14. nov 2018.

Vučića niko nije pozvao da potpiše deklaraciju

Piše Vuk Jeremić
IZVOR Danas

Na marginama Pariske mirovne konferencije 12 šefova vlada i država svojim potpisom dalo je podršku Međunarodnoj deklaraciji o informisanju i demokratiji, dokumenti za koji njegovi autori iz Reportera bez granica tvrde da predstavlja najznačajniju inicijativu u odbrani slobode, pluralizma i pouzdanosti informisanja još od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima koju su UN usvojile 1948. godine.

14. nov 2018.

Lokalnim medijima dodeljene licence Content Insights

Na radionici Slavko Ćuruvija fondacije „Upoznaj (i proširi) svoju publiku“ predstavnici 20 lokalnih onlajn medija iz Srbije proširili su znanja o tome kako na najbolji mogući način koristiti potencijale digitalnog marketinga za medije. Svi mediji su dobili besplatne licence za napredni urednički alat Content Insights.

14. nov 2018.

Zašto je RTS ubacio zamrznuti kadar Vučića u živi prenos?

Piše Katarina Živanović
IZVOR Danas

Oštrom oku javnosti koja je u nedelju putem RTS-a gledala svečanost povodom 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata nije promaklo da je u živom programu tokom govora francuskog predsednika Emanuela Makrona Javni servis puštao zamrznut kadar sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

14. nov 2018.

RTS: Greška, a ne falsifikat

IZVOR RTS

Kolegijum RTS-a objašnjava kako se "stop kadar" predsednika Srbije Aleksandra Vučića našao u prenosu ceremonije iz Pariza.

14. nov 2018.

Gosti N1: EON nije samo aplikacija, već kompletna platforma (Video)

IZVOR N1

Igor Tanacković, Head of Development i Nemanja Krivokapić, Senior Java Developer ocenili su u Danu uživo da TV više nije jednosmerna komunikacija, kao i da gledaoci žele sami da formiraju sadržaj, u čemu im EON pomaže. "EON nije samo aplikacija na korisničkim uređajima, već kompletna platforma", kaže Tanacković.

13. nov 2018.

Preminuo Velimir Ćurgus Kazimir

IZVOR Danas

Novinar i književnik Velimir Ćurgus Kazimir (1948) preminuo je noćas u Beogradu. Bio je direktor je Medijskog arhiva Ebart koji je osnovan 2000. godine, saopštio je NUNS.

09. nov 2018.

Konkurs za godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije

IZVOR UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinarske nagrade za 2018. godinu. Nagrade se dodeljuju za celoživotno stvaralaštvo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima, u periodu od 10. decembra 2017. do 10. decembra 2018. godine. Kategorije za koje UNS dodeljuje nagrade su:

07. nov 2018.

UO Asocijacije medija izabrao Ristića za v.d. predsednika

FoNet

Upravni odbor (UO) Asocijacije medija izabrao je direktora nedeljnika Vreme Stevana Ristića za vršioca dužnosti predsednika UO do redovne Skupštine Asocijacije na proleće naredne godine, pošto se dosadašnji predsednik, direktor FoNeta Zoran Sekulić, na lični zahtev, povukao sa ove funkcije pre isteka drugog mandata.

31. okt 2018.

Mladi nisu nezainteresovani za medije

S. Kosorić
IZVOR Danas

Mladi nisu nezainteresovani za medije, samo je potrebno privući ih kreativnošću, smatraju učesnici panela „Šta tradicionalni mediji mogu da nauče od mladih medija“.

31. okt 2018.

Mediji se menjaju, ali novinarska pitanja su i dalje tu

Fonet
IZVOR Danas

Mediji se menjaju, svet se menja, ali pet pitanja novinarstva (5W) su i dalje tu – ko, šta, kada, gde, zašto, ocenio je danas šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Andrea Oricio na otvaranju konferencije „Hrabri novi mediji“.

31. okt 2018.

TV N1 – šta je obeležilo četiri godine u etru

Jovana Štetin Lakić
IZVOR N1

Na današnji dan, pre tačno četiri godine, televizija N1 zvanično je počela sa radom, emitovanjem prvih vesti u 14 časova. Od tada pa do danas - izveštavamo objektivno, nepristrasno i nezavisno. Hvala vam što nam verujete, zbog publike smo ovo što jesmo.

26. okt 2018.

NIN dobio sponzora za nagradu

IZVOR UNS

Sberbank Srbija novi je sponzor nagrade za najbolji roman 2018. godine nedeljnika NIN, a ugovor o saradnji danas su potpisali glavni i odgovorni urednik Milan Ćulibrk, Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija Marijana Vasilesku i član IO te banke Vladimir Pajović.

Send this to a friend