29. sep 2021.

Ko deli medije i koliko su zastupljeni vlast i opozicija: Suzana Vasiljević i Željko Bodrožić u emisiji Euronews veče (VIDEO)

Da li je predlog evroparlamentaraca za regulisanje predizborne medijske scene u Srbiji prihvatljiv i za koga, na koga bi Srbija trebalo da se ugleda i ko i zašto deli medije u Srbiji, neke su od tema o kojima su večeras mišljenja sukobili Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Srbije za medije i Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Vasiljević je podsetila da su evroparlamentarci u razgovorima vlasti i opozicije posredovali i došli zbog poziva koji su dobili od grupe stranaka oko SSP.

„Skoro godinu dana to mučenje traje – oni dolaze, ne dolaze, može zumom, ne može zumom, i na kraju kad konačno dođu u Beograd i taj dokument koji je predložen vlast usvoji uz minimalne izmene, njima se ni taj dokument ne dopada“, rekla je Vasiljević.
Bodrožić je, govoreći o pregovorima vlasti i opozicije, naveo da udruženje nije želelo da se upliće u političke razgovore.

„Želimo da ostanemo izvan toga, u ovim direktnim pregovorima nije trebalo niko da nas pita. Postoje jasni dokumenti EK, postoje naše viđenje kroz izveštaje NUNS-a i drugih asocijacija medija, koji govore da ovde situacija nije dobra, da je izuzetno pogoršana, da smo na svim listama pali, da ima mnogo slučajeva napada i pritisaka na novinare, da imamo žestoko podeljenu scenu“, rekao je Bodrožić.

Oni su se u debati između ostalog osvrnuli i na zastupljenost stranaka u programu javnog servisa, ali i na podelu sredstava na medijskim konkursima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend