09. jan 2018.

Specijalizirani portali postaju dominantni

Piše Ante Pavić
IZVOR HND

Brojni portali se muče naplatiti svoje sadržaje, a ne ide im u prilog ni razmišljanje čitatelja. Prema „Analizi tržišta elektronskih publikacija“, koju je proveo Institut za međunarodne odnose za Agenciju za elektroničke medije, samo 16,4 posto korisnika interneta ima običaj plaćati sadržaje na internetu, dok ih  66,9 posto nije spremno plaćati za sadržaj elektroničkih publikacija koje trenutno posjećuje.

28. dec 2017.

Net neutrality (Neutralnost mreže)

Kada smo onlajn, želimo da se povežemo na bilo koji sajt ili servis. Ne želimo da naši internet provajderi kontrolišu protok naših podataka i usmere nas na usluge koje su oni odabrali za nas, a blokiraju neke druge. Mi imamo određena očekivanja. Očekujemo neutralnost mreže.

24. dec 2017.

Pazite šta pišete, raskri(n)kaćemo vas

Piše Vesna Radojević
IZVOR KRIK

E baš da vidimo da li ćete to da objavite“, „Svi mediji lažu“, „Ko vas plaća“.. Sve su to komentari i pitanja sa kojima se suočavam od kada sam počela da izveštavam. Dok sam ranije, na početku karijere, naivno branila svoje kolege od takvih komentara, danas im se vrlo rado pridružim. Ne samo da govorim: „Da, veliki broj medija u Srbiji manipuliše”, već i pitam: „A znate li zbog čega?“

20. dec 2017.

Šta se čitalo u Srbiji pre 80 godina?

IZVOR Danas

Sajt Danasa od 1. januara pokreće novu redovnu rubriku „Vesti iz prošlosti“ u okviru koje ćemo svakog jutra objavljivati analize vesti i naslovnih strana dva dnevna lista „Vreme“ i „Pravda“.

02. dec 2017.

OEBS: Profesionalnim medijskim sadržajima protiv lažnih vesti

Tanjug
IZVOR UNS

Profesionalno proizveden medijski sadržaj sa proverenim činjenicama iz kredibilnih izvora, uvek će biti potreban, jer u vremenu digitalizacije postoji čitava "lavina lažnih vesti", izjavio je šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio na konferenciji "Hrabri novi mediji".

Send this to a friend