15. sep 2021.

Podcast Nova.rs u svim režimskim medijima

Piše Milica Božinović
IZVOR Nova.rs

Saša Janković, gostovao je u podcastu Snaga uma na Nova.rs i govorio o svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom. Gostovanje Jankovića podiglo je veliku prašinu pre svega u režimskim tabloidima i na nekim televizijama.

14. sep 2021.

Grubački: Medijska scena u Srbiji je tragična

FoNet
IZVOR NUNS

Javni servisi nisu samo fokusirani na praćenje vlasti i njihovih želja za medijsko eksponiranje, nego su postali alatke u službi režima, izjavio je osnivač pokreta Novi optimizam Branislav Guta Grubački.

13. sep 2021.

INTERVJU Zoran Kesić: Bićemo brutalna pesnica pravednog gneva

Razgovarao Vojislav Milovančević
IZVOR Nova.rs

I u novoj sezoni sada već kultne emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem", Zoran Kesić i njegov tim baviće se aktuelnom političkom situacijom u Srbiji, predsednikom i njegovim saradnicima, koje autor opisuje ovako: "Što gori to uspešniji, što verniji to bliži vrhu, što besramniji to uticajniji". Biće, kaže, smeha, ali i mučnih trenutaka.

10. sep 2021.

RSE zapošljava: Menadžer/ka digitalnih medija

Lokacija: Beograd Prijavite se na ovom linku. Konkurs ostaje otvoren do izbora najboljeg kandidata. Opis posla: Menadžer/ka digitalnih medija upravlja digitalnom jedinicom u birou Radija Slobodna Evropa (RSE) i urednički nadgleda sadržaj koji ta jedinica proizvodi kako bi bio u skladu sa standardima RSE. Osoba će biti odgovorna za postizanje ciljeva kada je reč o aktivnosti pratilaca na…

02. sep 2021.

Petričić

Piše Ljubodrag Stojadinović
IZVOR N1

O čemu nam govori crtajući svoje artiste i modele veliki majstor Dušan Petričić? Možda ovo: sve što vidimo nalazi se u oblasti osenčenoj ljudskom stravom. Njegova je tema zlo koje nas je zarobilo, i od toga se nema gde osim u proboj.

02. sep 2021.

Radojević: Živcira što čim bilo šta zamerite opoziciji, odmah „radite za Vučića“ (VIDEO)

IZVOR N1

Novinarka KRIK Vesna Radojević izjavila je u Novom danu da je sada "izrazito živcira kod opozicije što se užasno ljute kada im bilo šta zamerite". "Odmah je 'vi radite za Vučića, mi se borimo protiv takvog neprijatelja, a vi ne želite da nam pružite podršku'... Imali smo toliko saveza koji su se raspadali, da li možete da pobedite samo na krilima toga 'Vučić je loš', verovatno ne možete, ljudima treba program. Ako se za nešto može pohvaliti Vučić to je da i sad kad je predsednik, a kamoli kad je bio u opoziciji, išao je, gulio đonove po svim mesnim zajednicama, bio je vrlo uporan opozicionar", kaže ona.

31. avg 2021.

Solidarno do odgovornog novinarstva

SINOS
IZVOR Danas

Mediji u Srbiji nisu slobodni, novinari rade pod pritiskom, za male plate i sa labavim ugovorima, izloženi cenzuri i autocenzuri, ideološki i materijalno podeljeni, bez dovoljne zaštite novinarskih udruženja i sindikata – ukazuju buduće kolege.

30. avg 2021.

Marko Somborac: Političari su smešniji od karikature

Piše Jelena Jelovac
IZVOR Nova.rs

Osnovano sumnjam da je ovo organizovani napad na naša radna mesta i strahujem za naše karijere. Sa ovakvim razvojem stvari, ne treba ni cenzura, ni pritisci, ni zastrašivanje, ni ekonomsko iznurivanje, dovoljno je da rade ovo što rade kako bi nas uništili.

26. avg 2021.

Novinarstvo? To je odvratna profesija, jer se nikada ne raduješ

Piše Aleksandar Đuričić

Miroslav Radojčić je pripadao posleratnoj generaciji novinara „Politike“. Vrlo brzo je prešao put od beogradske rubrike do izveštavanja iz Britanskog parlamenta. Sa 29 godina bio je naš prvi dopisnik iz Londona, ali i najmlađi strani izveštač sa Ostrva. Imao je partijsku knjižicu Saveza komunista, ali nikada nije bio od onih „partijskih kadrova“. Nikada nije bio urednik. Desetak godina je živeo u Njujorku, a čestoje bio u ulozi „našeg specijalnog dopisnika“ sa raznih svetskih destinacija i žarišta.

25. avg 2021.

Takmičenje mladih novinara i novinarki

Program Media for All otvara prijave za Takmičenje mladih novinara i novinarki, sveobuhvatni program za novinare i novinarke koji nudi program stipendija za novinare i novinarke koji obrađuju teme koje se bave mladima, mentorstvo i profesionalno usmeravanje, kao i promociju medijskog sadržaja produciranog u okviru ovog programa u medijima u regionu.

Send this to a friend