13. maja 2017.

Gradonačelnik fizički napao novinara

Gradonačelnik Požege (Hrvatska) Vedran Neferović u petak oko 10.50 sati, prije konferencije za medije, nasrnuo je na novinara lokalnog 034 portala Mladena Mirkovića. On je nakon napada zatražio liječničku pomoć, a iz bolnice je otpušten s dijagnozom lakših tjelesnih ozljeda. Do incidenta je došlo kada je 26-godišnji Mirković na poziv gradonačelnika došao u njegov ured.

02. maja 2017.

EP: Sloboda medija na zapadnom Balkanu nije potpuna

Beta
IZVOR N1

Sloboda medija na zapadnom Balkanu nije potpuna, pošto se zemlje u tom regionu suočavaju s politizacijom, problemima u sprovođenju zakona i zastrašivanjem novinara, uz porast autocenzure, navedeno je u izveštaju istraživačkog centra Evropskog parlamenta (EP).

26. apr 2017.

Medijsko posrtanje Hrvatske i Srbije

Piše Dragoslav Dedović

Katastrofalan pad za Hrvatsku i Srbiju na ovogodišnjoj rang-listi medijskih sloboda koju sastavljaju „Reporteri bez granica“. Sa izuzetkom Slovenije, ni ostale zemlje regiona nisu u mnogo boljem položaju.

25. apr 2017.

Televizija jedne države ili kanali tri naroda

Piše Aida Đugum

Evropska radiodifuzna unija (EBU) uputila je apel bosanskohercegovačkim vlastima za spas Javnog medijskog servisa BiH. Očekuju od nadležnih da poduzmu mjere, kako bi se osiguralo održivo finansiranje, prije svega Radio-televizije Bosne i Hercegovine (BHRT), ali i entitetskih emitera.

22. apr 2017.

CPJ: Novinari u Makedoniji se osećaju ugroženim zbog antimedijske retorike

IZVOR UNS

Dok se politička kriza u Makedoniji, izazvana tvrdnjama o masovnom nadzoru od strane obaveštajnih službi, produbljuje, okruženje postaje sve neizvesnije za novinare koji izveštavaju kritički na račun vladajuće VMRO-DPMNE i njenog lidera Nikole Gruevskog, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Komiteta za zaštitu novinara (CPJ).

Send this to friend