20. jan 2017.

Mediji i Tramp: Obračun kod Bele kuće

Piše Denis Kolundžija
Foto: Gage Skidmore / Flickr

Kada im je tokom kampanje oduzimao akreditacije, mediji su gunđali, ali su znali da, kao stranački kandidat, na to ima pravo. Može li, međutim, s najmoćnije javne funkcije u zemlji tu netrpeljivost da pretvori u odmazdu?

18. jan 2017.

Bi-Bi-Si kreće u borbu sa lažnim vestima

IZVOR RTS
bbc

Post istina i lažne vesti češće se pominju poslednjih meseci nego bilo šta drugo što ima veze sa medijima. Lavinu su pokrenuli društveni mediji gde svako može da objavi bilo šta što je idealno za širenje lažnih vesti. Bi-Bi-Si je odlučio da tome stane na put u svojim programima po cenu da kasne sa objavljivanjem vesti.

11. jan 2017.

Usluga za uslugu?

FoNet

Izraelski mediji prenose da je premijer te zemlje Benjanim Netanjahu predložio vlasniku jednog lista u Izrealu koji je kritičan prema njegovoj vlasti da piše pozitivnije u zamenu za usluge na tržištu, javila je danas agencija AP uz napomenu da Netanjahu odbacuje optužbe.

23. dec 2016.

Reporteri bez granica: Za deset godina u svetu ubijeno 780 novinara

Piše Marija Vučić
Foto: Flickr / Jarome Starkey

Ove godine manje ubijenih novinara nego prošle, ali ne zbog globalnog napretka u slobodi medija, nego zato što izveštači beže iz ratom zahvaćenih zemalja ili se autocenzurišu da bi sačuvali živu glavu. Broj uhapšenih, međutim, raste, pokazuje godišnji izveštaj međunarodne organizacije Reporteri bez granica

Send this to friend