09. feb 2021.

Za medijske projekte u Velikom Gradištu 800 hiljada dinara

Opština Veliko Gradište raspisala je konkurs radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja a za ove namene obezbeđena su sredstva od  800.000 dinara.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 20.000 dinara a najveći iznos po projektu je 300.000,00 dinara.

Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti projekta a najviše do iznosa utvrđenog konkursom.

Konkurs se raspisuje za sprovođenje projekata čija realizacija traje do 31. decembra 2021. godine.

Na konkursu može učestvovati izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom, zatim pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Pravo učešća na Konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda, zatim lica kojima je dodeljena državna pomoć male vrednosti čiji ukupan iznos u tekućoj i prethodne dve kalendarske godine prelazi 23.000.000 dinara kao i oni koji su u prethodnom periodu dobili sredstva namenjena projektnom sufinansiranju a nisu, u ugovorom propisanom roku i formi, podnela narativni i finansijski izveštaj i lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom. Izdavač više medija ima pravo učešća na Konkursu s jednim projektom za svaki medij.

Učesnik konkursa koji je u tekućoj kalendarskoj godini već koristio sredstva namenjena projektnom sufinansiranju u oblasti javnog informisanja na republičkom, pokrajinskom ili lokalnom nivou, može učestvovati na konkursu za sufinansiranje istog projekta samo još jednom u toj godini, i to u iznosu koji, uz sredstva koja je već dobio, ne prelazi 80 odsto vrednosti.

Prijave na Konkurs podnose se u roku od 20 dana od dana objavljivanja Konkursa 9. februara. Prijava se smatra blagovremenom ukoliko je predata do 01. marta 2021. godine.

Konkurs i obrasci objavljuju se na sajtu opštine Veliko Gradište www.velikogradiste.rs gde su vidljivi i dostupni sve vreme trajanja konkursa.

Prijave projekata na Konkurs slati isključivo poštom na adresu: Opština Veliko Gradište, 12220 Veliko Gradište, Žitni trg 1, sa naznakom: “Za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu“.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom, od 11 do 14 časova, na telefone: 012/660-122 i 012/661-128.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend