23. jul 2017.

Medijski savez: Hajka na neistomišljenike

FoNet

Medijski savez (UMMR, SINOS, PROUNS, DNV) danas u saopštenju "najnajoštrije osuđuje hajku koju sprovodi Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) sa svojim istomišljenicima iz Medijske koalicije", za koje tvrdi da "nastavljaju praksu satanizovanja svojih neistomišljenika, zloupotrebljavajući medije".

19. jul 2017.

BIRN-ova letnja škola za 2017. godinu u Dubrovniku

IZVOR BIRN

Ovogodišnja BIRN-ova Letnja škola istraživačkog novinarstva održaće se u Dubrovniku od 20. do 26. avgusta. Tokom šestodnevnog programa Letnja škola će okupiti neke od najboljih svetskih novinara i trenera. Novinari će imati priliku da nauče najsavremenije istraživačke veštine, a glavni trener je Blake Morrison, urednik Reuters-a, koji je tri puta bio finalista Pulicerove nagrade za istraživačko novinarstvo.

11. jul 2017.

Primer hrabre i odlučne žene

FoNet
IZVOR Danas

U Beogradu je održana komemoracija novinarki Vremena Tatjani Tanji Tagirov, a njen prijatelj Lino Veljak istakao je da će ona ostati nedostižan uzor i primer hrabre i odlučne žene, "koja nikad neće tolerisati niti zločin, njegovu relativizaciju, niti bilo šta što krši ljudsko dostojanstvo".

10. jul 2017.

Priznanje Omeru Karabegu

Piše Aida Đugum

Novinaru i uredniku "Mosta" Radija Slobodna Evropa Omeru Karabegu uručena je nagrada za životno djelo u oblasti novinarstva, specijalnog žirija Evropske nezavisne Agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija iz više evropskih država.

Send this to a friend