17. jan 2022.

Danas je 32. rođendan NDNV-a

IZVOR VOICE

Najstarije nezavisno udruženje novinara na jugoslovenskom prostoru, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), danas obeležava svoj 32. rođendan.

15. jan 2022.

Igor Karanov u moru mrtvih

Piše Marko Vidojković
IZVOR Danas

Kod smrti je strašno i to što ne znaš ko je sledeći. Igor Karanov bio je sledeći, preksinoć, što sam saznao iz poruke na Viberu, koja me je dočekala kad sam se probudio.

05. jan 2022.

Filip Lukić: Mladim novinarima treba dati više prostora

S. Rudakijević
IZVOR O radio

Filip Lukić (28) novinar je televizije N1. Novinarstvo je završio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a master studije sociologije evropskih integracija na Slobodnom univerzitetu u Berlinu. Iskustvo je sticao još od prve godine osnovnih studija u emisiji Slušaonica 6, na radiju B92 i internet portalu RTS-a. Nakon toga je radio na Radiju Slobodna Evropa, u Istinomeru i portalu European western Balkans. Nedavno je od Novosadske novinarske škole proglašen za najboljeg mladog novinara u 2021. godini u kategoriji dnevno-faktografsko novinarstvo.

05. jan 2022.

Potvrđeno: Dragan Šolak novi većinski vlasnik Sautemptona

Stefan Davidović
IZVOR N1

Sport Republic je investiciona firma koja se bavi sportom i zabavnom industrijom. Oni su kupili deonice koje su prethodno bile u vlasništvu Kineza Gaa Jišenga i sarađivaće sa Katarinom Liber, koja je zadržala manjinski udeo. „Tokom protekle dve godine, zajedno sa vlasnicima deonica našeg kluba, bili smo u potrazi za novim partnerom koji će voditi…

04. jan 2022.

Prijavite se za posao u Glasu Amerike

Srpski servis Glasa Amerike traži dinamičnog i kreativnog novinara koji će izveštavati, pisati vesti i proizvoditi sadržaje za televiziju i digitalne platforme. Radno mesto je u Vašingtonu.

01. jan 2022.

Snaga ove zemlje je na lokalu

Piše Nenad Andrić

Mnogi od vlasnika privatnih medija ne shvataju da je lokalna informacija suština slobode malih zajednica.Postoje dve reči kojima se može objasniti položaj novinara na lokalu, a one glase: pritisak i teskoba

30. dec 2021.

Novinska hartija od početka godine poskupela 80 odsto

Piše M. N. Stevanović, Lj. Bukvić
IZVOR Danas

Od početka godine do danas roto papir, na kom se štampaju sve novine u Srbiji, poskupeo je gotovo 80 odsto. Razloga je dosta – nedostatak sirovine, odnosno starog novinskog papira, ali i poskupljenje energenata, samim tim i distribucije.

29. dec 2021.

Konkurs za novinarske nagrade „Cvet jednakosti“

IZVOR NUNS

Nagrada „Cvet jednakosti“ dodeljuje se za medijske priloge koji se bave temama invalidnosti, promovišu aktivnosti, prava i dostignuća osoba sa invaliditetom, a koji su objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

28. dec 2021.

Branko Stanković: Narodni novinar

Piše Nenad Kovačević
IZVOR Danas

Moguće je da u istoriji RTS nema nagrađivanijeg novinara od Branka Stankovića, ali izvesno je da je on jedno od najprepoznatljivijih lica na Javnom servisu Srbije.

24. dec 2021.

Bora Konj i Samo Dejo: Zbog Tviter spejsa smetamo, pa i delu opozicije (VIDEO)

IZVOR N1

Politikolog Boban Stojanović kaže - da postoje debate u javnosti u Srbiji, za Tviter spejsovima ne bi bilo potrebe, i smatra da građani treba da slušaju taj nov i zanimljiv format, nalik radiju i "pričaonici". Kreatori spejsova u našoj Tviter zajednici, poznati kao Bora Konj i Samo Dejo rekli su u "360 stepeni" na N1 da je to slobodna teritorija koja smeta svima koji bi da drže agendu tema pod kontrolom. Dejo navodi da ljudi žele da kažu šta ih tišti, šta misle, jer nemaju gde, jer su institucije zarobljene. 

Send this to a friend