06. jan 2018.

Vučić o slobodi medija: Ugledamo se na administraciju SAD

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skata, koji mu je uručio novogodišnju i božićnu čestitku predsednika Donalda Trampa.

Kako se navodi u saopštenju, dvojica sagovornika su podsetili da se ove godine navršava 100 godina otkako se srpska zastava, po naredbi tadašnjeg američkog predsednika Vudroa Vilsona, vijorila na Beloj kući, kao znak podrške SAD svojim srpskim saveznicima.

Dodaje se da su predsednik Vučić i ambasador Skat razmotrili napredak srpsko-američkih odnosa u prethodnoj godini. Takođe su razgovarali o budućoj saradnji Srbije i SAD i konkretnim predlozima za njeno unapređenje.

U razgovoru je konstatovano da postoji povećano interesovanje američkih kompanija za ulaganje u srpsku privredu i da investicije kontinuirano rastu: skoro 100 američkih kompanija su investirale oko četiri milijarde dolara i zaposlile oko 17.000 radnika.

Ambasador Skat je takođe istakao podršku SAD u stvaranju bolje poslovne klime u Srbiji, kroz različite programe. Konstatovali su i da je prethodna godina bila obeležena napretkom vojne saradnje dveju zemalja, kroz skoro 100 zajedničkih aktivnosti, među kojima je i najveća zajednička padobranska vežba.

U saopštenju se navodi da su dvojica sagovornika izrazili nadu da u 2018. godini postoje dobri preduslovi za napredak Srbije na evropskom putu, s obzirom na posvećenost bugarskog predsedavanja Zapadnom Balkanu i na strategiju proširenja, koju priprema Evropska komisija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend