19. jan 2017.

Konkretizovana saradnja tužilaštva i policije s novinarima

Tanjug
IZVOR UNS

U Republičkom javnom tužilaštvu juče je održan prvi sastanak Stalne radne grupe predstavnika državnih institucija i udruženja novinara i medijskih asocijacija povodom saradnje na slučajevima krivičnih dela kojima novinari mogu da budu izloženi. Na sastanku su određene "kontakt tačke" za stalnu komunikaciju između tužilaštva i policije i novinarskih udruženja i medijskih asocijacija u slučajevima napada na novinare, saopšteno je iz tužilaštva.

19. jan 2017.

NUNS i NDNV: Novac građana za kvalitetne medijske projekte a ne za stranačku propagandu!

IZVOR NDNV
ndnv-nuns_660x330

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) izražavaju zadovoljstvo zbog toga što veliki broj lokalnih samouprava ubrzano raspisuje konkurse za medijske projekte, ali i upozoravaju da novac građana mora da bude usmeren ka najkvalitetnijim medijskim projektima, a nikako za predizbornu, odnosno stranačku propagandu.

19. jan 2017.

Komisija o zahtevu Bete i Foneta: Državna pomoć Tanjugu za 2012. godinu je dozvoljena

Piše K. Kovač
IZVOR UNS

Na osnovu zahteva novinskih agencija Bete i Fonet za naknadnom kontrolom, Komisija za kontrolu državne pomoći odlučila je krajem decembra 2016. godine da je državna pomoć koju je Ministarstvo kulture i informisanja dodelilo agenciji Tanjug u 2012. godini u iznosu od 209.550.000 dozvoljena. Komisija je ocenila i da se naknade isplaćene ovoj agenciji u 2010. i 2011. godini „ne odnose na državnu pomoć“ jer tada nije postojala regulativa za tu oblast.

18. jan 2017.

Brajović: Informisanje na manjinskim jezicima

FoNet

Srbija je država koja neguje visoke standarde kada je u pitanju položaj nacionalnih manjina, koja se tim standardima ne hvali, već ih istinski neguje, kao temeljne vrednosti multikulturalnog i tolerantnog društva, izjavio je danas državni sekretar za informisanje i medije Nino Brajović.

17. jan 2017.

Antonijević: Sledeće nedelje raskid privatizacije RTV Kragujevac

IZVOR UNS

„Ministarstvo privrede danas nam je poslalo obaveštenje da će, najverovatnije sledeće nedelje, biti raskinuta privatizacija RTV Kragujevac“, rekao je za UNS predsednik UGS „Nezavisnost" u Radio-televiziji Kragujevac Goran Antonijević. Kako je istakao, u saopštenju Ministarstva koje je ovoj medijskoj kući stiglo, stoji da vlasnik Radoica Milosavljević nije u roku uplatio nove bankarske garancije.

14. jan 2017.

Četiri milijarde iz budžeta za RTS i RTV

FoNet

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o finansiranju javnih medijskih servisa u 2017. godini po kojoj će Radioteleviziji Srbije(RTS) i Radioteleviziji Vojvodine (RTV) ove godine iz budžeta biti uplaćeno četiri milijarde dinara, prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS).

13. jan 2017.

Radio Temerin primer bezakonja

FoNet

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je od Opštinske uprave Temerina, Ministarstva kulture i informisanja, kao i regulatornih tela, REM i RATEL, da javnosti saopšte kako je moguće da Radio Temerin i dalje emituje program, iako je odluka o njegovoj likvidaciji doneta 30. novembra prošle godine.

13. jan 2017.

Vlada usvojila Uredbu o finansiranju javnih servisa

Piše K. Kovač
IZVOR UNS
rts-rtv-1

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o finansiranju javnih medijskih servisa u 2017. godini po kojoj će Radio-televiziji Srbije (RTS) i Radio-televiziji Vojvodine (RTV) ove godine iz budžeta biti uplaćeno 4 milijarde dinara.

Send this to friend