21. maja 2017.

Cenzurom protiv mržnje?

Priredio Nemanja Rujević

Predlog zakona o kojem raspravlja nemački Bundestag predviđa milionske kazne za društvene mreže koje ne uklanjaju govor mržnje sa svoje platforme. O tome naširoko piše nemačka štampa koja je podeljena po ovom pitanju.

18. maja 2017.

Nakon dugih 7 godina Chelsea Manning je napokon na slobodi

Nakon 7 godina zatvora na slobodi je Chelsea Manning - podsjetimo, riječ je bivšem američkom vojniku (koji je u međuvremenu promijenio spol i ime iz Bradley u Chelsea) koji je dostavio američke tajne dokumente organizaciji WikiLeaks dok je služio u Iraku.

17. maja 2017.

Ukrajinski napad na slobodu štampe

Piše Vladimir Esipov

„Reporteri bez granica“ osuđuju sankcije Ukrajine protiv ruskih medija. Kristijan Mir, šef nemačkog ogranka te organizacije u intervjuu za DW govori o tome šta bi Ukrajina trebalo da uradi u informacionom ratu s Rusijom.

16. maja 2017.

Ubijen poznat novinar u Meksiku

Tanjug
IZVOR Politika

Iskusni meksički novinar Havijer Valdez ubijen je u Kualikanu, u saveznoj državi Sinaloa, na severu Meksika, u blizini kancelarije novina „Rio doče"za koje je radio, saopštili su zvaničnici.

10. maja 2017.

Zbog kritike premijera, program ugašen posle 49 godina

Beta/AP
IZVOR N1

Izraelski TV program Mabat La Hadašot (Pogled na vesti) emitovao je večeras svoju poslednju emisiju, nakon što je iznenada ukinut, posle samo nekoliko sati od najave, kao rezultat političke borbe sa premijerom.

04. maja 2017.

Snoudenu uručena nagrada za slobodu medija i govora

Beta/AP
IZVOR N1

Norveška grupa za slobodu medija saopštila je da je Edvardu Snoudenu konačno uručila nagradu u Moskvi, nakon što je nekoliko puta pokušala da dobije pravne garancije da on može slobodno da putuje bez rizika da će biti izručen SAD.

Send this to friend