01. okt 2019.

Advokat: Suđenje Simonovića protiv Matorčevića prekinuto do izbora novog sudije

Ročište pred Višim sudom u Beogradu, u postupku bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića protiv urednika portala Žig info Željka Matorčevića, odloženo je zbog toga što je sudija zadužena za taj predmet izabrana za sudiju Apelacionog suda, rekao je za FoNet Matorčevićev advokat Nemanja Todorović.

„Samim tim ona više ne postupa u ovom predmetu dok se predmet ne rasporedi nekom drugom sudiji u Višem sudu. Suđenje je prekinuto, kao i druga suđenja do izbora novog sudije“, izjavio je Todorović.

Uprkos tome što niko, kako je Todorović objasnio, nije mogao da zna da će suđenje biti odloženo, Simonović se nije pojavio u sudnici Višeg suda.

„Znali su samo visoki članovi sudstva, Simonović takođe nije mogao da zna, a njegov punomoćnik je otkazao punomoćje upravo danas i u ovom postupku Simonović predstavlja sam sebe kao tužilac“, naveo je Todorović

Na zakazano ročište, došao je urednik Žig info Matorčević koji je ocenio da će Simonović i dalje izbegavati suđenja.

„Ovo je Simonovićeva predstava za javnost. On se neće pojavljivati ni u nekim narednim ročištima o čemu smo mi već pisali. On sebe želi da predstavi u svetlu pozitivne ličnosti za javnost u Grockoj, rekao je FoNetu Matorčević.

Simonović je protiv Matorčevića do sada podneo 13 tužbi zbog uvrede časti i nanetog duševnog bola.

Protiv Simonovića se vodi postupak pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu jer je osumnjičen kao nalogodavac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića u decembru prošle godine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend