04. sep 2019.

Grocka: Primaju građane ali novinare Žig Infa i dalje ignorišu

Kako su naveli iz Info službe GO Grocka, 23. avgusta ove godine, lokalna samouprava nastavila je praksu otvorenih vrata za građane koji se susreću sa problemima koje ne mogu da reše.

U tom saopštenju se još navodi i da u prethodnom periodu veliki broj građana bio je na sastancima kod predsednice opštine, Živadinke Avramović, zamenika predsednika opštine, Radeta Ivetića i članova opštinskog Veća. Ova praksa će biti nastavljena i dalje a građani svoj prijem mogu zakazati preko telefonske opštinske centrale 011 8501 312.

Локална самоуправа наставила је праксу отворених врата за грађане који се сусрећу са проблемима које не могу да реше. У…

Geplaatst door Грочански Гласник op Vrijdag 23 augustus 2019

Međutim, Živadinka Avramović možda i prima podobne građane, ali novinare Žig Infa konstantno ignoriše. Naime još početkom jula meseca ove godine, naša redakcija je poslala dopis predsednici Grocke čiji je predmet bio zakazivanje sastanka. Tema sastanka bi bila prethodna dešavanja u GO Grocka i da se prekine sa praksom ignorisanja novinara.

Izvor: ziginfo.rs

Prošlo je gotovo mesec dana i jedan od naših novinara je uspeo da ima sastanak sa predsednicom Grocke, ali isključivo zbog poziva iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

7. avgusta 2019. godine, Živadinka Avramović održala je tada sastanak sa novinarem Milanom Jovanovićem i Veranom Matićem. Sastanak je zakazan iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Milan Jovanović, novinar našeg portala kome je zapaljena kuća u decembru prošle godine, nakon što je na poziv premijerke Srbije Ane Brnabić održao sastanak u njenom kabinetu, tog dana bio je na sastanku sa predsednicom GO Grocka, Živadinkom Avramović. Na ovom sastanku bio je prisutan i Veran Matić, predsednik Komisije za istragu ubistva novinara, koji je pozvan ispred kabineta premijerke Srbije.

Ranije, novinaru Jovanoviću u kabinetu premijerke je obećano da će se njen kabinet potruditi da GO Grocka ubuduće ne ignoriše novinare Žig Infa, kao i da pruži svu neophodnu pomoć potrebnu kako bi se Jovanoviću završila komplet kuća koja je zapaljena u decembru prošle godine a za koju je kao nalogodavac osumnjičen bivši predsednik opštine Dragoljub Simonović.

Međutim, Živadinka je i nakon ovog sastanka nastavila da ignoriše novinare Žig Infa. Kako je saopštila na ovom sastanku kolegi Jovanoviću, ona nije, navodno, dobila nikakav dopis za zakazivanjem sastanka od strane Žig Infa. Takođe, na istom sastanku, rekla je da opština Grocka ne može novčano da pomogne Jovanoviću.

Kako bi razrešili misteriju da li je predsednica Grocke zaista nije primila dopis, poslali smo novi. Ovoga puta 12. avgusta 2019 godine, koji je i ovoga puta zaveden na pisarnici Opštine.

scan0001

Izvor: ziginfo.rs

Prošao je i avgust mesec, Živadinka je u međuvremenu, navodno, primila građane ali novinare Žig Infa nikako. Posle svega, vrlo je jasno da se u Grockoj nastavlja stara praksa ignorisanje novinara. Podsetimo se, ako neko nije znao gde se nalazi Grocka, od decembra prošle godine zasigurno je saznao. Gotovo da nema države u svetu da nije tog meseca objavila informaciju koja je stigla iz Grocke- Zapaljena kuća novinara portala Žig Infa, Milana Jovanovića. Pre toga, u oktobru iste godine, na ulici je pretučen urednik portala. U toku je suđenje Dragoljubu Simonoviću, tadašnjem predsedniku GO Grocka, osumnjičenog kao nalogodavac za paljenje kuće novinara Jovanovića. I slučaj Jovanovića i Matorčevića je isključivo zbog pisanja o koruptivnim radnjama na području GO Grocka.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend