikazivanja vesti čime će umnogome otežati rad preduzećima, brendovima i medijima. Srbija je inače nekoliko meseci deo eksperimentalnog projekta koji obuhvata još nekoliko zemalja i već ima razdvojen News i Explore Feed.

10. jan 2018.

Preminuo Predrag Lucić

IZVOR N1

Nakon teške bolesti u Splitu je preminuo Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, ugledni novinar, pisac i reditelj.

04. jan 2018.

Pogled na novinarsku 2017. godinu

Piše J. Pešić
IZVOR UNS

Prošlu godinu novinari će pamtiti ne samo po incidentima, fizičim i verbalnim napadima na kolege, čak i na dan inauguracije predsednika Republike Srbije, već i po blokadama računa velikim medijskim kućama, štamparijama, zloupotrebama projektnog sufinansiranja...

Send this to a friend