12. apr 2020.

Lončar o zabrani za novinare: U ovoj nedelji najveća mogućnost prenošenja

Današnja konferencija na kojoj su saopšteni najnoviji podaci o epidemiji koronavirusa održana je bez prisustva novinara, a pitanja su postavljana elektronskim putem. O tome zašto je zabranjeno prisustvo novinara na konferencijama, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je razlog to "što se nalazimo u nedelji kada je mogućnost prenošenja virusa najveća".

„S obzirom da se nalazimo u toj nedelji, da je korona ušla u pojedine redakcije i da ima obolelih, a da želimo da vodimo računa o svakom građaninu, stav je da sprečimo da se proširi infekcija. Da izbavimo poliitku, bavićemo se strukom, hoćemo da striktno sporvodimo mere“, rekao je ministar Lončar.

Epidemiolog beogradskog Zavoda za javno zdravlje Predrag Kon je rekao da je struka pitana o toj zabrani i da je saglasna.

„Saznajemo da se pojavljuje po redakcijama. To se radi i u drugim zemljama, nismo videli problem u tome, što se mene tiče to i može i ne mora, ali mislim da je tako korektnije“, rekao je Kon.

Lončar je rekao i da neće biti odgovora na politička pitanja, da se ona upute predsedniku ili premijerki, a da će se na konferencijama baviti samo strukom.


Video prilog N1

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend