13. nov 2018.

Funkcioneri umesto javnog interesa (Infografika)

Sa početkom nove programske šeme na Radio-televiziji Vojvodine, podsećamo se kako je izgledala prethodna. RTV je u dnevnicima dosledno pratio agendu vlasti – kuda putuju, šta otvaraju, s kim se rukuju funkcioneri širom Srbije. To je bila svaka treća vest tokom osam meseci.

13. nov 2018.

Marakana gori, RTS se češlja

Piše Dragan Vujadinović
IZVOR Danas

Posla mi pre neki dan stari poznanik, mašinski inženjer iz provincije, jednu kratku priču. U propratnom tekstu imejla, reče: „Beše mi teško pre neke noći.

07. nov 2018.

Za vidljiviji jug Srbije na RTS-u

Iz džepa građana juga Srbije mesečno odlazi osamdeset dva i po miliona dinara na ime takse za Radio-televiziju Srbije. Sa druge strane, svega 5,4% priloga je tokom jula u emisijama Jutarnji program i Dnevnik 2 na javnom medijskom servisu bilo u vezi sa jugom Srbije, rezultati su publikacije Šta građani juga Srbije dobijaju za svoj novac od RTS-a izrađenoj u saradnji Centra za medijska istraživanja Filozofskog fakulteta u Nišu i Media i reform centra Niš.

07. nov 2018.

Mediju u blokadi ubedljivo najviše novca na konkursu u Aranđelovcu

Piše J. Pešić
IZVOR UNS

Opština Aranđelovac sufinansiraće projekte medijske kuće čiji je račun u blokadi i lista koji učestalo krši novinarski kodeks, vidi se iz Rešenja o raspodeli novca “projektima kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja“. Zbog ovakve raspodele, ali i činjenice da je predsednik Opština najpre potpisao odluku, a koju je kasnije poništio, da finansira i projekat medija koji nije registrovan, jedan od učesnika konkursa tužio je Opštinsku upravu.

Send this to a friend