17. jan 2019.

UNS: Neprihvatljivo vređanje novinara Sene Todorović i Milutina Mitrića

IZVOR UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i smatra neprihvatljivim uvrede koje su prehodnih dana nosioci političkih funkcija i članovi političkih partija uputili novinarima Seni Todorović i Milutinu Mitriću. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, u raspravi na Tviteru 14. januara, vređao je novinarku Senu Todorović, nazvavši je „matorom žutom kučkom koja se usuđuje da komentariše ljude o kojima ništa ne zna“.

15. jan 2019.

Dobrotvorna aukcija fotografija Marije Janković

IZVOR Vreme

Nakon obavljenog novinarskog zadatka u Kosovskoj Mitrovici, blizu administrativnog prelaza Jarinje zapalio se i potpuno izgoreo automobil Citroen C5 kojim se ekipa "Vremena" vraćala kući. Automobil je bio u vlasništvu Marije Janković, urednice fotografije ovog nedeljnika.

14. jan 2019.

Dok je novinarske solidarnosti, nijedan metak ne može ubiti priču

Piše Branko Čečen

Primeri kada su novinari nastavili da istražuju korupcionaške i druge afere zbog kojih su njihove kolege stradale ili su imale više sreće pa su „samo“ bile proganjane i zatvarane, spadaju u najsvetlije tradicije novinarstva. Upravo se na tu tradiciju pozvao i Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara, kada je uputio apel novinarima u Srbiji da se angažuju i istraže priče koje je započeo Milan Jovanović, novinar portala Žig info iz Grocke.

10. jan 2019.

Milan Jovanović za NIN: Kako sam sistematski uništen od kompletnih idiota

Piše Milan Jovanović
IZVOR Žig info

Pisanje ovog članka započinjem u tuđem stanu, okružen tuđim stvarima, obučen u tuđu garderobu. Jedino je još glava moja, ista, tvrdoglava. Doduše, umalo sam i nju izgubio u požaru koji je u nepunih sat vremena sagoreo u pepeo moj sedamdesetogodišnji život. Ali, ako biste me pitali da li sam ovo mogao da predvidim pre godinu…

09. jan 2019.

Da li je objavom na Tviteru ugrožena bezbednost vlasnika lista „Alo“ i „Studija B“?

Piše J. Pešić
IZVOR UNS

Na Tviter nalogu pod nazivom „Protestom protiv tamničara“(@LastSerbianTzar) objavljena je fotografija vlasnika lista „Alo“ i televizije „Studio B“ Saše Blagojevića sa porukom „da li želite i kućnu adresu i broj telefona od gospodina.. da se malo obiđe okolo“. „Ovo je vlasnik Alo novina. Gorih i od Informera. Ovo je vlasnik Studia B. Ovo je vlasnik Barbara i Ivani“, objavljeno je na Tviteru. List „Alo“ smatra da je ova objava pretnja i ugrožavanje sigurnosti Blagojevića i zato je podneta prijava.

Send this to a friend