21. apr 2017.

„Kao da smo osvojili Ligu šampiona u sudijskoj nadoknadi“

Razgovarao Perica Gunjić
Image-1

„To je otprilike finale Lige šampiona, autsajder ste i igrate protiv Barselone. Ali pobijedite golom u sudijskoj nadoknadi. Tako smo se nekako osjećali na dodjeli“, kaže Dino Jahić, glavni urednik CINS-a, posle osvajanja prestižne evropske novinarske nagrade

21. apr 2017.

Necenzurisano: Branko Čečen

Autor Antonela Riha
IZVOR TV Šabac

Direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) u emisiji „Necenzurisano“ Antonele Rihe govori o Evropskoj novinarskoj nagradi, načinu na koji istraživački novinari rade i izazovima sa kojima se susreću.

20. apr 2017.

CINS dobio Evropsku novinarsku nagradu

Novinari CINS-a nakon dodele nagrade u Amsterdamu; Foto: CINS

U konkurenciji nekoliko medija iz Velike Britanije, Nemačke, Danske, Francuske, novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije osvojili su Evropsku novinarsku nagradu 2017 (European Press Prize) u kategoriji istraživačkog novinarstva.

20. apr 2017.

CINS nominovan za najveće novinarsko priznanje u Evropi

IZVOR NUNS
Foto: Vladimir Miloradović

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) nominovan je za Evropsku novinarsku nagradu 2017, koja će biti dodeljena večeras (četvrtak, 20. April) u Amsterdamu. CINS je nominovan u kategoriji „Istraživačko novinarstvo“.

19. apr 2017.

Izborna Skupština UNS-a 6. i 7. maja

IZVOR UNS

Izborna Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) biće održana 6. i 7. maja u Ivanjici. Na Skupštini će biti razmatran Izveštaj o četvorogodišnjem radu UNS-a i izabrano rukovodstvo za naredni mandat. U skladu sa Statutom UNS-a, redovna Skupština je sazvana 60 dana pre održavanja, a predlozi kandidata za organe UNS-a – Predsednika, Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, podneti su u roku od 20 dana od dana objavljivanja Odluke o raspisivanju izbora.

18. apr 2017.

Požarevac na Fejsbuku: Virtuelna sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar

Piše Uroš Urošević
Foto: Saša Ustenko

Požarevačka grupa građana ne nalikuje nijednoj u Srbiji, verovatno ni u svetu: nemaju lidere, često suprotstavljaju stavove i mišljenja, prepiru se oko politike i gluposti, ali u kriznim situacijama, kada je potrebna pomoć ili angažovanje većeg broja ljudi, podržavaju se, rade složno i odgovorno. Njihovo postojanje omeđeno je granicama virtuelnog sveta. I pored toga, imaju snažan uticaj u realnom životu i lokalnoj zajednici.

Send this to friend