16. nov 2017.

Ditman i Oricio: Bez slobodnih medija nema snažnog demokratskog društva

Beta
IZVOR NUNS

Bez slobodnih medija nema snažnog demokratskog društva, a sloboda izražavanja je ključni deo celokupnih reformi u Srbiji, rekli su danas ambasador Nemačke Aksel Ditman i šef Misije OEBS-a Andrea Oricio na otvaranju konferencije "Agenda za promene: Razvoj medija u digitalnom dobu" u Beogradu.

07. nov 2017.

Stilske vežbe Aleksandra Vučića

Piše Nemanja Rujević

Hronični javni nastupi srpskog predsednika su noseći stub u njegovoj arhitekturi moći. DW analizira glumačku tehniku Aleksandra Vučića: kako kanališe svoju pasivnu agresiju, menja teze, izigrava žrtvu pa prelazi u napad…

07. nov 2017.

Romčević: Za ljude na vlasti javnost na dnu liste prioriteta

IZVOR N1

Dramski pisac Nebojša Romčević je rekao u Novom danu da je za funkcionere na vlasti obaveštavanje javnosti i podnošenje računa javnosti nebitno. On ocenjuje da nema nijednog razloga zašto bi građani danas verovali državi i dodaje da smo od poličara prestali da očekujemo moralni kredibilitet.

31. okt 2017.

Država etiketira medije, a najveći je „strani plaćenik“

Piše Maja Nikolić
IZVOR N1

U toku je debata šta je objektivno, a šta istraživačko novinarstvo u kojoj glavnu reč vode ministri, premijerka i predsednik države. Sintagmu "strani plaćenici" zamenila je malo duža o novinarima koji "rade za strani novac, a protiv Vlade i predsednika".

31. okt 2017.

„Nepodobni“ mediji i tužiteljka Stanojković

Piše Jelena Diković
IZVOR Danas

Tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković nedavno se sastala sa predstavnicima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, ali tek kada su mediji napustili, ne samo prostorije tog Udruženja, već i samu zgradu Palate Beograd gde se sastanak održavao.

31. okt 2017.

Novopazarski mediji između političkih uticaja, nemaštine i (ne)profesionalizma

Slavko Ćuruvija fondacija je prethodnih meseci, kroz razgovore sa predstavnicima medija i civilnog sektora na lokalu, kao i istraživanje javnog mnjenja, ispitivala medijsku scenu u Novom Pazaru. Na završnom, javnom događaju, novinari i vlasnici pojedinih medija, predstavnici lokalne samouprave i nevladinih organizacija imali su prilike da suoče svoje stavove o situaciji u lokalnim medijima.

Send this to a friend