18. sep 2017.

Novinarska mreža, neformalna asocijacija novinara i novinarki s prostora bivše Jugoslavije oštro osuđuje napad na novinarsku ekipu emisije Provjereno

U subotu, 15. rujna, u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju „Provjereno“, dvojica nasilnika fizički su nasrnula na reporterku Nove TV Emu Branicu, snimatelja Alana Novaka i asistenta snimatelja Gorana Jaganjca. Kolegica Branica dobila je pritom udarac od kojeg je pala u kanal uz cestu. Televizijska ekipa radila je prilog o nizu prevara za koje je osumnjičen jedan od nasilnika.

14. sep 2017.

HND traži od Plenkovića da osudi paljenje „Novosti“

Tanjug
IZVOR RTS

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je ponovno spaljivanje srpskog nedeljnika "Novosti", čiji je izdavač Srpsko narodno veće. Od premijera Andreja Plenkovića traži da jasno osudi pretnje predstavnika Autohtone–hrvatske stranke prava.

14. sep 2017.

Porodica premijera iznad zakona?

Piše Dimitrije Jovićević

Nakon što je brat premijera Duška Markovića uputio prijetnje novinaru lista Dan, i otvorenog verbalnog rata do ivice incidenata između vladajućeg DPS-a i opozicionih Demokrata, ne stišava se bura na političkoj i medijskoj sceni Crne Gore. Ulje na vatru, čini se, dodatno je dolio sam premijer Marković, oštrim saopštenjem kojim je ušao u okršaj sa opozicijom i dijelom medija.

14. sep 2017.

Podrži RTV: Podrška kolegama zbog ukidanja emisije na HRT

FoNet

Pokret Podrži RTV pružio je punu podršku koleginicama i kolegama iz Hrvatske koji protestuju protiv ukidanja emisije "Hrvatska uživo" na HRT i pozvao kolege sa RT Vojvodine i RT Srbije i ostalih javnih servisa u regionu da stanu uz urednike i novinare HRT koji trpe odmazdu zbog toga što odgovorno rade svoj posao.

14. sep 2017.

Javno spaljivanje hrvatskog nedeljnika Novosti: kazniti počinioce

IZVOR NUNS

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara, koja zastupa više od 7800 članova, najoštrije osuđuje javno spaljivanje primeraka nedeljnika Novosti i pretnje koje su upućene članovima redakcije od strane Autohtone - Hrvatske stranka prava (A-HSP).

13. sep 2017.

Brat premijera Crne Gore pretio novinaru: „Nemojte se zapitati zašto je neko nekoga ubio“

Nedeljnik, UNS
IZVOR NUNS

Re­dak­ci­ja „Da­na”, kako se navodi, hte­la je od Ra­do­ja Mar­ko­vi­ća, brata Duška Markovića, da do­bi­je ko­men­tar na optužbe ko­je su na nje­gov ra­čun izneli iz "De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re". Brat prvog čovjeka Vlade Crne Gore psovao je i pretio u telefonskom razgovoru sa novinarom crnogorskog "Dana" koji ga je kontaktirao kako bi pokušao da preko njega uspostavi kontakt sa njegovim bratom Radojem Markovićem, čija je izjava bila potrebna "Danu", piše ovaj list.

Send this to a friend