15. okt 2023.

Milić (NDNV): Pojedina zakonska rešenja su korak unazad u odnosu na Medijsku strategiju

Direktor za pravne poslove Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Veljko Milić izjavio je danas da su predloženi medijski zakoni “korak unazad” u odnosu na pojedina rešenja koja su predviđena važećom Medijskom strategijom.

Veljko Milić (Foto: Marko Risović / Cenzolovka)

“Ostali smo pri stavu da su zakoni korak unazad u odnosu na pojedina rešenja koja su predviđena Medijskom strategijom”, rekao je Milić na redovnoj skupštini NDNV-a.

Dodao je da predstavnici EU i OEBS-a insistiraju da se predstavnici novinarskih i medijskih udruženja sastanu sa predstavnicima vlade da se “pokuša naći neko kompromisno rešenje”.

Precizirao je da su ostala neusaglašena pitanja poput povratka države u vlasništvo nad medijima, na čemu insistira vlada a protivi se većina novinarskih i medijskih udruženja, kao i pitanja prestanka mandata postojećem Savetu Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Kada je u pitanju zakonski položaj Saveta za štampu, predstavnici novinarskih i medijskih udruženja su dobili uveravanja da će postojeći Savet za štampu biti jedino samoregulatorno telo koje će davati informacije o tome da li se mediji pridržavaju profesionalnih i etičkih standarda, kazao je Milić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend