18. maj 2018.

Algoritmi za društvene mreže

Piše Jovana Nikolić
IZVOR Danas

Jutjub vam predlaže koji sledeći video-klip da pogledate, Dizer koju pesmu da slušate, IMDB u kom biste filmu mogli da uživate, a Fejsbuk prikazuje nove postove vaših prijatelja, i u najvećem broju slučajeva oni pogode šta će vas zaista zanimati.

17. maj 2018.

Evropski novinari pozvali na zaštitu medijskih sloboda

Beta
IZVOR N1

Izdavači i novinari iz 10 evropskih zemalja pozvali su evropske institucije da preduzmu mere i zaštite medijske slobode u centralnoj i istočnoj Evropi od napada vlasti, navodi se u tekstu na sajtu bugarskog predsedavanja Evropskom unijom.

17. maj 2018.

Senat za vraćanje neutralnosti interneta

Fonet
IZVOR Danas

Američki Senat je većinom glasova usvojio rezoluciju kojom se poništava odluka Federalne komisije za komunikacije (FCC) iz 2017. godine o ukidanju pravila neutralnosti interneta, doneta u vreme administracije Baraka Obame.

16. maj 2018.

Konkurs Glasa Amerike za posao u Vašingtonu

Glas Amerike želi da u redakciji na srpskom jeziku u Vašingtonu zaposli sposobnog i vrednog novinara specijalizovanog za internet i društvene mreže. Zainteresovani kandidati trebalo bi da do petka, 1. juna 2018. godine pošalju svoj rezime i kontakt informacije na email adresu: serbian-service@voanews.com Prednost imaju kandidati koji poseduju iskustvo i koji mogu da, kao deo…

15. maj 2018.

Racija u redakcijama ruskih državnih medija u Kijevu

Beta/AFP
IZVOR NUNS

Ukrajinske snage bezbednosti sprovele su raciju u najmanje dve redakcije ruskih državnih medija u Kijevu. Ruska državna agencija RIA Novosti javila je da je u njenim prostorijama u Kijevu izvršen pretres i da je šef biroa priveden na ispitivanje.

14. maj 2018.

Koalicija za žene pomaže novinarkama širom svijeta

Piše Una Čilić

Karijera Kiran Nazish, novinarke pakistanskog porijekla, proteže se na preko deceniju i po rada u brojnim zemljama, uključujući njen rodni Pakistan, ali i zemlje poput Indije, Afganistana, Nepala, pa sve do rada u redakciji New York Timesa. Nažalost, jedna od karakteristika novinarske industrije koju je iskusila, bez obzira na mjesto rada, jesu poteškoće sa kojima se žene suočavaju u svojim karijerama.

Send this to a friend