05. apr 2019.

Novinarka TV Prve na meti Obradovića: „Rekli ste mi da sam nova Barbara“

Članovi Saveza za Srbiju blokirali su ulaz u Skupštinu grada Beograda. Tokom gužve ispred zgrade psovani su i vređani novinari, među kojima i novinarka Prve TV.

„Nazvana sam SNS botom, optužena da sam član SNS-a, da sam ovakva, da sam onakva“, rekla je novinarka TV Prve Jovana Jovančić u uključenju sa mesta zbivanja i pitala Boška Obradovića, jednog od lidera Saveza za Srbiju i lidera Dveri, „šta znači ovo javno obeležavanje novinara“.

„‘Nova Barbara, novinarka Prve, u stvari SNS bot’. To ste me vi optužili, a neko je okačio to na društvene mreže“, rekla je novinarka Obradoviću.

„Ja se vama izvinjavam ako ste vi bilo šta doživeli sa naše strane“, odgovorio je Obradović i dodao da je rekao samo da „mi više ličite na novinarku Pinka, da mi ličite na nekog ko je poslat da provocira lidera opozicije i da mi više ličite na bota Srpske napredne stranke nego na novinara“.

Kako se može čuti na snimcima, Obradović je, između ostalog, rekao i da od nje „jadnijeg bota Srpske narodne stranke nije video“.

Ubrzo nakon toga, kako je rekla Jovana Jovančić, našla se i na meti uvreda na društvenim mrežama. Jedan je tvitova objavio je i član predsedništva Saveza za Srbiju Janko Veselinović, koji je taj tvit kasnije obrisao.

Napade na novinare osudilo je i Udruženje novinara Srbije.

Razgovor Jovane Jovančić i Boška Obradovića pogledajte u video-prilogu.

Nakon svega, o uvredama upućenim Jovani Jovančić oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više o tome u video-prilogu.

Video prilog televizije Prva pogledajte OVDE.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend