28. jul 2021.

Vladini službenici dogovarali pitanja sa plaćeničkim novinarima

Radnica protokola Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i ministarke energetike i rudarstva, prilikom njene posete Vranju, a pred konferenciju za medije, dogovarala je pitanja za Mihajlovićevu sa novinarima plaćeničkih medija.

Dvoje novinara, među njima i novinar InfoVranjskih, nisu pristali na «dogovorena pitanja», čak i po cenu da ne postave pitanje Zorani Mihajlović, pa je protokolarka ministarke morala da aterira i dozvoli pomenutim «neposlušnim» novinarima da slobodno pitaju šta misle da treba.

Novinari plaćeničkih medija su se strogo držali «zadatog scenarija», pa su ministarki energetike postavili «poznata» pitanja vezana za energetsku efikasnost i poboljšanje snabdevanja seoskih naselja električnom energijom.

Koliko je smešna čitava situacija pokazuje, recimo, činjenica da je Mihajlovićeva, obećavajući kule i gradove, poseban osvrt dala na odluku vlade da delom finansira zamenu stolarije i izolacije na kućama.

Bez stida i srama, Mihajlovićeva je navela da je Vranje u te svrhe dobilo 2,4 miliona dinara.

Obaveštenja radi, treba znati da kvadrat izolacije po sistemu „ključ u ruke“ košta oko 30 evra, dok je cena prozora od 100 do 500 evra za ulazna vrata.

U praksi, ako je 2,4 miliona 20.000 evra, to znači da za te pare možete, recimo, da namestite 10 prozora za 1.000 evra, jedna ulazna vrata za 500 evra i da izolujete ukupno oko 600 kvadrata.

Ako jedna kuća od 300 kvadrata na, recimo, Šapranačkom Ridu, ima oko, recimo, 500 kvadrata za izolaciju, to znači da je od para koje nudi vlada i time se Zorana hvali moguće izolovati  oko dve ( i slovima DVE) osrednje kuće!

Lep uspeh, nema šta. I za diku.

Ali, eto, nije imao ko da pita zašto je to tako, iako mi te ljude, kroz budžet, plaćamo da baš to pitaju.

Ali, tako je kako je, zato smo i ovde gde smo.

Ko ne veruje, samo neka otvori oči.

SSB – S. Kostić

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend