16. okt 2019.

TV N1 i Vuk Cvijić dobitnici nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost

Piše Beta
IZVOR N1

Žiri novinarske nagrade „Dušan Bogavac“, koja se dodeljuje za etiku i hrabrost, odlučio je da ovogodišnji dobitnici tog priznanja budu redakcija Televizije N1 i novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić. Kako se navodi u obrazloženju, redakcija TV N1 svojim programom uživo, informativnim emisijama, reportažama i istraživačkim prilozima već godinama de fakto obavlja posao Javnog medijskog servisa…

16. okt 2019.

11 godina od emitovanja prvih vesti TV Forum

Piše Ljubinka Ljujić Tomašević

Iz studija Televizije Forum 15. oktobra 2008. godine emitovana prva emisija Vesti. Osnovana u vreme kada su se mediji sa dugom tradicijom gasili, za 11 godina, Televizija Forum uspela je da istraje i sačuva profesionalne vrednosti i nezavisnost.

14. okt 2019.

Predsednica IREX: Podići svest da profesionalno novinarstvo nije besplatno

Piše Vladimir Maričić - Selena Kosorić
IZVOR Danas

Danas je pravi izazov imati održive prihode kako bi se omogućilo kvalitetno novinarstvo. Mislim da će profesija opstati, ali će i dalje morati da se prilagođava i da testira mnoge nove modele za generisanje prihoda, kako bismo i dalje mogli da plaćamo visoku cenu istraživačkog novinarstva.

04. okt 2019.

Ala Vreme leti

Piše Dragoljub Žarković
IZVOR Vreme

Mediji u Srbiji dovedeni su na ivicu opstanka, čak i oni kojima sada pretiče jer i njihov novokomponovani život "bubrega u loju" počiva pretežno u činjenici da su prestali da budu mediji

03. okt 2019.

Ilustracija je nepristajanje na nesreću

Piše J. Tasić
IZVOR Danas

U Muzeju primenjene umetnosti večeras se otvara retrospektivna izložba ilustracija Dobrosava Boba Živkovića, jednog od vodećih srpskih ilustratora, strip majstora, karikaturiste i grafičkog dizajnera.

03. okt 2019.

1500

Piše Filip Švarm
IZVOR Vreme

U četvrtak će se na kioscima pojaviti jubilarni, 1500. broj Vremena. Mnoga što i poslije tih dvadeset i devet godina podsjeća na doba kada je naš magazin prvi put izišao iz štamparije.

02. okt 2019.

Radio Beograd – najstariji elektronski medij koji prati trendove

Piše Vesna Jovanović
IZVOR RTS

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, u zgradi gde je počelo svakodnevno emitovanje programa, Radio Beograd je proslavio 95. rođendan. Na svečanoj akademiji uručene su nagrade "Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za dugogodišnji rad, doprinos kvalitetu i slušanosti programa najstarijeg elektronskog medija na Balkanu.

01. okt 2019.

Radio Beograd proslavlja 95. rođendan

IZVOR RTS

Radio Beograd, najstariji elektronski medij na Balkanu, ove godine obeležava devet i po decenija postojanja. Prvog oktobra 1924. godine, pokretanjem programa stanice "Beograd-Rakovica", počelo je ispisivanje živopisne istorije Radio Beograda, koji je tokom decenija izrastao u nacionalnu, kulturnu i medijsku ustanovu najvišeg ranga.

28. sep 2019.

Obeležen Međunarodni dan prava javnosti da zna

Piše Aleksandra Nenadović

Povodom 28. septembra, Međunarodnog dana prava javnosti da zna, na skupu koji je održan tom povodom u Beogradu poručeno je da je potrebno poslati snažnu poruku o značaju slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja, da je u tome neophodna saradnja institucija javne vlasti i međunarodnih institucija, te da je civilno društvo jak partner u ostvarivanju prava na pristup informacijama.

Send this to a friend