23. nov 2020.

Ko su kandidati za članove UO RTS-a i RTV-a

IZVOR UNS

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je listu kandidata za imenovanje po šest članova upravnih odbora javnih medijskih servisa. Na listi su 48 kandidata za Upravni odbor Radio-televizije Srbije i 16 za UO Radio-televizije Vojvodine (RTV).

20. nov 2020.

REM odlučio: Vređanje novinarke na nacionalnoj frekvenciji je OK

Piše Ivana Predić

TV Pink neće snositi posledice zbog toga što je pevač Aca Lukas najbrutalnije izvređao novinarku N1 Žaklinu Tatalović u emisiji „Hit tvit“, odlučio je danas Savet Regulatornog tela za elektronske medije. Većina se saglasila sa izveštajem Službe za nadzor i analizu REM-a, koja je zaključila da izrečenim uvredama na račun novinarke nije povređen zakon.

18. nov 2020.

Direktor Kliničkog centra Sazdanović gluv za pitanja novinara iz Kragujevca, ali ne i za beogradske medije

Piše Violeta Glišić

Od početka epidemije koronavirusa Predrag Sazdanović ne odgovara na pozive kragujevačkih redakcija. Novinari do informacija iz Kliničkog centra Kragujevac dolaze gledajući njegova gostovanja na RTS-u, Prvoj i Pinku. Istovremeno, direktori u Institutu za javno zdravlje, Domu zdravlja i Hitnoj pomoći imaju profesionalan odnos sa novinarima

16. nov 2020.

Savet REM-a može da ostane pod kontrolom vlasti i posle izbora novih članova

Piše Anđela Reljić

Ako se ništa ne promeni, unapred je jasno ko će i posle izbora dva nova člana Saveta REM-a kontrolisati odlučivanje o programima javnih servisa i najvećih komercijalnih televizija. Od devet članova Saveta REM-a, tri biraju skupštine Srbije i Vojvodine. Pokazalo se i da verske zajednice i saveti nacionalnih manjina biraju kandidate koji su po volji vlasti, te je jasno da vlast bez muke može da obezbedi većinu

16. nov 2020.

Konfuzija u medijima

Autorka Eržika Pap Reljin
IZVOR RTV

Nejasno vlasništvo i uticaj politike na pojedine medije, prevlast tabloida, lažne vesti i senzacionalizam po svaku cenu, javni servisi koje javnost doživljava kao trošak i da ne rade u interesu građana, nesolidarnost novinarske profesije, potplaćenost, ponovo podela na režimske i nezavisne... Podela je bilo i ranije, ali sada je još drastičnija, zašto se to desilo?

12. nov 2020.

Pinku prete mere REM-a zbog vređanja novinarke N1

Piše Aleksandra Popović
IZVOR Danas

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenulo je nadzor nad TV Pink zbog uvreda koje je u emisiji Hit Tvit na toj televiziji pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, izneo na račun novinarke N1 Žakline Tatalović.

11. nov 2020.

Vlast zadržala kontrolu nad RTS

Piše Aleksandra Popović
IZVOR Danas

Pokušaj izbora novog generalnog direktora Radio televizije Srbije (RTS) ponovo je propao zbog kontrole vlasti nad ovom kućom i namere da se bivši generalni direktor Dragan Bujošević što duže zadrži na mestu vršioca dužnosti te funkcije, ocenjuju sagovornici Danasa.

11. nov 2020.

Vuletić: Novi konkurs za direktora RTS

FoNet
IZVOR Danas

Član Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije (RTS) Vladimir Vuletić izjavio je večeras da nijedan od kandidata za generalnog direktora nije dobio potrebnu dvotrećinsku podršku za izbor, pa će konkurs biti ponovljen.

10. nov 2020.

Spojeni sudovi Saveta REM i Upravnog odbora RTS

Piše Veran Matić

Dok većina javnosti debatuje da li su američke stanice ispravno postupile kada su prekinule Trampovo izlaganje neutemeljenih optužbi o krađi predsedničkih izbora u SAD, mi ne možemo da uradimo ni elementarne stvari predviđene Zakonom o javnim medijskim servisima.

Send this to a friend