17. nov 2017.

Beta izašla iz gubitka uz povećanje donacija, Tanjug u gubicima uz smanjenje rashoda, FoNet poslovao pozitivno uprkos smanjenju prodaje

IZVOR UNS

Agencija Beta u 2016. godini izašla je iz gubitaka, dok je FoNet ostvario neto dobit od 327.000, podaci su iz finansijskih izveštaja ovih agencija u koje je Udruženje novinara Srbije imalo uvid. Tanjug je 2016. godinu završio sa neto gubitkom od 51.265.000 dinara, ali je istovremeno za više od 100 miliona dinara smanjio rashode u odnosu na 2015. godinu.

17. nov 2017.

„Blic“ prekida saradnju sa velikim brojem dopisnika

Piše K. Kovač
IZVOR UNS

Uredništvo dnevnog lista „Blic“ obavestilo je desetak honorarnih dopisnika da sa njima prekida redovnu saradnju, saznaje UNS. „Urednik u desku Nedeljko Čolić pozvao me je pre dva dana i obavestio o odluci menadžmenta da 'Blic' više da sa nama raskidaju ugovore. Bio sam dopisnik više od deceniju“, kaže jedan od kolega koji je želeo da ostane anoniman. Kako dodaje, Čolić im je rekao da će „nas od sada angažovati samo po potrebi, za vesti iz hronike, društva ili ekonomije“.

01. nov 2017.

Telekom IPTV prestaje da emituje novosadski Kanal 9?

Piše K. Kovač
IZVOR UNS

„Telekomov kablovski distributer, IPTV, obavestio je TV Kanal 9 da od 8. novembra više neće emitovati program naše televizije“, rekla je UNS-u direktorka ovog novosadskog medija Maja Pavlović. Ona navodi da je IPTV-ju odgovorila da je ovakva odluka protivzakonita i da distributer ne sme da odbije distribuciju medija, niti da narušava konkurenciju.

20. okt 2017.

Treći sajam medija

FoNet

Sajam medija, komunikacija i marketinga "Media market" održava se od 25. do 29. oktobra 2017. u hali 3 Beogradskog sajma, kada će se javnosti predstaviti vodeći mediji u Srbiji, programom i panel diskusijama.

12. okt 2017.

Must Carry ili operatori vs televizije – Runda 2

U problemu oko distribucije televizijskih programa u mrežama pojedinih operatora, koji je započeo pre nekoliko meseci, izgleda da se dogodio izvesni obrt i to „u režiji“ dva regulatorna tela. Razrešenje „Gordijevog čvora“ odnosa operatora i nacionalnih televizija je pronađeno u magične dve strane reči „Must Carry“.

06. okt 2017.

Obavezni na kablu

FoNet

Kablovski operatori od naredne godine moraće da emituju programe nacionalnih televizija, a Regulatorno telo za elektronske medije (REM) će na jednoj od narednih sednici usvojiti listu televizija koje će biti obavezne u rasporedu kanala, pišu Novosti.

04. okt 2017.

REM u službi pet nacionalnih televizijskih emitera

IZVOR N1

Prema saznanjima televizije N1, regulatorno telo za elektronske medije REM, planira da na narednoj sednici Saveta donese odluku na osnovu koje bi pet nacionalnih televizijskih emitera dobili status “Must Carry”, a po kojoj bi svi kablovski operateri morali sa njima da zaključe ugovore o distribuciji i plaćanju takozvane tržišne cene distribucije.

Send this to a friend