20. sep 2020.

Društvene mreže mogu da pomognu u informisanju

FoNet
IZVOR Danas

Društvene mreže mogu mnogo da pomognu u informisanju jer je medijska scena u Srbiji centralizovana, izjavila je urednica Raskrinkavanja Vesna Radojević na drugom okruglom stolu Medija centra Beograd o temi (Dez)informisanje javnosti.

18. sep 2020.

Politika bez glavnog urednika

IZVOR UNS

Najstariji dnevni list na Balkanu Politika već nedelju dana nema glavnog urednika jer je vršiocu dužnosti glavnog urednika Žarku Rakiću 10. septembra uručeno rešenje o odlasku o penziju, a nije imenovan ni glavni urednik ni vršilac dužnosti Politike, saznaje Udruženje novinara Srbije.

17. sep 2020.

Oricio: Nema jakog demokratskog društva, bez slobodnih medija

FoNet
IZVOR N1

Direktor Kancelarije predstavnika OEBS za slobodu medija Jirgen Hajsel ocenio je da se u proteklih godinu dana nastavio trend pretnji medijima i novinarima u regionu, a posebno zbog pandemije kovida 19 postojeći problemi u slobodi medija su dodatno naglašeni.

16. sep 2020.

Kraj sveta kakav poznajemo

Piše Veran Matić

Kada sam dobio informaciju da je umro Milutin Mitrović Džive, odmah sam pomislio da moram da pozovem Kazimira da se ispričamo o ovom velikom čoveku. Kaza bi napisao najbolji nekrolog ali nas je prerano napustio. Sada će moći direktno da ga ispriča Dživi.

15. sep 2020.

Pejović: Polarizacija medija najurgentniji problem novinarske profesije u Srbiji

FoNet
IZVOR N1

Pored svih problema, osiromašenih medija, ekonomske nesigurnosti novinara, fleksibilnih ugovora, nerazjašnjenih privatizacija, pritisaka i nasilja, mislim da je najurgentniji problem evidentna polarizacija medija, izjavila je FoNetu predsednica Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije i novinarka nedeljnika NIN Dragana Pejović.

10. sep 2020.

Počeo upis u 45. generaciju Novinarske škole

IZVOR UNS

Volite da pišete, istražujete i izveštavate? Mislite da biste se dobro snalazili pred TV kamerom ili radijskim mikrofonom? Steknite novinarska znanja i veštine u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije.

05. sep 2020.

Preminula novinarka Bojana Jager

Piše Biljana Stepanović
IZVOR Danas

Bojanu Jager Marković upoznala sam u Borbi krajem osamdesetih, kad sam počinjala novinarsku karijeru, a ona kao poznato novinarsko ime velike Jugoslavije prešla sa mesta dopisnika slovenačkog Dela u tada veliku Borbinu ekonomsku redakciju.

24. avg 2020.

Ljiljana Smajlović: Navijam da Tramp pomiluje Edvarda Snoudena

Piše Pavle Kosić

U dva navrata je bila predsednica Udruženja novinara Srbije i glavna urednica “Politike”. Trenutno je kolumnistkinja “Nedeljnika”. Zbog velike strasti sa kojom prati dešavanja u Americi u kojoj je jedno vreme i živela, Ljiljana Smajlović za naš sajt govori o promenama do kojih dolazi u najjačoj svetskoj sili, kao i o mogućnosti da američki predsednik pomiluje Edvarda Snoudena. Pre toga, razgovor započinjemo još uvek aktuelnom temom na domaćem terenu.

23. avg 2020.

Danas je važan dan, pre 62 godine Srbija je stala pred TV kamere

IZVOR RTS

"Dobar dan, dragi gledaoci. Televizijski studio Beograd počinje svoj eksperimentalni program. Danas gledate našu prvu emisiju. Za vreme Beogradskog sajma imaćete prilike da redovno pratite emisije našeg probnog programa. Program ćemo emitovati od 20 časova do 23 časa". Tim rečima je počelo, 23. avgusta 1958. godine, emitovanje televizijskog programa u Srbiji.

22. avg 2020.

Zašto su nezavisni mediji važni?

IZVOR Nova.rs

Kada im se najčešće obraćamo a kako nam oni pomažu u borbi za uređenije društvo? U ovoj epizodi razgovora naši sagovornici su: Ivana Pavlović (NOVA EKONOMIJA), Jovana Adamović (JUŽNE VESTI), Selena Kosorić (DANAS), Nikoleta Kosovac (LICEULICE), Nikola Lazić (BUJANOVAČKE), Marko Tadić (RADIO BOOM93), Stefan Janjić (FAKE NEWS TRAGAČ) i Zoran Strika (RADIO 021)

Send this to a friend