12. avg 2022.

Premijer nam crta mete

Piše M portal
IZVOR M portal

Pritisci kojima smo svakodnevno izloženi od strane premijera Abazovića, njegove partije i njima bliskih struktura, sada već mogu da ugroze naš rad, ali prije svega ličnu bezbjednost članova redakcije M porala.

09. avg 2022.

Na Cetinju napadnuti ekipa Gradske televizije i novinar Pobjede

Na Cetinju su danas verbalno napadnuti ekipa Gradske televizije i novinar Pobjede. Naša novinarka Danica Janković i snimatelj Vladimir Bracanovic nalaze se trenutno u CB Cetinje, gdje daju izjavu povodom verbalnog napada NN lica, koje je uvredama i siledžijskim ponašanjem, uspio da ih spriječi u obavljanju novinarskog zadatka. Incident se dogodio ispred Cetinjskog manastira.

04. avg 2022.

UNA TV najavila otkaze zaposlenima

Hina
IZVOR UND

UNA TV najavila je u srijedu, nakon što su kabelski operateri u Hrvatskoj četvrti put odgodili odluku o emitiranju njezina programa, a neki i poslali odbijenicu, reorganizaciju poslovanja i smanjenje broja zaposlenih u Zagrebu. Svi zaposleni u zagrebačkom dopisništvu, uključujući i one koji su nalaze na godišnjem odmoru, pozvani su u redakciju na hitan sastanak.  

04. avg 2022.

Kazneno prijavljeni i pritvoreni zbog prijetnji Maji Sever i Sandri Artuković na Tijatu

Hina
IZVOR HND

Zbog prijetnji novinarki Maji Sever i sutkinji Sandri Artuković šibensko-kninska policija prijavila je 44-godišnjeg hrvatskog i 56-godišnjeg slovenskog državljanina, izvijestila je policija ne otkrivajući identitete. Prema izjavama svjedoka, njih je napao vlasnik restorana. Došao je do njihovog broda, odvezao ga, uzeo mobitel i bacio ga, javlja Hina

29. jul 2022.

Kabinet premijera Crne Gore: Šalili smo se

IZVOR Danas

Iz Kabineta premijera Crne Gore Dritana Abazovića oglasili su se povodom njegovih reči da Gradska TV može biti ugašena poput Sputnjika, rekavši da je svakom dobronamernom građaninu jasno da se radi o šaljivoj opaski.

27. jul 2022.

HND: Zahtjevi Drage Pilsela o „uvođenju reda“ u redakciju Novosti opasni i nedopustivi

IZVOR HND

Hrvatskom novinarskom društvu neprihvatiljiva je histerija koju prema novinarima tjednika Novosti širi glavni urednik portala Autograf Drago Pilsel, koji je ujedno i član HND-a, samo zato što kritički pišu o patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju. Dugo nismo na medijskoj sceni imali situaciju da jedan novinar i urednik traži od nakladnika jednog medija da uvede reda u redakciju tog medija. Upravo to Pilsel traži od Srpskog narodnog vijeća, nakladnika Novosti.

26. jul 2022.

Novinari i novinarke istražuju, pravosuđe sporo

Piše Marija Arnautović

Stotine istraga, predistražnih radnji je pokrenuto, a podignuto je na desetine optužnica i doneseno desetine presuda u posljednjih dvadeset godina, zahvaljujući tome što su novinarke i novinari u Bosni i Hercegovini (BiH) istraživali i pisali o kriminalu, korupciji, ratnim zločinima, izbornim prevarama, nesavjesnom poslovanju, sukobu interesa i ostalim nezakonitim radnjama, kažu u razgovoru za Mediacentar Sarajevo urednice i urednici medija čiji je fokus na istraživačkim pričama.

Send this to a friend