17. apr 2017.

Snimatelj heroj spustio kameru i spasavao decu kod Alepa

IZVOR N1

Snimatelj Abd Alkader Habak trebalo je da dokumentuje dolazak civila koji su pobegli pred ratnim sukobima iz sirijskih mesta Fua i Kefraja, pod kontrolom islamista i terorističkih grupa, u Alepo. Umesto toga, rešio je da spasava živote. Fotografija na kojoj je na kolenima, u suzama, sa kamerom u rukama, proširila se društvenim mrežama.

16. apr 2017.

Fejsbuk otkrio međunarodnu prevaru na svom sajtu

Beta
IZVOR N1

Društvena mreža Fejsbuk saopštila je da je otkrila međunarodnu operaciju tokom koje su prevaranti ostavljali "lažne komentare" i "sviđanja" (lajkova) drugim korisnicima da bi ih kasnije preplavili "nepoželjnim porukama".

14. apr 2017.

Na televiziji nema opozicije

Piše Bašak Demir

Pristalice odgovora „ne“ na predstojećem referendumu o ustavnim promenama u Turskoj nemaju ni izdaleka ravnopravan tretman u medijima. Televizije jasno favorizuju stavove vladajuće AKP - među njima je i CNN Turk.

12. apr 2017.

Pulicerova nagrada za istraživanje Trampove fondacije

IZVOR N1

Pulicerovu nagradu za 2016. godinu ovojili su "Njujork dejli njuz" i "Propablika" za izveštavanje u javnom interesu. Nagradu za istraživačko novinarstvo osvojio "Čarlston gazet mejl", a "Njujork tajms" osvojio je nagrade u tri kategorije. Nagradu za unutrašnje izveštavanje dobio je novinar "Vašington posta" koji se bavio fondacijom Donalda Trampa.

Send this to friend