17. sep 2020.

Javna rasprava u Panteleju – o temama koje treba podržati na konkursu za medije

Šta građani žele da finansiraju svojim novcem na medijskim konkursima i koje su teme od javnog interesa za Pantelej - teme su javne rasprave koja će biti održana sutra 17. septembra u 11 sati u skupštinskoj sali Opštine. Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava, uz pohvalu Panteleju za ovakvu transparentnost, ističe da Grad Niš građane i dalje ignoriše.

Opština Pantelej jedna je od retkih u Srbiji koja ima Mehanizam utvrđivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Sutra na javnoj raspravi, kako kažu, biće sumirani svi prispeli predlozi iz prethodnih javnih poziva upućenih građanima i biće definisane najvažnije teme u oblasti javnog informisanja za koje su građani pokazali najveću zainteresovanost.

Kroz ovaj proces predložene i odabrane teme biće sastavni deo predstojećeg konkursa za medijske projekte koje će sufinansirati Gradska opština Pantelej u cilju unapređenja informisanja i potpunijeg obaveštavanja građana na svojoj teritoriji – navode iz Opštine.

Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava navodi da je javna rasprava i uključivanje građana u Panteleju pozitivan primer. Ova organizacija zalaže se da Mehanizam usvoje svi koji raspolažu novcem iz javne kase.

Paradoks je da Pantelej koji raspolaže sa mnogo manje novca za medije pokušava da uključi građane, a Grad Niš koji daje 90 miliona za medije, građane ignoriše – napominje Đorđević.

Nada se i da će se kroz pantelejsku raspravu lokalizovati teme koje će biti u budućim odobrenim medijskim projektima.

Inače, javnu raspravu u Panteleju organizuje Opština u saradnji sa Media i reform centrom.

M. Z.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend