10. mar 2023.

Klanšček tužio Oliveru Kovačević za klevetu

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Branislav Klanšček tužio je zbog klevete urednicu zabavnog programa na Javnom servisu Oliveru Kovačević i traži da mu se isplati odšteta u iznosu od 400 hiljada dinara.

Branko Klanšček (foto: Medija centar Beograd)

Klanšček je tužio Kovačević zbog izjave date medijima 15. februara ove godine, kada je navela da je on od RTS-a dobio 50.000 evra za svoj privatni festival Beogradsko proleće.

„Svi oni zajedno su legalno zaradili od pomenutih emisija manje, nego što je podnosilac ove prijave dobio od RTS za njegov privatni festival Beogradsko proleće – 50.000 evra za dva sata nekvalitetnog programa. Pored toga, predsednik UO mesečno prima od RTS više nego što su plate većine tih voditelja koje je prozvao“, kazala je urednica Zabanog programa RTS.

Ovoj izjavi Kovačević prethodila je krivična prijava koju je protiv nje podneo predsenik UO RTS zbog krivičnog dela „nesavestan rad u službi“, odnosno zbog načina na koji se troši novac javnog servisa.

Klanšček je demantovao optužbe Olivere Kovačević, tvrdeći da pomenuti festival nije njegov, kao i da nikakvi evri nisu bili u opticaju, već da je festival od RTS-a dobio samo reklamni prostor u vrednosti od milion dinara. Precizirao je da je bio umetnički direktor festivala i da nikakvi evri nisu bili u opticaju.

Međusobne optužbe između Klanščeka i RTS-a počele su pošto je Pištaljka objavila podatke o novcu koji javni servis troši na spoljne produkcije i o honorarima koje zaposleni na RTS dobijaju od tih spoljnih produkcija.

Gostujući u Danu uživo na N1 13. februara Klanšček je otkrio da na RTS postoji emisija koja se knjiži kao da postoji, iako ne postoji, a da je za nju od 2020. godine potrošeno 14. miliona dinara. Kao urednicu emisije naveo je Oliveru Kovačević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend