19. jan 2017.

Otpuštanja u Blicu: Krivi smo mi, novinari, koji smo ćutali

Piše Nataša Damnjanović
Foto: Cenzolovka

Za to što je Blic, kako kažu bivši čitaoci, postao Bljuc, krivi su isključivo novinari, posebno oni koji su tu kuću gradili skoro od temelja, a sada se čude što su suvišni. U Blicu danas za novinare ima posla koliko i na benzinskoj pumpi, smatra bivša urednica u Ringijeru

17. jan 2017.

Otpuštanja u Blicu: Robovlasništvo možda i nije bilo najgore

Piše Dušan Miklja
typing_keyboard_handcuffs_pixabay

Zbog čega izdavač Blica onemogućava osnivanje sindikata, a oni koji to pokušavaju, prvi dobijaju otkaze? Ako je to nezamislivo u matičnoj kompaniji u Švajcarskoj i Nemačkoj, kako je dopustivo u Srbiji? Kako to da će se najviše uštedeti otpuštanjem novinara sa najnižim primanjima, ali ne i umanjenjem basnoslovnih plata direktora?

13. jan 2017.

U Blicu 13. plata

FoNet
blic logo

Generalna direktorka kompanije Ringer Aksel Špringer Jelena Drakulić Petrović obavestila je zaposlene da će im 16. januara biti isplaćena 13. plata.

13. jan 2017.

Novinarima otkaz, menadžmentu Ringiera „tim bilding“ u Abu Dabiju

K. Kovač
IZVOR UNS
ringier zgrada 2

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje od kolega iz Ringier Axel Springera u Srbiji, menadžment ove kuće, nakon što je neposredno pred Novu godinu otpustio oko 15 novinara, sledeće nedelje ide na druženje radi jačanja timskog rada (tim bilding) u Abu Dabi. Da će članovi menadžmenta otići u glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata za UNS je potvrdilo nekoliko radnika ove medijske kuće koji ističu da je to „javna tajna već nekoliko dana“. Podsetimo, oko 15 novinara i medijskih radnika lista „Blic“ dobilo je otkaze krajem decembra 2016. godine.

13. jan 2017.

Kokai: List „Mađar so“ je na dnu

Foto: Magločistač

Kopredsednik Mađarskog pokreta (MP) i bivši dugogodišnji novinar “Mađar soa” Peter Kokai izjavio je danas u Subotici da je list “Mađar so” na dnu, da je izveštavanje ovog lista tendenciono, neobjektivno, jednostrano, a ponekad čak i lažno.

13. jan 2017.

TV kanalima milioni otiču u sivu zonu

Piše Darko Pejović
IZVOR Politika
tv_wikopedia_richard_youart

Tri zakona striktno zabranjuju da se na programima inostranih kanala koji se reemituju u kablovskim mrežama objavljuju reklame domaćih oglašivača, što se godinama ne poštuje

10. jan 2017.

Kolegama iz Blica, umesto pozdrava i rukovanja

Piše Velimir Ilić
IZVOR NUNS
blic logo

Drage kolege i prijatelji, vreme je da se rastanemo. Pre toga, dok sam još koji sat ovde, htedoh samo reći - ne želim da odem ćuteći i bez pozdrava. Bar toliko dugujem mnogima od vas koji me za sve ove godine makar i malo poznaju.

09. jan 2017.

Potapanje medijske imperije Radoice Milosavljevića

Piše Dušan Komarčević

Više od godinu dana nakon privatizacije Radio-televizije Kragujevac (RTK), koju je, zajedno sa sedam drugih medija, kupio kontroverzni biznismen Radoica Milosavljević, ova medijska kuća je u blokadi – program se ne emituje, a novinari su, umesto na terenu – u štrajku. Ovo nije jedini slučaj propale privatizacije u Milosavljevićevoj medijskoj imperiji, koju je, kako smatraju pojedini poznavaoci prilika, ovaj privrednik iz okoline Kruševca osnovao da bi služio političkim interesima vladajuće stranke.

03. jan 2017.

SINOS: Kolektivnim ugovorom protiv samovolje poslodavaca

IZVOR SINOS
blic logo

Sindikat novinara Srbije (SINOS) protestuje zbog otpuštanja naših kolega u redakcijama dnevnih listova Blic i Alo koji su u vlasništvu kompanije Ringier Axel Springer. Međunarodna medijska korporacija koja u matičnoj kući poštuje prava zaposlenih, u Srbiji ne dozvoljava sindikalno organizovanje, a otkaze deli bez jasnih razloga i kriterijuma. Kao, uostalom, i većina domaćih privatnih medija.…

30. dec 2016.

Otkazi – „novogodišnja čestitka“ za zaposlene u listovima Blic i Alo

Piše K. Kovač
IZVOR UNS

U poslednja dva dana, oko 15 novinara i medijskih radnika listova „Blic“ i „Alo“ dobilo je otkaze, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako za UNS kažu neki od novinara ove dve redakcije, koji su želeli da ostanu anonimni, juče i prekjuče pozivani su na razgovore gde im je rečeno da su postali tehnološki višak. Oni koji nisu bili u redakciji, pozivani su telefonom.

Send this to friend