23. maja 2017.

U Srbiji sve više onlajn medija, sve kraći životni vek vesti

Piše Jadranka Bugarski
IZVOR N1

Prosečan životni vek jedne internet vesti je sat ili dva dok ne padne u zaborav u moru novih informacija. U danu kada osnivač društvene mreže Tviter kaže da je internet uništen, u Srbiji broj tradicionalnih medija pada, dok broj onlajn medija raste. To pokazuju podaci Share fondacije za elektronski nadzor.

23. maja 2017.

Internet omogućava dominaciju PR

FoNet

Internet je otvorio neslućene mogućnosti na polju odnosa sa javnošću, izjavio je u ponedeljak profesor Veselin Kljajić, na otvaranju seminara PR Dani na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

16. maja 2017.

Pravo na medije: Na koji način mediji krše prava dece

Autor Maja Divac
IZVOR PG Mreža
2017-05-16 15_20_32-Pravo na medije - Zastita dece - YouTube

Jedan od najvažnijih standarda evropske medijske regulative odnosi se na zaštitu dece. Svi mediji su dužni da u svojim programima poštuju prava dece i da ih štite od sadržaja koji mogu naneti štetu njihovom moralnom, intelektualnom i emotivnom razvoju. Istu obavezu sadrže i domaći medijski zakoni i novinarski kodeksi. Međutim, mediji u Srbiji se ne pridržavaju ovih odredbi i gotovo svakodnevno krše prava dece.

08. maja 2017.

Put do evropskog Pulicera

Piše Branko Čečen
IZVOR EUinfo
Branko Čečen, Foto: Vladimir Miloradović

European press prize u kategoriji istraživačkog novinarstva pripala je ove godine Centru za istraživačko novinarstvo Srbije. Novinari CINS-a nagradu su dobili za seriju tekstova o tretmanu korupcije u Srbiji i vezama fudbala, politike i kriminala, su podržali Delegacija EU u Beogradu i Ambasada Holandije. U ličnom osvrtu direktor CINS-a Branko Čečen piše o počecima istraživačkog novinarstva u Srbiji i regionu i iskustvu redakcije koja je uz mnoštvo prepreka, u konkurenciji svetskih medija dobila ovo prestižno priznanje

Send this to friend