14. sep 2020.

Bajtdens odustao od prodaje TikToka u SAD

Tanjug
IZVOR RTS

Kineska kompanija Bajtdens (ByteDance), vlasnik popularne aplikacije TikTok, obavestila je Majkrosoft da mu neće prodati svoje američko poslovanje, prenosi Rojters. Umesto prodaje dogovoreno je partnerstvo sa Oraklom.

12. sep 2020.

U ponedeljak nastavak suđenja Asanžu

Beta, AP
IZVOR Danas

Saslušanje o izručenju osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama biće nastavljeno u ponedeljak pred sudom u Londonu jer su rezultati testa pokazali da je advokat za koga se sumnjalo da je zaražen negativan na korona virus, saopštio je danas Vikiliks.

10. sep 2020.

Obezglavljeno telo novinara pronađeno u Meksiku

Beta, AFP
IZVOR Insajder

Telo sa odsečenom glavom novinara meksičkog lista El Mundo de Verakruz  pronađeno je u zoni gde vlada veliko nasilje u toj državi na istoku Meksika, javili su noćas policija i organizacije za odbranu slobode govora.

10. sep 2020.

Slučaj Kašogi okončan za Rijad, ali ne i drugdje

Iako je presudom neimenovanim saudijskim državljanima sud u Rijadu proglasio slučaj ubistva novinara Džamala Kašogija (Jamal Khashoggi) okončanim, on i dalje baca sjenu na međunarodnu reputaciju prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana kojeg mnogi smatraju odgovornim za brutalno ubistvo njegovog kritičara prije dvije godine. Istražitelji drugdje pokazuju interes za istraživanja onlajn napada koji su prethodili smrti novinara, pišu svjetski mediji.

10. sep 2020.

Optužbe državnih medija Kine

IZVOR Danas

Australijski agenti su u junu izvršili raciju u domovima kineskih novinara, tvrde kineski državni mediji, usred novog produbljivanja tenzija između dve zemlje.

08. sep 2020.

Asanž upozoren da bi mogao da bude uklonjen iz sudnice

IZVOR RTS

Džulijana Asanža, osnivača "Vikilksa", koji se bori da izbegne izručenje u SAD iz Britanije, sudija je danas upozorila da će biti uklonjen iz sudnice i da će mu se suditi u odsustvu ako nastavi da prekida postupak.

Send this to a friend