03. jul 2023.

TV Pink uskratio svoje gledaoce za informaciju o protestu ispred te televizije

Iako je večeras na hiljade građana protestovalo ispred TV Pink, za to vreme na programu ove televizije se emitovao redovni program, odnosno dnevnik, u kome ni reči nije bilo ni reči o večerašnjem skupu ispred zgrade u kojoj se nalaze. U okviru dnevnika, umesto protesta, emitovani su prilozi o Kosovu, neredima u Francuskoj, ratu u Ukrajini, istoklom roku za predaju oružja, sezoni godišnjih odmora, Željku Mitroviću i predstojećem Vimbldonu.

Inače, TV Pink je o prethodnih osam okupljanja „Srbija protiv nasilja“ u specijalnim emisijama pratila dešavanja uživo, uz.

Podsećamo, građani koji su okupljeni na protestu „Srbija protiv nasilja“ ispred zgrade TV Pink duže od 30 minuta su mirno protestovali i skandirali protiv vlasnika te televizije Željka Mitrovića.

Preko zastave Srbije kojom je bila prekrivena TV Pink prikazane su bile slike Andree Bojanić, koju je automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije „Pink“ Željka Mitrovića, kao i lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, koji je ubijen samo nekoliko meseci nakon emitovanja spota o njemu na ovoj televiziji.

Građani su stojali u kružnom toku ispred zgrade Pinka, i u bočnim ulicama, a skandirali su „Vučiću, odlazi“, „robija“ i slično.

Duvali u pištaljke i trube, pružajući time podršku zahtevima protesta za ukidanje rijaliti programa i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje šire govor mržnje i promovišu nasilje.

Ispred zgrade TV Pink, čiju prednju fasadu pokriva velika državna zastava, povećan je bio broj pripadnika obezbeđenja, kojih je na početku protesta bilo oko 20.

Mitrović se pojavljivao na terasi zgrade, a pre nego što je kolona stigla – puštana je muzika.

Ispred zgrade TV Pink su bili i studenti koji učestvuju u protestu, a tu je parkiran i kamion sa razglasom.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend