15. mar 2018.

Slovački predsednik pristao na ostavku Fica

Beta
IZVOR N1

Slovački predsednik Andrej Kiska pristao je na ponudu premijera Roberta Fica da se duboka kriza u Slovačkoj povodom ubistva novinara Jana Kucijaka i njegove verenice reši tako što bi Fico podneo ostavku.

15. mar 2018.

Česi na ulicama: Zemane, ne damo javni TV servis

Beta
IZVOR N1

Hiljade Čeha izašle su večeras na poziv umetnika i studenata na Vaclavski trg u Pragu da protestuju protiv predsednika Miloša Zemana i njegovih sve češćih nebiranih napada na novinare i češki javni TV servis uz parolu "Zemane, ne damo Češku televiziju".

14. mar 2018.

YouTube u borbi protiv lažnih vesti

Hina
IZVOR N1

YouTube će kroz nekoliko nedelja uz video snimke početi da prikazuje tekstove s Vikipedije i drugih internet stranica, pokušavajući na taj način da suzbije lažne vesti i teorije zavere, najavila je izvršna urednica tog servisa za objavljivanje video snimaka Suzan Vojcicki.

13. mar 2018.

Uhapšen Italijan o kome je pisao ubijeni slovački novinar

Piše Beta
IZVOR N1

Slovačka policija uhapsila je u Mihalovcama na istoku Slovačke Antonina Vadalu, na osnovu evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Italija, odnosno sud u Veneciji, u okviru međunarodne racije protiv narko mafije tokom koje je u Evropi uhapšeno 17 ljudi, saopštilo je slovačko Generalno tužilaštvo.

13. mar 2018.

Ruska televizija RT može da izgubi licencu u Britaniji

Piše Beta
IZVOR N1

Britansko regulatorno telo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

13. mar 2018.

Ostavka i slovačkog ministra policije zbog ubistva novinara

Beta
IZVOR N1

Nakon najvećih demonstracija u Slovačkoj od Plišane revolucije 1989. godine, u petak, a zbog brutalnog ubistva istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice, slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak podneo je danas ostavku.

13. mar 2018.

Novi rekord SAD u cenzurisanju i nedavanju podataka

Beta/AFP
IZVOR N1

Američka savezna vlada je u protekloj godini cenzurisala, zadržala ili nije mogla da nađe više dokumenata koje traže građani ili novinari nego u prethodnoj celoj deceniji, navodi se u analizi agencije AP.

Send this to a friend