21. feb 2017.

Print je mrtav. Neka živi print.

Piše Majkl Rozenvald
Foto: Thinkstock

U članku o štampanim medijima, novinar Washington Posta, Michael Rosenwald, piše o tome kako su prošle dvije decenije od pokretanja online portala, mnoge novine propale, ali ništa nije blizu uspjehu štampe u prihodima i čitanosti.

15. feb 2017.

Kako domaći mediji krše pravo na privatnost?

IZVOR PG Mreža

Ovo osnovno ljudsko pravo svakodnevno se krši u domaćim medijima, a posebno u tabloidnoj štampi. Na meti medija je ne samo privatnost poznatih ličnosti već i anonimnih građana. Šta podrazumeva pravo na privatnost? Zašto poznate ličnosti imaju suženo pravo na zaštitu svog privatnog života i kome građani mogu da se obrate kada im mediji ugroze ovo pravo? Odgovore na ova pitanja u priči “Pravo na medije”.

11. feb 2017.

„Celokupno novinarstvo u centrifugi“

Centrifuga
IZVOR Danas

Danas je celokupno novinarstvo u centrifugi, menjaju se principi, menja se pristup u novinarstvu koje je na svetskom nivou u velikoj i ozbiljnoj tranziciji. Na to se naravno nadovezuju naše specifičnosti koje mirišu na povratak pristupu iz 90-tih i ne mislim da će se to tako brzo rešiti, rekao je Dragan Janjić, potpredsednik NUNS i glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta, u emisiji Centrifuga koja se ekskluzivno emituje na sajtu Danasa.

06. feb 2017.

Nevolje sa iskustvom

Piše Teofil Pančić
IZVOR Vreme
teofilvelikaslika

Sistematsku laž, prezentovanu kao "alternativne činjenice", valja suzbijati dok je mala i slaba; posle je prekasno. Amerika to možda još ne zna, Srbija zna, ali joj to znanje više ničemu ne služi

Send this to friend