20. nov 2019.

Pritisci i napadi na TV N1 2019: Godina pretnji, uvreda i provlačenja kroz tabloidno blato

Piše Zoran Strika

Petu godinu postojanja Televizije N1 novinari te medijske kuće pamtiće i po tome što im je prećeno nebrojeno puta, što su bili neprestano na udaru državnih tabloida i analitičara, što su proglašavani za izdajnike i strane plaćenike i neprestano prozivani od strane gotovo kompletnog državnog vrha, sa Aleksandrom Vučićem na čelu.

20. nov 2019.

Jezički greh Sovilja

Piše Gordana Suša
IZVOR Danas

Bilo koji Aleksandar Vučić, iz Car Go, iz Beograda, Vrbasa, Valjeva…. kao građanin i privatno lice, u privatnom krugu, može da se, šali, šegači, sprda, zeza…

20. nov 2019.

Selekcija medija prilikom posete ministra

IZVOR UNS

Potpredsednik Vlade RS i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je minule sedmice Čačak i Gornji Milanovac. Dok su čačanski mediji dan ranije obavešteni o zvaničnoj poseti ministra Stefanovića i dobili poziv da ovaj događaj isprate, (pojedini) milanovački mediji su informaciju da će ministar doći u Gornji Milanovac saznali putem čačanskih medija i lokalnih govorkanja.

20. nov 2019.

Gajić: Nema nijednog dokaza protiv Obradovića

Beta
IZVOR N1

Branilac uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića advokat Vladimir Gajić rekao je da tužilaštvo i dalje nema nijedan dokaz protiv njegovog klijenta i da niko ne može da predvidi koliko će slučaj trajati, jer nema veze sa pravom, već sa politikom.

20. nov 2019.

Bolesni predsednik

Piše Ljubodrag Stojadinović

Dobra vest je da su lekari VMA spasli jedan ljudski život. Građanin A. Vučić je posle problema sa srcem, koji su ga u petak vitalno ugrožavali, već u ponedeljak napustio kliniku i vratio se svom omiljenom poslu.

20. nov 2019.

Digitalno zastrašivanje kao metod pritiska

Piše Ljudmila Cvetković

Uklanjanje dva videa istraživačkog medija BIRN sa Jutjuba, tehnički napadi na međunarodni portal Arms Wach zbog čega je on bio nedostupan nekoliko dana u Srbiji, te objavljivanje službenih mejlova novinara televizije N1, neki su od primera povreda digitalnih prava.

20. nov 2019.

Utvrđivanja povrede prava uzbunjivača

Piše Jelisaveta Vasilić
IZVOR Danas

Pravosuđe mora da radi svoj posao bez uticaja izvršne vlasti. Vlast svojim pričama o nebitnim stvarima prikriva stvarno stanje. Ovakvim ponašanjem izvršne vlasti ne ostvaruje se vladavina prava.

19. nov 2019.

Božić: Napadali su nas i ranije, ali ne ovako brutalno

Razgovarao Denis Kolundžija

Na napade i streljačke vodove s Pinka i iz tabloida smo navikli, ali ovako brutalan obračun još nismo imali. Šokantno je kada direktno targetiraju novinara za nastup koji su svi videli i to direktno dovode u vezu sa ugrožavanjem zdravlja predsednika, kaže za Cenzolovku izvršni producent N1 Igor Božić, reagujući na hajku protiv novinara te televizije Miodraga Sovilja.

19. nov 2019.

Zamagljivanje afere Krušik

Piše Katarina Živanović
IZVOR Danas

Od momenta kada je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pozlilo, ne jenjavaju napadi na N1 i novinara Miodraga Sovilja, koji je u režimskim medijima i od strane pojedinih analitičara proglašen glavnim krivcem što se pogoršalo zdravstveno stanje predsednika.

19. nov 2019.

Pančić: Ko pita, ne skita (nego ugrožava predsednika)

Piše Teofil Pančić

Ako je bilo ko sumnjao da je afera oko trgovine oružjem, u koju su upleteni neki od najviših funkcionera vlasti i članovi njihovih porodica, do sada najteža i najozbiljnija kompromitacija režima uspostavljenog u Srbiji nakon 2012, u međuvremenu su se pojavile najmanje dve stvari koji bi i najtvrdokornijim skepticima trebalo da razveju sumnju.

Send this to a friend