24. sep 2016.

Šta štampa štampa

zarkovicKako napraviti idući broj „Vremena“

Deo mog posla jeste da se svako jutro, pa potom i tokom dana, pitam (i pitam se) šta ima novo. Tako valjda rade i drugi urednici. Nekima od njih je lako, kad nema ništa novo i važno onda izmisle. Ali, ima onih koji izmisle i kad ima nečeg novog i važnog, jer njihova laž, što presnija to bolja, nadmašuje svaku istinu.

Evo, uzmimo za primer, jutro kad nastaje ovaj tekst, dakle petak 23. septembar.

Jedne dnevne novine pišu o krojačima naše sudbine i otkrivaju da je održan tajni sastanak Majkla Davenporta i Daglasa Klifa. Čuj sad, tajni sastanak je održan u hotelu „Moskva“ na beogradskim Terazijama.

Druge se ističu naslovom sa slovima veličine palca u kome esplicitno tvrde da je „Dodik naljutio Obamu“, ali je moj šampion za ovaj dan ipak naslov „Kinezi Srbima nude rakete dometa 300 km“ i objašnjenje koje uz to ide, da se Kinezi nakon kupovine Smederevske železare i „drugih investicija“ posebno brinu za bezbednost i stabilnost Srbije.

Što bi duhovito rekao Nebojša Krstić „još nismo potrošili ni one ruske rakete“ a već stižu nove. Novine o kojima je reč verovatno su najveći uvoznik oružja u regionu i u „novijoj srpskoj istoriji.“

Ohrabren lakoćom pristupa hitam na kolegijum „Vremena“ i ako neko ne bude znao „šta će da turimo u idući broj“ ukazaću im na citirane primere i reći urednicima da puste mašti na volju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend