04. okt 2022.

Pokreće se Akcelerator medijske održivosti

Grupa međunarodnih organizacija koje podržavaju održivi razvoj medija pokreće Akcelerator medijske održivosti (Media Viability Accelerator), onlajn alat čiji je cilj poboljšanje finansijske stabilnosti nezavisnih medija na tržištima širom sveta.

Iz Ajreksa (IREX), organizacije koja je među inicijatorima ovog projekta, navode da je neophodno ovakav mehanizam utemeljiti na podacima budućih korisnika. Zbog toga pozivaju novinare i medijske radnike da popune upitnik, u kojem će oceniti koji su im najznačajniji koraci ka finansijskoj održivosti.

Organizacije koje pokreću ovaj alat ističu da je bitno pratiti interesovanja publike, važnost informacija, ali i razumeti koje strategije za monetizaciju sadržaja odgovaraju različitim tržištima i medijima.

Akcelerator medijske održivosti će, kako se navodi, informisati o ostvarivim ciljevima i olakšati procenu poslovnih rezultata.

Inicijativu su pokrenule organizacije: Ovlašćeni institut upravljačkih računovođa (CIMA), Dojče Vele, Medijski institut Fodžo , Slobodna neograničena štampa (Free Press Unlimited), Globalni forum za migracije i razvoj (GFMD), Internjuz, Institut IMS, Ajreks, Investicioni fond za razvoj medija (MDIF), Medijska fondacija za Zapadnu Afriku, Reporteri bez granica, Sembra medija, Splajs medija i Fondacija Tomson Rojters.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend