28. okt 2017.

Antonijević: Učestale pretnje govore o klimi u kojoj svako misli da može pretiti nekažnjeno

Antonijeviću pretili nakon izjava o osuđenom ratnom zločincu, generalu Vladimiru Lazareviću

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava YUCOM Milan Antonijević ocenio je danas da poslednje pretnje koje su upućene njemu lično, toj nevladinoj organizaciji, ali i novinarima govore o klimi u društvu u kojoj svako misli da može pretiti nekažnjeno.

Povodom pretnji koje su mu upućene preko Tvitera i telefonskim pozivom na kancelariju YUCOM-a, Antonijević je agenciji Beta kazao da je ključno da se pošalje poruka o nedozvoljenosti upućivanja pretnji.

“Pretnje su upućene pre nedelju dana i može se napraviti veza sa izjavama koje sam dao povodom angažovanja Vladimira Lazarevića kao predavača na Vojnoj akademiji. Iako smo podneli krivične prijave Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i policiji, do danas nije bilo nikakve reakcije nadležnih”, rekao je direktor YUCOM-a.

Antonijević je ocenio da je “higijena” prijaviti pretnje kao i da je neophodno stvoriti klimu u kojoj, kako je naveo, znate da ćete odgovarati kada pretite.

On je dodao i da pretnje ne smeju biti inspirisane izjavama političara i sve češćim podelama na patriote i izdajnike jer, naveo je, to može imati efekte po bezbednost građana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend