01. jan 2023.

Napadnut reporter Foneta dok je snimao splav „Fristajler“

Reporter agencije FoNet Marko Dragoslavić napadnut je danas posle podne, oko 15.30 časova, dok je sa šetališta na levoj obale Save snimao splav "Fristajler".

Taj splav je, zbog prekomernog broja gostiju i preopterećenja, delimično potonuo tokom novogodišnje noći.

Na Dragoslavića su, dok je snimao splav i priobalje, nasrnule dve muške osobe odevene u crno, ne dozvoljavajući mu da nastavi snimanje.

„Jedan od njih mi je prišao pitajući: ‘Ko si ti, šta snimaš, ko ti je to odbrio, to je zabranjeno'“, prepričao je Dragoslavić.

On je osobama, koje se nisu legitimisale, ni predstavile, pokazao novinarsku legitimaciju FoNeta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

„Uprkos tome, jedan od njih mi se uneo u lice, uhvatio šakom za vrat i, stežući me, odgurno“, opisao je Dragoslavić.

On je pozvao policiju i sačekao patrolu koja je došla posle petnastak minuta.

Dvojica mladića su u međuvremenu deo šetališta ispred splava ogradili plavo-belom trakom.

Policajci su legitimisali i Dragoslavića i dvojicu mladića, koje su upozorili da nemaju pravo da prostor na šetalištu ispred splava ograđuju trakom koju su razvukli.

Poručili su im da je to javna površina i da za to ovlašćenja imaju samo policija i inspekcije. Uprkos upozorenju, oni nisu ukonili traku.

„Sve što se događalo gledalo je petnaestak ljudi koji su se okupili na šetalištu. Policajci su bili veoma korektni, ali su mi savetovali da se udaljim, što sam i uradio jer se više nisam osećao bezbedno“, naglasio je Dragoslavić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend