24. feb 2018.

Novinarska udruženja iz regiona oštro osuđuju napad na Nedžada Latića

IZVOR NUNS

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja zastupa više od 7.800 članova, oštro osuđuje fizički napad na Nedžada Latića, publicistu i urednika portala The Bosnia Times iz Sarajeva. Napad se desio u utorak poslepodne ispred zgrade u kojoj živi Latić, nedugo posle izlaska iz džamije u kojoj je obavljao molitvu.

22. feb 2018.

„Lažna vest“ uzrok obračuna Dodika sa NATO

Klasična „lažna vest“ koja se pojavila u medijima u Bosni i Hercegovini dovela je u pitanje vojnu saradnju BiH sa SAD, a predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, poznatom po otvorenoj proruskoj politici, poslužila je kao povod za najavu da će na teritoriji tog entiteta zabraniti održavanje bilo kakvih NATO vojnih vežbi.

08. feb 2018.

Volonteri razbijaju medijski mrak i propagandu Orbanove vlade

Piše Natalija Jakovljević

Kao i u Srbiji, mađarska medijska scena je potpuno kontrolisana i njom dominira propaganda premijera Viktora Orbana. Pokret „Štampaj i ti!“, koji je iz revolta i očaja pokrenula grupa aktivista, objavljuje kritičke tekstova nezavisnih novinara na običnom papiru i deli ih besplatno, posebno po manjim mestima i selima.

28. jan 2018.

ČUJTE I POČUJTE: Imamo konačnu cifru Lupigine crowdfunding kampanje

Piše Ivor Fuka
IZVOR Lupiga

Dragi naši, napokon smo podvukli crtu i, četiri dana nakon što je Lupigina crowdfunding kampanja okončana, imamo konačnu cifru. Dakle, čujte i počujte - u kampanji ste nas pogurali s 255.324,29 kune ili 42.186,54 američkih dolara, prema današnjem kupovnom tečaju dolara Lupigine banke. 

17. jan 2018.

Na komemoraciji Luciću uvrede i parole

FoNet

Plakati povodom komemoracije novinaru i jednom od osnivača Feral Tribjuna Predragu Luciću u zagrebačkom Novinarskom domu išarani su i na njima su ispisane ustaška parola "Za dom spremni" i reč "smeće".

Send this to a friend