15. sep 2018.

Od ove vremenske prognoze možete samo da se naježite VIDEO

IZVOR B92

U izveštajima se voditelji trude da što više ljudi privuku, a na kanalu „The Weather Channel“ su otišli korak dalje i napravili grafiku koja naprosto fascinira. Da, i malo se naježite kad vidite u kakvim sve situacijama možete da se nađete. Jeste da smo navikli na specijalne efekte u filmovima, ali ono kako je urađena…

12. sep 2018.

EP glasa o izmenama zakona o autorskim pravima

Tanjug
IZVOR UNS

Posle dve godine debate, poslanici Evropskog parlamenta trebalo bi danas da glasaju o zakonu koji bi mogao da promeni odnos snaga između proizvođača vesti, filmova, muzike i dominantnih internet platformi, koje njihove sadržaje stavljaju na svoje veb sajtove, a da im za to ne plaćaju nikakvu naknadu.

12. sep 2018.

Poljske novine izašle sa praznom naslovnom stranom

Beta
IZVOR UNS

Poljski dnevni listovi objavili su otvoreno pismo poslanicima Evropskog parlamenta, a deo vodećih novina, kao Gazeta viborča, Žečpospolita ili Djenjik Gazeta pravna, izašli su s praznom naslovnom stranom kao apel da se spreče digitalni giganti kao Gugl ili Fejsbuk da zarađuju besplatno koristeći sadržaje i vesti tradicionalnih medija.

10. sep 2018.

Internet menja etiku novinarstva

Piše Dragana Matović

Zagušivanje etra internetom, odnosno digitalnim medijima, vrši se umišljeno i osmišljeno. Laž sve više postaje istina, a medijski proizvedena realnost dobija status stvarnosti

05. sep 2018.

Ostavka urednika tabloida zbog naslova

Beta
IZVOR 021

Glavni i odgovorni urednik poljskog tabloida "Fakt", Robert Feluš, podneo je ostavku nakon žestoke kritike novinara iz ostalih medija zbog jednog naslova.

01. sep 2018.

Istraživanje: Kako funkcioniše ruska propaganda u 21. veku

Holger Roonemaa, Inga Springe

Ruska vlada je tajno finansirala nekoliko naizgled nezavisnih informativnih portala u Istočnoj Evropi koji su objavljivali priče po diktatu Kremlja, saznaje Bazfid Njuz. Tim portalima novac su „upumpavale” kompanije koje je osnivao ruski državni medij Rusija Segodnja, a jedna od njih je i „SPN Media Solutions“ iz Beograda.

31. avg 2018.

Ubijen novinar u Kankunu

IZVOR N1

Reporter i snimatelj televizije Kanal 10 iz Kankuna ubijen je, saopštila je ta medijska kuća.

30. avg 2018.

Zeman žali što novinari nisu istrebljeni kao ptica dodo

IZVOR NUNS

Predsednik Češke Miloš Zeman požalio se na redovnom godišnjem savetovanju čeških ambasadora što češki novinari još nisu istrebljeni kao ptica dodo, neletačica sa Mauricijusa, koju su istrebili holandski mornari u 17. veku.

28. avg 2018.

Počela velika čistka na društvenim mrežama, od Amerike do Srbije

Piše Nikola Vrzić
IZVOR Sputnjik

Čistka je u toku. „Fejsbuk“, „Tviter“, „Jutjub“ i ostali tehnološki giganti uklanjaju nepoželjne informativne sadržaje sa svojih platformi – Aleks Džons je samo najpoznatiji, ne i jedini primer – a „Gugl“ menja svoje algoritme pretrage interneta čime drastično smanjuje posećenost targetiranih sajtova. Jedan je od takvih je World Socialists Web Site.

Send this to a friend