22. jan 2020.

Nagrada #AllForJan za braću Sekielski

IZVOR Blic

Večeras u Evropskom centru solidarnosti u Gdanjsku održana je svečanost tokom koje su novinari, braća Tomaš i Marek Sekielski iz Poljske, dobili priznanje #AllForJan, ustanovljeno u znak sećanja na ubijenog slovačkog novinara Jana Kucijaka. Svečana ceremonija ujedno je ozvaničila i otvaranje konferencije o slobodi medija Press Freedom Conference, koja će biti održana 22. januara u organizaciji Evropske asocijacije magazinskih medija i Evropske asocijacije novinskih izdavača

21. jan 2020.

Ostavka još jednog ministra zbog ubistva novinarke na Malti

IZVOR UNS

Ministarka Malte zadužena za ostrvo Džastin Karuana dala je danas ostavku nakon što se pokazalo da je njen suprug, bivši istražitelj ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije, priznao da je bio na odmoru s jednim od glavnih optuženika za ubistvo.

07. jan 2020.

Kažnjavanje uzbunjivača

Piše Gojko Vlaović
IZVOR Danas

Nastavak suđenja na kome će biti odlučeno da li će ga Velika Britanija izručiti Sjedinjenim Američkim Državama koje ga terete za navodno „ugrožavanje nacionalne bezbednosti“ zbog objavljivanju poverljivih podataka o zloupotrebama moćnika  na njegovom sajtu „Vikiliks“ najpoznatiji svetski uzbunjivač Džulijan Asanž čeka u najčuvanijem zatvoru u toj zemlji Belmaršu.

07. jan 2020.

Pet godina od napada na redakciju Šarli ebdo

Beta
IZVOR Danas

U Francuskoj će danas biti obeleženo pet godina od terorističkih napada na redakciju pariskog satiričnog nedeljnika Šarli ebdo u kojem je stradalo 12 novinara i karikaturista, ali novinari smatraju da je u svetu u porastu verska netolerancija.

Send this to a friend