21. jan 2018.

Oglasio se Zakerberg povodom promena koje uvodi na Facebooku

Facebook je odlučio da pozove svoje korisnike u borbu protiv dezinformacija i na prepoznavanje "verodostojnih" izvora, zbog poplave senzacionalizma i dezinformacija, objavio je u petak izvršni direktor Mark Zakerberg.

„Previše je senzacionalizma, dezinformacija i podeljenosti u današnjem svetu“, ocenjuje on, dodajući da „društvene mreže omogućuju ljudima plasiranje informacija brže nego ikada“.

Zato je važno, smatra on, da svaki korisnik istakne kvalitetnu informaciju, ali je isto tako naglasio da je „goruće pitanje na koje pokušavamo da odgovorimo – kako odlučiti koji su izvori informacija verodostojni“.

Kompanija koja ima više od dve milijarde korisnika kaže da će između ostalog koristiti ankete kako bi utvrdila koje medijske kuće korisnici Facebooka smatraju verodostojnima.

„Ta novina neće promeniti količinu informacija koju ćete videti na Facebooku. To će samo promeniti ravnotežu informacija u korist izvora koje se smatra verodostojnima“, kaže Zakerberg.

Već od sledeće nedelje, najavljuje on, News Feed – ključni proizvod kompanije na tom području, davaće prednost kvalitetnim vestima pred onima koje objavljuju manje verodostojni izvori.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend