22. feb 2017.

Gošće N1: Novinarski kodeks se krši svakodnevno

Piše Jelena Petrović
IZVOR N1

Godišnji izveštaj Saveta za štampu pokazuje da je u 2016. godini osam dnevnih listova prekršilo Kodeks novinara u 5.477 tekstova, što je čak 2.000 kršenja više nego što je bio slučaj u 2015. Nema podataka za elektronske i onlajn medije.

20. feb 2017.

Koalicija: AEMV – sporno udruženje u brojnim lokalnim komisijama

IZVOR UNS

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja poziva lokalne samouprave i druge organe vlasti koji raspisuju konkurse za sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja – da za članove stručnih komisija za procenu vrednosti predloga projekata biraju predstavnike reprezentativnih novinarskih i medijskih organizacija, a ne članove višestruko spornih udruženja kakvo je recimo Asocijacija elektronskih medija Vojvodine (AEMV).

19. feb 2017.

Vest o Tominoj kandidaturi ili kako su Sputnjik i N1 na kratko sarađivali

Pišu J.Pešić, D.Bjelica
IZVOR UNS

Pre tri dana, u sredu veče, Sputnjik je na sajtu objavio kako ekskluzivno saznaje da će se aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima. Vest koju je Sputnjik objavio u 21.42, objavio je brzo i sajt televizije N1, u 21.47, sa izmenom koja je zabeležena u 21.54, i naveo da nezvanično saznaje da je tu odluku Nikolić doneo na proslavi rođendana.

17. feb 2017.

Nije vreme za polemiku

Piše Vukašin Obradović
IZVOR Danas

Povodom reagovanja Verana Matića "Nije zauzet stav o zaštiti" (Danas, 8. februar)

13. feb 2017.

Danas je Svetski dan radija

IZVOR B92
Foto: Flickr / Renee Johnson

13. februar širom planete se obeležava kao Svetski dan radija. Unesko je proglasio ovaj praznik da bi promovisao radio kao mediji i sve mogućnosti koje pruža.

13. feb 2017.

Očuvanje „Politike” obaveza njenih novinara

IZVOR Politika
politika_logo

Za samo sedam dana od javnog poziva kolegama, Udruženje novinara „Politike” (UNP), osnovano kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje radi ostvarivanja ciljeva u oblasti javnog informisanja građana, gotovo je utrostručilo članstvo.

09. feb 2017.

Na kratko proradio portal E-novine

Piše K. Kovač
IZVOR UNS

Portal E-novine, koji je letos prestao sa radom, krajem januara i početkom februara objavio je nekoliko tekstova. Tekstovi o LGBT zajednici objavljeni su u okviru projekta koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja.

Send this to friend