11. avg 2022.

Ruskoj novinarki koja je protestovala protiv rata preti kazna zatvora

Ruska TV novinarka Marina Ovsjanikova optužena je za distribuciju lažnih informacija o ruskim oružanim snagama nakon pretresa njene kuće. Advokat Ovsjanikove, Dmitrij Zahvatov, rekao je 10. avgusta da je njegova klijentkinja privedena, optužena za "javnu distribuciju lažnih informacija o ruskim oružanim snagama" i da se može suočiti sa 10 godina zatvora ako bude osuđena.

10. avg 2022.

Novi besplatni alat za zaštitu novinara u onlajn sferi

IZVOR NUNS

Fondacija Tomson Rojters (TRF) pokrenula je onlajn menadžer protiv uznemiravanja novinara i medijskih radnika – TRFilter.  Razvijen u saradnji sa Guglovim projektom Jigsaw (Google’s Jigsaw), TRFilter je besplatna veb aplikacija koja se sinhronizuje sa Twitter nalogom korisnika i automatski prepoznaje i označava maliciozne komentare. Alat ograničava izloženost novinara napadima tako što im omogućava da mjutuju ili blokiraju…

05. avg 2022.

Tviter: Mask izmišlja izgovor za raskid, nismo mu više privlačni

IZVOR RTS

Tviter je na sudu odbacio tvrdnje Ilona Maska da je imao legitimne razloge da odustane od ugovora vrednog 44 milijarde dolara o kupovini te platforme. "Priča, zamišljena u pokušaju da se izbegne sporazum o spajanju koji Mask više ne smatra privlačnim", tvrdi internet gigant.

01. avg 2022.

Ovsjanikova: Svrha suđenja je zastrašiti sve ljude u Rusiji

Hina
IZVOR HND

Bivša ruska televizijska novinarka Marina Ovsjanikova kažnjena je u četvrtak s 50.000 rublji (820 američkih dolara) zbog diskreditiranja ruskih oružanih snaga u objavama na društvenim mrežama u kojima je osudila rusko vojno djelovanje u Ukrajini.

30. jul 2022.

Mask podneo kontratužbu protiv Tvitera

IZVOR N1

Ilon Mask je podneo kontratužbu protiv Tvitera, čime je nastavljena njegova pravna borba protiv ove kompanije, koja ga je prethodno tužila pošto se povukao od njene kupovine.

Send this to a friend