14. avg 2022.

Ugrožavanje bezbednosti predsednika ili kampanja protiv Danasa?

IZVOR Nova.rs

Tri dana državni funkcioneri utrkuju se se ko će više da napada jedan dnevni list i da odbrani predsednika države. Da li su mediji prešli granicu objavljivanjem adrese predsednika koja je od ranije poznata ili u stvari, kampanju koja se danima vodi protiv dnevnog lista, stavlja u drugi plan priču zašto državni organi ne mogu da nađu predsednika i uruče mu sudski poziv? Da utvrdi kako su informacije izašle u javnost Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu i to protiv NN lica. Sve o slučaju u priči Žane Bulajić.

13. avg 2022.

Vučićev komšiluk iz sela Dupeljeva

Piše Dragoljub Draža Petrović
IZVOR Danas

Potencijalni ste atentator na Vučića, jelte, i sve imate – snajper, strelu, bombu, pištolj, tomahavk, samostrel, tenk ili šta je već plan – samo vam još fali njegova tačna adresa, a bez tačne adrese nema tačnog atentata. Šta da radite?

12. avg 2022.

Lokalni mediji – Slučaj Vranje: Zazidani OK Radio na čekanju dok se “ispita tržište”

Piše JUGpress
IZVOR JUGpress

Iako su prošla više od dva meseca od „zazidavanja“ prostorija OK radija u Vranju, zid makao s mesta nije, a kad će, ne zna se. U međuvremenu je građevinska inspekcija donela rešenje o rušenju, osoba koja je identifikovana kao inspirator ovog, i još nekoliko vrlo ozbiljnih pritisaka na ovaj vranjski medij, Dejan Nikolić Kantar, je u pritvoru. Uhapšeni su i oni koji su lepili plakate sa likom člana Stalne radne grupe za bezbednost, novinara Verana Matića, i uvredljivim porukama na njegov račun po vranjskim banderama.

12. avg 2022.

O kampanji protiv Danasa zbog Vučićeve adrese: Nesrazmerne reakcije i preteći ton Brnabić i Vulina

Piše Aleksandra Popović
IZVOR Danas

Neozbiljna, neodgovorna i potencijalno opasna kampanja protiv lista Danas, kako je pojedini karakterišu, ima i prizvuke pretnje u izjavama premijerke i ministra, pokrenuta je zbog legitiminih pitanja koja je Danas postavio – o eventualnom korišćenju javnih resursa od strane predsednika države Aleksandra Vučića kao i nemogućnosti institucija da pronađu predsednika za potrebe sudskog spora.

12. avg 2022.

UNS: Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko je pretio Filipu Rodiću nakon teksta u zagrebačkom „Jutarnjem listu“

IZVOR UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Srbije u saradnji sa odgovarajućom institucijom u Hrvatskoj utvrdi ko stoji iza pretećih i uvredljivih komentara i poruka upućenih novinaru Filipu Rodiću, preko društvenih mreža, a nakon objave teksta u zagrebačkom "Jutarnjem listu", sa tvrdnjom da je Rodić na grob pevača Olivera Dragojevića postavio knjigu Slobodana Miloševića.

12. avg 2022.

Omaž OK radiju i drugim „nevidljivim” medijima

Piše Veran Matić, Bezbedni novinari

Samo nekoga ko nema iskustvo u radu sa lokalnim medijima može da iznenadi činjenica da oni prednjače u poštovanju indeksa privatnosti. U odnosu na najveće medijske kuće, koleginice i kolege sa lokala su pokazali više spremnosti da svoje poslovanje usklade sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

11. avg 2022.

Vučićev komšiluk iz sela Dupeljeva

Piše Dragoljub Petrović
IZVOR Danas

Potencijalni ste atentator na Vučića, jelte, i sve imate – snajper, strelu, bombu, pištolj, tomahavk, samostrel, tenk ili šta je već plan – samo vam još fali njegova tačna adresa, a bez tačne adrese nema tačnog atentata. Šta da radite?

11. avg 2022.

Aleksandar Vulin o pisanju Danasa: Policija vašu mržnju prema Vučiću shvata ozbiljno

Piše P. D.
IZVOR Danas

Tabloid Danas bi, da u Srbiji zakon važi za sve, pa i za Aleksandra Vučića, bio pozvan da objasni svoje postupke, suština je pisane izjave Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova, kojom se on pridružio osuđujućim reagovanjima premijerke Ane Brnabić i marketniškog stručnjaka Nebojše Krstića na pisanje našeg lista o tome da za potrebe sudskog pustupka nije lako locirati šefa države.

10. avg 2022.

Nove pretnje autorima DLZ

Piše Marko Vidojković
IZVOR Danas

Zamalo da konačno napišem tekst o mačkama iz naše ulice, kad, eto Nenada Kulačina – zaustavljaj sve, zovi NUNS, Reportere bez granica, Cenzolovku i Tužilaštvo za VTK, stigla nova pretnja!

10. avg 2022.

Matić: Glavni pretres zakazan za 16. avgust

Veran Matić, predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara, obavestio je sve medije u Vranju da će glavni pretres za nasilničko ponašanje prema OK radiju biti održan u Osnovnom sudu u Vranju 16. avgusta.

09. avg 2022.

Kantar i dalje u pritvoru, a prozori OK Radija još uvek zazidani

Piše Ivana Kragulj
IZVOR NUNS

Slučaj maltretiranja zaposlenih u OK Radiju u Vranju izazvao je veliku pažnju javnosti. Iako su nadležne institucije s jedne strane bile ažurne i u najkraćem roku odredile pritvor Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji koje je uputio vlasnici radija, s druge strane, ne mogu da obezbede rušenje nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori na prostorijama radija. Opstrukcije na svakom koraku su očigledne, a Kantar poriče pretnje i tvrdi da nije povezan sa firmom koja je izvođač nelegalnih radova.

09. avg 2022.

Grenel: Slučaj novinarke Aslamove užasan presedan

IZVOR Politika

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je danas da, kako je rekao, ''proterivanje'' ruske novinarke Darije Aslamove sa KiM stvara presedan koji otvara mogućnost vladama drugih zemalja da mogu da proteruju predstavnike privremenih prištinskih institucija ''koji im se ne sviđaju''.

08. avg 2022.

Urednica Glasa Šumadije posle uvreda SNS-a: Ništa nismo slagali, imamo dokaze kako su naprednjaci okupljali građane

Piše Violeta Glišić

Naprednjaci u Kragujevcu nazvali novinare Glasa Šumadije „mrziteljima i lokalnim novinarčićima u pokušaju” koji fingiraju ankete kako bi napakostili Aleksandru Vučiću i SNS-u. U redakciji kažu da imaju dokaze da jedan deo ljudi nije znao zašto se okuplja, a da je deo zaposlenih u javnom sektoru morao da se odazove pozivu naprednjaka

Send this to a friend