23. avg 2022.

Tviter saopštio za RSE da su greškom suspendovani nalozi ambasada Srbije

Kompanija Tviter navela je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da su tviter nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, greškom suspendovani 18. avgusta.

„Koristeći tehnologiju i ljudske resurse, svake nedelje uklanjamo milione naloga zbog kršenja naših smernica o manipulacijama i spamovima na platformi. U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mere prinude na više naloga i oni su ponovo aktivirani“, navodi se u odgovoru portparola kompanije Tviter od 23. avgusta.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je 22. avgusta da su tviter nalozi ovih ambasada Srbije suspendovani „bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži“.

Iz Ministarstva nisu bili dostupni za hitan odgovor na pitanje da li su nalozi ambasada ponovo aktivirani.

Kompanija Tviter suspendovala je 18. avgusta i naloge na desetine aktuelnih i bivših poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke u Srbiji, kao i jednog Vladinog zvaničnika.

Iz ove kompanije su za RSE 19. avgusta naveli da je i u slučaju ovih suspendovanih naloga iz Srbije greškom preduzela mere prinude.

Tviter je tada suspendovao naloge 13 poslanika Srpske napredne stranke (SNS), koju predvodi aktuelni predsednik Aleksandar Vučić.

Među suspendovanim nalozima bio je i Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koga je na tu funkciju 2020. imenovala Vlada Srbije.

Iako je javnosti u Srbiji Gujon poznat kao humanitarac koji pomaže Srbima na Kosovu, u Francuskoj je zabeleženo i njegovo političko delovanje u ekstremno desničarskom Bloku identitaraca.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend