30. jul 2015.

Kako je leskovačkom mućkalicom i šahovskim topom pokušan atentat na čika Acu

drazastrip
Slika čika Bakira sa mućkalicom obišla je svet, ali nije obišla našu zemlju

Dragi Šarli,

Moj tata je postao regionalni hit kada su ga snimili kako leskovačkom mućkalicom gađa čika Acu. Leskovačka mućkalica je promašila čika Acu i pogodila čika Bakira, prvog predsednika Bosne. Slika čika Bakira sa leskovačkom mućkalicom na beloj košulji obišla je svet, ali to kod nas niko nije objavio, zato što kod nas vlada teta Cenzura, jedna opasna tetka, dalja rođaka čika Ace.

Kada je tata mućkalicom promašio čika Acu, gađao je čika Acu šopskom salatom, ali je opet promašio i pogodio čika Mladena, drugog predsednika Bosne. Onda je tata dohvatio pohovane lignje i opet gađao čika Acu, ali je pogodio onog trećeg čiku što je, kao i ona dvojica, predsednik Bosne. Ali treći.

Slika čika Mladena sa šopskom salatom na košulji i slika trećeg predsednika Bosne sa pohovanim lignjama na sakou, takođe je obišla svet, ali nije obišla našu zemlju.

Onda je tatu kelner gađao vazom sa cvećem i pogodio mamu. Pa je tata kelnera gađao flašicom punom sirćeta, ali je promašio kelnera i pogodio čika Malog, predsednika Beograda.

Ni slika mame sa belim radama na haljini, ni slika čika Malog, predsednika Beograda, sa flekom od sirćeta na svetloplavoj košulji nije obišla našu zemlju, jer su na svim televizijama rekli da je čika Aca pokazao kako se dočekuju komšije.

Na svim televizijama rekli su da je čika Aca pokazao kako se dočekuju komšije

Ja sam pitao dedu zašto Bosna ima tri predsednika, a mi imamo samo jednog. Deda je rekao da oni imaju tri predsednika zato što će da bankrotiraju, a mi imamo jednog predsednika zato što su kod nas mere štednje, pa nemamo para za tri predsednika. Ali nećemo da bankrotiramo zato što imamo čika Acu.

Sve je počelo kada je moj tata mamu izveo na ručak u neki tamo Kolarac, jer je tata mamu izvodio u taj Kolarac i kad su se mama i tata upoznali. A kad su se tata i mama upoznali, tata kaže da je bio lider studentskog protesta, prvi do Čede. Deda kaže da tata nije bio lider studentskog protesta, već je bežao sa predavanja, i da je zbog toga jedini student u istoriji koji nije završio andragogiju, za koju deda ni sam ne zna šta je to, ali je tata to upisao jer niko drugi nije hteo da se prijavi, pa su primali svakog ko dođe na prijemni.

Tata je u Kolarcu naručio leskovačku mućkalicu, a mama pohovane lignje. Onda je kelner rekao tati da mora da ga pretrese, pa se tata bunio, ali mu je kelner pokazao neku sličicu na kojoj piše BIA, pa je tata rekao mami: „Eto, jesam li ti rekao da me ceo život progoni UDBA”.

Onda je kelnerica rekla mami da i nju mora da pretrese, pa je tata zvao šefa sale i pitao ga da li će zbog leskovačke mućkalice i pohovanih lignji morati da daju i bris iz grla, a šef sale se izvinio i rekao da su mu javili da svi gosti moraju da se pretresu, bez obzira na to jesu li su naručili pohovane lignje ili leskovačku mućkalicu.

Taman kad su stigle mućkalica i lignje, u Kolarac su stigli čika Aca i ona tri predsednika Bosne, pa je tata naručio čašu vode i šećer, jer mu se slošilo. Onda je tata uzeo leskovačku mućkalicu i gađao čika Acu, a pogodio čika Bakira. Čika Aca je stolnjakom brisao fleke od mućkalice sa košulje čika Bakira. Pa je tata gađao čika Acu svim ostalim stvarima sa stola i pogodio sve druge čike sem čika Ace. Deda kaže da je tata antitalenat za gađanje, jer još u vojsci umalo nije ubio zastavnika prve klase tokom redovnih aktivnosti na vojnoj vežbi „Postojna 1990”.

Tata više nije imao materijala za gađanje, pa su mama i tata sedeli u Kolarcu i ništa nisu jeli, njihov sto okružio je kordon žandarmerije, a sto čika Ace i tri predsednika Bosne okružio je kordon tamburaša. To je žandarmerija sa gitarama.

Kordon tamburaša je pevao, a i tata je pevao: „Zajedno smo rasli, Grade, ja i ti”, jer se tatin najbolji drug iz mladosti zove Gradimir, a zovu ga Grade. Mama je rekla tati da pesma „Sarajevo, ljubavi moja” nije posvećena tatinom najboljem drugu Gradimiru, s kojim je odrastao, ali tata je ubeđen da je Kemal Monteno baš mislio na njih dvojicu koji su zajedno odrastali. Mama kaže da je Kemal mislio na grad, a tata i dalje misli da je čika Kemal mislio na čika Gradeta, Gradimira.

Onda je tata pitao žandarmeriju da ide u toalet, pa su ga pustili, onda je i mama pitala žandarmeriju da ide u toalet, pa su je pustili. Mama i tata su onda prevarili žandarmeriju i pobegli kroz kuhinju na Kalemegdan, gde je tata najviše izvodio mamu kad se su upoznali, jer mama kaže da je tata najviše voleo da je izvodi tamo gde je besplatno.

Tata se oduševio što na Kalemegdanu imaju šahovske table u obliku stola, pa ga je jedan čika penzioner pitao da odigraju jednu partiju, pa je tata seo da odigra jednu partiju i rekao čika penzioneru: „Sad da te vidim, paceru!”

Tata je rekao čika penzioneru da redovno dere mog dedu u šahu, a čika penzioner je rekao da deda mora da vežba. Onda je čika penzioner odrao tatu u šahu, pa je tata rekao čika penzioneru da bi mu bilo bolje da ide pred Vladu da se buni zbog penzija nego što sedi tu zaludan i igra šah po ceo dan.

Onda su za susedni sto u obliku šahovske table stigli čika Aca i ona tri predsednika Bosne, a čika penzioner je zagrlio čika Acu i rekao mu: „Hvala ti, predsedniče, što si nam smanjio penzije i izbegao grčki scenario”.

Tata je onda dohvatio konja na G6 i gađao čika penzionera, ali ga je promašio i opet pogodio čika Bakira. Oda je tata dohvatio topa na H4 i gađao čika Acu, ali je čika Aca uhvatio topa u letu i gađao tatu. Sutra je u novinama pisalo:

„Atentat: Premijera gađali topom”. A u drugim novinama je pisalo: „Premijer goloruk uzvratio artiljerijskom paljbom na artiljerijsku paljbu”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend