19. maja 2017.

Prodaja lista Alo pod velom tajne

K. Živanović
IZVOR Danas
Alo_1000

Saša Blagojević, direktor i suvlasnik marketinške agencije Trilenium, osnovao je firmu "Dnevne novine Alo", na istoj adresi i sa istom delatnošću na kojoj se već nalazi list Alo

17. maja 2017.

Zoran Veličković za dinar kupio TV Bujanovac

IZVOR Vranjske

Zoran Veličković, većinski vlasnik Radio televizije Vranje, na glasine o navodnoj kupovini TV Bujanovac, izjavio je za portal Info Vranjske da tu medijsku kuću nije kupio, „već dobio na poklon za dinar od jednog od deoničara“.

11. maja 2017.

Ćosić za NIN: Licemeran stav ministarstva

FoNet, NIN
IZVOR N1
N1-Identity

Taj stav da Ministarstvo kulture i informisanja samo želi da odvoji distribuciju od proizvodnje, a ne da gasi medije i suzbija medijski pluralizam je obično licemerje, izjavio je za sutrašnji NIN direktor N1 Jugoslav Ćosić i upozorio da bi taj TV kanal, razdvajanjem od svog investitora, bio doveden u nemoguće uslove poslovanja i da bi nestao.

08. maja 2017.

Pokrenut novi onlajn medij u Pančevu

Novi portal kao reakcija na blokadu medijskog prostora; Foto: pancevo.city

Tridesetak novinara, fotografa, dizajnera, umetnika, IT stručnjaka, studenata, aktivista pokrenulo je novi onlajn medij u Pančevu "Pančevo Siti", kako bi sprečili "dalje uništavanje i obesmišljavanje medijske i mentalne slike Pančeva i dalje propadanje novinarske profesije". 

08. maja 2017.

Većina medija u Boru na ivici opstanka. A evo i razloga

IZVOR Istmedia

Stanje u borskim medijima je najteže od kada se u ovom gradu prenose pisane reči, ocena je svih medijkih radnika. Ne postoji nijedan lokalni štampani medij, TV i radio (nekada ŠRIF) ostao je bez velikog broja novinara i jedva uspeva da opstane na tržišu iako nema konkurencije, a web portali svoj posao obavljaju praktično volonterski. Sufinansiranje medija u opštini Bor kasni, a prošlogodišnji minimalni budžet namenjen za ovu zakonsku obavezu, kao i cela procedura, sprovedeni su na način zbog kojih bolje da nije ni postojao.

08. maja 2017.

TV Kanal 9: Dugovi poslovna tajna

FoNet

Novi vlasnik kragujevačke TV Kanal 9 Miloš Paunović iz Kovina izjavio je Kragujevačkim novinama da su "u toku procesne radnje finansijskog restruktuiranja i dokapitalizacija ovog privrednog subjeta". 

Send this to friend