19. maj 2018.

Konkurs RSE za novinara u Pragu

Radio Slobodna Evropa (RSE) raspisuje konkurs za novinara redakcije Balkanskog servisa u Pragu. Novinar će raditi na pripremanju priloga i materijala za različite platforme (radio, TV, web, društvene mreže, štampani mediji…) koji su značajni za publiku i misiju Radija Slobodna Evropa, pridržavajući se profesionalnih standarda ove medijske kuće. Opširnije o uslovima konkursa i prijavi za…

17. maj 2018.

KKR kupio Srpsku naučnu televiziju

E.K.
IZVOR UNS

„Junajted medija" (United Media), u većinskom vlasništvu investicione kompanije KKR, dobila je odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije Srbije da kupi Srpsku naučnu televiziju (SNTV).

10. maj 2018.

Šolak o N1: Želimo vesti koje nisu ni za ni protiv bilo čega

IZVOR N1

Osnivač i predsednik Upravnog odbora United Group Dragan Šolak je, odgovarajući na pitanje o narastajućem populizmu u Srbiji i sve manjim prostorom za pluralizam u medijima i pritiscima vlada u regionu, izjavio da su investiranjem u N1 pokušali da naprave najbolji servis vesti koji nije ni za ni protiv bilo čega.

08. maj 2018.

Dan D za TV

Dragan Ilić
IZVOR Vreme

Veliki medijski koncern očigledno stvara jedinstven medijski prostor od Triglava do Vardara, sa auditorijumom nekadašnje SFRJ.

04. maj 2018.

IREX: Srbiji najgora ocena za održivost medija od 2000. godine

Piše Marija Vučić

Prema izveštaju međunarodne organizacije IREX, održivost medija u Srbiji je najgora u poslednjih 18 godina. Na skali do 1 do 4, Srbija je za 2017. godinu dobila ocenu 1.46 , čime se našla u kategoriji "neodrživi mešoviti sistem" zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Bugarskom, Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, Kirgistanom, Tadžikistanom i Uzbekistanom.

26. apr 2018.

Asocijacija medija: Televizije najuticajniji mediji

Fonet
IZVOR Danas

Specifičnosti medijske scene u Srbiji je u velikom broju medija, ali nemaju sve vrste medija isti uticaj i u tom pogledu su najuticajnije televizije na koje odlazi i najveći deo budžeta za oglašavanje, oko 55 odsto, navodi se u danas objavljenoj studiji „Prava mera medija“, koji je izdala Asocijacija medija.

24. apr 2018.

Zakon o javnom informisanju

Tanjug
IZVOR B92

Bogoljub Karić će konkurisati za dodelu nacionalne frekvencije BK televiziji na konkursu Regulatornog tela za elektronske medije (REM), prenosi list Danas.

Send this to a friend