19. feb 2017.

Tramp otpevao novinaru: Tišina, tišina, tišina

IZVOR N1

Dok rad američkog predsednika Donalda Trampa počinju javno da analiziraju i psihijatri, a administraciju pogađa skandal za skandalom, širom sveta se množe protesti protiv njegove politike. Međutim, on se uglavnom se bavi medijima. U poslednjem žestokom istupu nazvao ih je neprijateljima američkog naroda.

17. feb 2017.

Donald Tramp napadao medije i zviždače

Hina
IZVOR HND

Američki predsjednik Donald Trump održao je svoju prvu samostalnu konferenciju za medije na kojoj je žestoko kritizirao ugledne medijske kuće, optuživši ih za širenje lažnih vijesti o njemu i njegovoj administraciji. U posljednjih nekoliko tjedana Trump je u više navrata izbjegao osjetljiva novinarska pitanja, dajući riječ isključivo onim novinarima koji su mu skloni, čime uvodi praksu otvorene diskriminacije medija.

17. feb 2017.

Apel za izbor novog predstavnika OEBS-a za slobodu medija

EFJ
IZVOR NUNS

Predstavnici OEBS-a za slobodu medija Dunji Mijatović 10. marta ističe mandat a još nema najave ko će posle nje u narednom periodu obavljati ovu važnu funkciju zaštite i promovisanja slobode medija u 57 zemalja članica OEBS-a

17. feb 2017.

Apple: Dosta lažnih vesti, lov na klikove ubija umove ljudi

Anadolija
IZVOR N1

Direktor Applea Tim Kuk istakao je da lažne vesti, koje su u poslednje vreme sve prisutnije u medijima, ubijaju umove ljudi, dodajući da u današnje vreme mnogi ljudi troše vreme pokušavajući da dobiju najviše klikova, prenosi Anadolija.

Send this to friend