18. feb 2022.

Ivan Ivanović za Danas: Znam ja šta Er Srbija tvrdi, naređenje za otkaz mom bratu došlo sa vrha

Ivan Ivanović, autor i voditelj emisije „ Veče sa Ivanom Ivanovićem“, tvrdi da je njegov rođeni brat Ognjen Ivanović dobio otkaz u Er Srbija kao pilot samo zato što je njegov brat. Iz ove kompanije negirali su navode voditelja, ali on kaže za Danas da ima dokaze za svoju tvrdnju, međutim, neće da ih iznosi jer su prepiske sa ovom kompanijom oznečene kao „tajna“, te da je sve u rukama advokata.

„Znam ja šta oni tvrde. Moj brat je išao iz kruga u krug, bio na treningu koji je samo za zaposlene u Er Srbija, i dobio mejl da ga šalju na obuku za airbus 320. I odmah posle toga mejl da za njega to ne važi i da će mu se naknadno javiti. I nikada se nisu javili. Kod njih ne postoji dokumentacija da je on uopšte konkurisao. Ljudi iz ES su mu rekli da je sa vrha urgirano da ga izbace sa spiska“, kaže Ivanović za Danas.

On dodaje da nije imao nameru da to ova priča postane tema: „To je bilo 2020. Ja sam mu platio školu u jednom evropskom gradu, pri kraju je nostrifikacije letačke dozvole i moći će da leti za bilo koju kompaniju na teritoriji EU, pošto naše letačke dozvole ne važe za EU. Tako da je Er Srbija nebitna u celoj priči.“

Naš sagovornik kaže da su Ognjenu Ivanoviću zaposleni iz Er Srbije rekli da ne može da radi zato što je njegov brat, da o tome ima dokaze, ali da ne želi da kompromituje nikog od zaposlenih. Naređenje je, kako tvrdi za naš list, došlo iz vrha kompanije.

Podsetimo, Ivanović je gostujući u hrvatskom podkastu „Podcast Inkubator“ izjavio je da je njegov rođeni brat dobio otkaz u kompaniji „Er Srbija“ kada su saznali da je u srodstvu sa voditeljem, međutim, u ovoj kompaniji su za naš list negirali te navode.

„Ognjen Ivanović (kako smo uvidom u medijske napise utvrdili da je ime i prezime brata gospodina Ivanovića) nikada nije bilo zaposlen u Er Srbiji i samim tim nije imao nijedan radni dan u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji“, rekli su za Danas u ovoj kompaniji.

Međutim, Ivanović je izjavio da su angažovanjem advokata došli do saznanja da nigde u Er Srbiji ne postoji papir da je njegov brat uopšte i konkurisao iako je, kaže Ivanović, „bio na prijemnom sa drugih deset ljudi, polagao testove, radio simulator, došao prvi dan na posao“.

„Osećaš taj pritisak, stvari ne idu kako treba, ali na muci se poznaju junaci“, naveo je Ivanović.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend