17. sep 2021.

SJ: Sramotno ponašanje državnih zvaničnika Srbije i Albanije prema novinarima tokom posete Angele Merkel

Safe journalist
IZVOR NUNS

Nemačka kancelarka Angela Merkel boravila je poslednjih dana u poseti Zapadnom Balkanu. Prvo je bila u Beogradu 13. septembra, zatim u Tirani 14. septembra. Oba dana, tokom konferencije za štampu, nekim medijima i novinarima uskraćeno je pravo da postavljaju pitanja ili prisustvuju. Pored kancelarke, konferenciji u Beogradu prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je u Tirani prisustvovao premijer Albanije Edi Rama.

17. sep 2021.

Zašto se govor mržnje slobodno širi u BiH?

Piše Adnan Čomor

  Optužnica protiv Fatmira Alispahića za izazivanje i širenje nacionalne, rasne i vjerske netrpeljivosti, posredstvom portala Antimigrant.ba, ponovo je postavila pitanje kontrole govora mržnje na portalima i društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini. Zašto? Alispahić, inače urednik i vlasnik portala Antimigrant.ba, izjasnio se na ročištu pred Sudom Bosne i Hercegovine, u četvrtak, 16. septembra, da nije…

13. sep 2021.

Vrhovni sud je donio odluku povodom revizije u predmetu UTT Europa

IZVOR HND

Vrhovni sud RH prihvatio je reviziju Hrvatskog novinarskog društva (HND) te ukinuo presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu i Županijskog suda u Zagrebu prema kojima je HND trebao isplatiti tužbeni zahtjev tužitelju Stečajnoj masi UTT Europa u stečaju u iznosu od 2,5 milijuna kuna. Prema odluci Vrhovnog suda, postupak se vraća na ponovno suđenje.

13. sep 2021.

Veran Matić – Lekcije iz susedstva

Piše Veran Matić

Bez obzira na granice koje nas dele, sa Hrvatskom delimo probleme i izazove sa kojima se suočavamo u medijskoj sferi. Naročito u vreme kada se u Srbiji radi na izmenama zakonskog okvira koji je u slučaju izmene hrvatskog Zakona o elektroničkim medijima već poprilično odmakao.

07. sep 2021.

Lideri opozicije u RS pozvali na bojkot plaćanja RTV pretplate

Beta
IZVOR Danas

Predsednici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić pozvali su danas građane da prestanu da plaćaju RTV pretplatu, zbog odluke odluke Javnog servisa Radio-televizije Republike Srpske da u digitalni MUX A sistem na poziciju broj jedan uključi banjalučku Alternativnu televiziju, svoju poziciju pomeri na broj četiri, a bijeljinskoj BN televiziji uopšte ne dozvoli priključak.

01. sep 2021.

‘Obavezna’ donacija za RTV Herceg Bosne

Javno poduzeće Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna (EPHZHB), jedna od tri u Bosni i Hercegovini(BiH) koja posluje na područjima koja je tokom rata 1990-ih kontroliralo Hrvatsko vijeće obrane i na kojima danas Hrvati čine većinu stanovništva, omogućila je od avgusta 2021. svojim korisnicima da uz plaćanje mjesečnih računa za električnu energiju uplate i jednu marku (pola eura) donacije za Radioteleviziju (RTV) Herceg Bosne.

Send this to a friend