21. jul 2017.

Omišanka snimila fotke požara koje su prenijeli svjetski mediji, a HDZ-ovac je napao: „Crniš državu“

IZVOR Index

Mlada fotografkinja iz Omiša Damira Kalajžić napravila je najbolje fotografije požara u Dalmaciji koji je u ponedjeljak navečer zaprijetio Splitu i mjestima u okolici. Iako će sutra premijer Plenković kazati da nije bilo stihije i da je sve skupa "interesantno i atraktivno" jer je gorjelo blizu Splita, baš Damirine slike pokazuju o kakvom je paklu bila riječ.

12. jul 2017.

Naklonost medija plaćena iz javnih budžeta

Piše Đorđe Krajišnik

Ukoliko političar na poziciji iskoristi svoje ovlasti i dodijeli sredstva iz tekućih rezervi mediju za koji je očito da neselektivno podržava političku opciju iz koje on dolazi, onda je nedvojbeno da se time želi nagraditi poslušnost ili pak privatizirati javnim novcem privatni medijski prostor.

12. jul 2017.

Biznis ili ‘medijsko stezanje obruča’?

Piše Enis Zebić

Do kraja godine, kada se sve uskladi sa hrvatskim propisima o medijskoj koncentraciji, medijska grupa United Group preuzima Novu TV, najgledaniji hrvatski TV kanal. United Group već ima regionalni kabelski program N1. Radi se o okrupnjavanju tržišta, a ne o medijskom opkoljavanju Hrvatske, kako to već tumači desnica, kažu naši sugovornici.

12. jul 2017.

Sve se promenilo, a ostalo isto

FoNet
IZVOR UNS

Novinari Zapadnog Balkana saglasni su u oceni da je stanje u medijima država regiona isto, ako ne i lošije, nego u protekle dve godine, kada se o toj temi razgovaralo na Prvom forumu civilnog društva, dok su novinari iz Srbije konstatovali da u njihovoj zemlji nema slobode medija.

01. jul 2017.

Oštra osuda poziva na likvidaciju novinara Hassana Haidara Diaba

Regionalna platform Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja zastupa više od 7800 članova , oštro osuđuje uvrede i napade upućene Hassanu Haidaru Diabu, novinaru hrvatskog Večernjeg lista, nakon objave članka o islamskim radikalistima koji napuštaju Bosnu i Hercegovinu i odlaze na ratišta Iraka i Sirije.

29. jun 2017.

Leković: „Policija ne tretira prijetnje novinarima jednako kao i prijetnje političarima“

IZVOR HND

Kometirajući nedavna uhićenja građana zbog prijetnji na drušvenim mrežama, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i državni tajnik Robert Kopal ustvrdili su da policija reagira samo kad su u pitanju ozbiljne prijetnje za život i integritet osoba. Hrvatsko novinarsko društvo podsjeća da policija nije na isti način reagirala kada su u pitanju bile ozbiljne prijetnje novinarima.

Send this to a friend