24. maja 2017.

Krivična prijava protiv REM-a

FoNet

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podnelo je danas krivičnu prijavu protiv članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), "zbog postojanja osnovane sumnje da su, kao članovi Saveta REM, u svojstvu službenog lica, izvršili krivično delo nesavestan rad u službi iz člana 361. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije".

23. maja 2017.

Lekić o Brajoviću: Presvlačenje gole istine

FoNet
Foto: Milovan Milenković

Lekić u saopštenju ukazuje da to, međutim, „ne sme biti manir državnog činovnika zaduženog za informisanje, bez obzira što mu karijera kipi od prakse da gole istine presvlači po nalogu trenutnog poslodavca“ Lekić konstatuje da Brajović odbija da prizna da je na sednici Nacionalnog konventa o EU (Radna grupa 10 – informaciono društvo i mediji)…

22. maja 2017.

Klub veterana: „Novosti“ su test za pravnu državu

Klub veterana Večernjih novosti
IZVOR NUNS

Novosti, umesto da budu najmoćnija medijska kuća štampanih izdanja, što zaslužuju na osnovu bogate tradicije i doprinosa srpskom novinarstvu, poslednjih nedelja ponizno mole državu za milostinju, dok ista ta držva Srbija svesno, sistematski priprema drugu po redu nacionalizaciju Novosti, a čiji je konačni cilj gašenje ove kompanije i lista Večernje novosti.

21. maja 2017.

Subotnja kozerija

Piše Svetislav Basara
IZVOR Danas
svetislav-basara

Videh u jučerašnjem Danasu da se moja drugarica Natali B. Odalović zdravo uzibretila nad sve katastrofalnijim strmopizdom "najstarijeg dnevnog lista na Balkanu".

20. maja 2017.

„Godinu dana bezakonja i ponižavanja novinara i novinarstva na RTV-u“

rtv-radio-televizija-vojvodine-mediji-jpg_660x330

Godinu dana posle "blickriga", odnosno ekspresne postizborne političke čistke nepodobnih urednika i novinara na Javnom servisu Vojvodine, novinarska i medijska udruženja u današnjem saopštenju konstatuju da se stanje u ovoj medijskoj kući neprestano pogoršava, da u njoj vladaju bezakonje i voluntarizam i da se ponižavaju i novinari i novinarstvo, pa i zdrav razum.

20. maja 2017.

RTV godinu dana u v.d. stanju

IZVOR VOICE

Radio-televizija Vojvodine uklonila je sa svoga sajta konkurs za izbor programskog direktora i glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije, zbog čega su neki kandidati zatražili odgovor od menadžmenta firme da li je konkurs poništen ili je po sredi nešto drugo, o čemu kandidati nisu obavešteni.

Send this to friend