10. mar 2021.

Ko se plaši novinarskih pitanja? (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek odražao je sastanak sa gradonačelnkom Novog Pazara Nihatom Biševcem o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Novom Pazaru. Međutim, neko opet pravi selekciju medija , pa tako ekipe portala A1, radija Sto plus, Sandžak televizije, Nove S, S News-a nisu imale prilike da prisustvuju događaju koji je od opšteg interesa.

Snimak ekrana, preuzeto sa a1tv.net

Iz lokalne samouprave nam je rečeno da oni nisu pozivali medije već iz ministarstva zdravlja. Da li se predastavnici misnistarstva zdravlja plaše pitanja novinara portala A1, obzirom na to da tokom protekle godine, a i ove nisu odgovorili ni na jedan naš zahtev, a tiču se epidemiološke situacije.

Želim da podsetim državnog sekretara Đerleka da bi izjave koje bi dao i za nas odnosno za sve medije svkako stigle do Ministra Lončara i Predsednika Vučića, tako da bi oni čuli sve lepe reči i pohvale koje se u tim izjavama izreknu. Međutim, pristup u kome gospodin Đerlek, državni službenik, bez potrebe zakida deo javnosti za pravoremene informacije u vremenu pandemije, nije prihvatljiv, i nije ljudski. U svakom slučaju mi ostajemo posvećeni pravovremenom i istinitom izveštavanju građana uprkos tome što očigledno postoje podobni i nepodobni mediji kada je gospodin Đerlek u pitanju. Zahvaljujući kolegijalnoj solidarnosti mi smo u prilici da emitujemo snimke današnjeg obraćanja gospodina Mirsada Đerleka i gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

U međuvremenu, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za A1 da je on bio samo gost i da se obratimo lokalnoj samoupravi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend