24. maja 2017.

Inat glavno oružje novinara istraživača

Piše P. Klaić
IZVOR Oradio

Novinarka Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra VOICE Maja Živanović dobila je prvu nagradu na konkursu Evropske unije i Novosadske novinarske škole za istraživačko novinarstvo, za seriju tekstova o dešavanjima u preduzeću "Novi Sad gas". Njeno istraživanje "Novi Sad Gas – veliki novac ispod radara države" prati gomilanje dugova ovog preduzeća uprkos dobroj naplati gasa. 

23. maja 2017.

Protest Podrži RTV: Toalet-papir za javni servis (FOTO)

protest_rtv_foto_cenzolovka (8)

Uz pištaljke, udaraljke, zvižduke i parolu "RTV je naš", građani i novinari okupljeni u pokretu Podrži RTV u ponedeljak su protestovali ispred zgrade pokrajinskog javnog servisa u Novom Sadu odakle se u tom trenutku emitovao Dnevnik u 5. Nezadovoljni što je godinu dana od novinarskih i uredničkih smena kvalitet programa opao, radnici su u lošem položaju, uvedena je cenzura a ukinute kultne emisije, zasuli su zgradu rolnama toalet-papira tražeći smene i krivičnu odgovornost rukovodstva za stanje u mediju. 

22. maja 2017.

Brajović optužio Lekića za lažne vesti

IZVOR Danas

Nino Brajović, državni sekretar za informisanje Ministarstva kulture i informisanja, optužio je Slavišu Lekića, predsednika NUNS-a za neprofesionalizam i širenje lažne vesti.

18. maja 2017.

Dodeljene novinarske nagrade EU

FoNet

Novinarki Maji Živanović danas je uručena nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo za tekst o malverzacijama u poslovanju javnog preduzeća Novi Sad gas, a drugu nagradu je dobio njen kolega, Dragan Gmizić za video rad o lovu na zaštićene vrste životinja u Srbiji.

Send this to friend