14. jan 2021.

Jesu li društvene mreže pregazile tradicionalne medije

Piše P. Kostić
IZVOR UNS

Dolazak američkog predsednika Donalda Trampa obeležile su rasprave o moći društvenih mreža jer je Hilari Klinton imala otvorenu podršku svih velikih medija, osim Foks njuza, dok je Tramp shvatio da bi uticaj društvenih mreža mogao da ga dovede do Bele kuće. Trampov odlazak obeležavaju rasprave o svemoći društvenih mreža jer je jedna od njih, Tviter, trajno ukinula nalog američkom predsedniku koji je imao 90 miliona pratilaca. Da li je kraj Trampove ere pokazao da su društvene mreže pregazile tradicionalne medije?

14. jan 2021.

RTV pokrenula platformu Dunavska medijska mreža

Beta
IZVOR Danas

Radio-televizija Vojvodine (RTV) pokrenula je novu platformu pod nazivom „Dunavska medijska mreža“, koja za cilj ima razmenu multimedijalnih sadržaja medijskih servisa i produkcijskih kuća podunavskog regiona, saopšteno je danas.

13. jan 2021.

Igor Lečić za Nova.rs: Milan Dog je odbrana slobode

Piše Suzana Sudar
IZVOR Nova.rs

U ovom trenutku pitanje slobode govora se nameće kao jedno od važnijih pitanja ove generacije. Očigledna je erozija svih ranije već osvojenih prava i sloboda na globalnom nivou. Kada stvari počnu da se podrazumevaju, počnu i da gube na vrednosti. Na nama je da ne dozvolimo da nam oduzmu i to malo što već posedujemo. Milan Dog, na neki način, ispituje gde su te granice slobode izražavanja kod nas, kaže za portal Nova.rs muzičar, kompozitor, producent i strip autor Igor Lečić.

12. jan 2021.

Vikipedija obeležava 20 godina postojanja

Beta
IZVOR Danas

Stranica Vikipedija (Wikipedia) će 15. januara obeležiti 20 godina postojanja onlajn okupljanjem volontera, saradnika i partnera, saopštili su danas predstavnici tog neprofitnog sajta u Srbiji.

11. jan 2021.

Istraživanje: Više od 40 odsto građana Srbije veruje u teorije zavere o koroni

Beta
IZVOR N1

U neku od teorija zavere u vezi sa virusom korona veruje tri četvrtine ispitanika na Zapadnom Balkanu, što je mnogo veći procenat nego u drugim delovima Evrope, dok u Srbiji u takve teorije veruje oko 41,5 odsto anketiranih, pokazuju rezultati istraživanja koje su u oktobru sproveli "Atlantski savet" iz Vašingtona i savetodavna grupa za javnu politiku "Balkan u Evropi".

11. jan 2021.

Račun i histerija

Piše Zoran Panović
IZVOR Danas

Od onih koji su mi čestitali novogodišnje i božićne praznike, sigurno dvotrećinska većina mi je postavila i pitanje – ‘Otkud Basara u Kuriru’?

08. jan 2021.

Novogodišnji program

Piše Slobodan Simić
IZVOR Danas

Urednik Zabavnog programa Javnog servisa osećao je izuzetnu tremu zbog hitnog poziva kod Direktora.

08. jan 2021.

Pražnjenje „Studija M“ uznemirilo Novosađane, RTV umiruje javnost

Piše Nataša Kovačev
IZVOR N1

Zgrada Radija Novi Sad, koji je deo Pokrajinskog javnog servisa, biće potpuno ispražnjena i predata Pokrajinskoj vladi do 1. februara. Kada će tu nastati najavljeni Muzej 20. veka, još nije poznato. Snimci pražnjenja zgrade legendarnog Studija M, u kom su, zbog odlične akustike snimani brojni muzički albumi u proteklim decenijama, kao i njegova sudbina, zabrinuli su deo građana Novog Sada.

05. jan 2021.

Komemoracija Draganu Janjiću: Nije oklevao da laž nazove tim imenom

Fonet
IZVOR N1

Dragan Janjić nije oklevao da laž nazove tim imenom, nije dozvoljavao da njegovo novinarstvo nazivaju opozicionim, već objektivnim, a novinarstvo je shvatao kao četvrti stub demokratije, a ne oglasnu tablu ove ili one vlasti, rečeno je na komemoraciji povodom smrti glavnog i odgovornog urednika agencije Beta.

04. jan 2021.

Otkud Basara u Kuriru?

Piše Dragoljub Petrović
IZVOR Danas

Basara mi je svoju odluku da od Nove godine prestaje da piše za Danas saopštio 16. decembra, telefonski, oko 13 časova.

04. jan 2021.

MILAN DOGađaji 2020

Ilustruje i piše Milan Dog

Mediji su i prošle godine bili deo „obaveznog programa“ Milana Doga u njegovom hroničarskom stripovanju naše zbilje. O tome kakvi (ni)su mediji u Srbiji, nikad nije ćutao, ali je sad o tome konačno i progovorio!

04. jan 2021.

Odlazak sjajnog novinara i velikog Čoveka

IZVOR Danas

U samom finišu 2020. se gorko izrugala našoj profesiji i ljudskosti: 30. decembra uveče preminuo je Dragan Janjić, jedan od osnivača Novinske agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), izuzetan novinar i sjajan urednik, nadasve dobar Čovek.

03. jan 2021.

Medijski mrak i pandemija preselili opoziciju na mreže

Pišu Aleksandra Popović - Miloš D. Miljković
IZVOR Danas

Uz medijski mrak i cenzuru koja u Srbiji odavno vlada, pandemija korona virusa tokom 2020. godine naterala je opozicione stranke da sve aktivnosti prebace na društvene mreže na internetu i komuniciraju sa biračima putem Fejsbuk lajv prenosa, Instagram komentarisanja do „starih dobrih“ Tviter rasprava.  

Send this to a friend