15. dec 2018.

Otkaz i popularnom voditelju Gajšeku

Prvobitnom spisku od 13 zaposlenih na Studiju B, sada se pridružilo još 16 radnika koji će kao tehnološki višak ostati bez posla u ovoj kući.

Ime koje je izazvalo najviše pažnje u javnosti je Aleksandar Gajšek, urednik i autor poznate emisije Agape.

Zašto za jedno od najpoznatijih lica Studija B nema više mesta na ovoj televiziji, nismo uspeli da saznamo od direktorke i glavne urednice Ivane Vučićević, jer nije htela da odgovori na naše pozive i poruke. Sam Gajšek kaže da nije iznenađen, jer je televizija u teškoj materijalnoj situaciji, ali da će pokušati da zadrži emisiju na Studiju B, u sopstvenoj produkciji.

– Ukoliko uspem da nađem sponzore, firme koje bi se oglašavale, nastaviću da radim Agape. To pre svega dugujem mom prijatelju, pokojnom akademiku Vladeti Jerotiću, koji mi je uvek govorio o značaju kontinuiteta – ističe Gajšek za Danas. On dodaje da je finansijska situacija u firmi već duže vreme teška.

– Ne želim nikoga da osuđujem, niti pak da kukam. Moram na stvari da gledam pozitivno. Ako budem dovoljno sposoban i snalažljiv, verujem da ću naći sponzore koji će pomoći emitovanje. Mislim da bi bila velika šteta da se posle 14 godina ugasi Agape – kaže Gajšek.

Aleksandar Simić, predstavnik sindikata u tročlanoj komisiji čiji potpisi stoje na dokumentu ispod spiska viška zaposlenih, kaže za Danas da komisija nije odlučivala o tome ko treba da ode sa televizije, već je samo konstatovala da je čitav proces obavljen u skladu sa zakonom.

– Poslodavac je taj koji je utvrdio da postoji višak zaposlenih, a urednici i rukovodioci sektora su bodovali svoje radnike. Na osnovu bodovanja došlo se do imena koja su višak – naglasio je Simić. Na pitanje kako se među njima našlo i ime Aleksandra Gajšeka, kaže da odgovor treba potražiti na drugom mestu, i da je direktorka ta koja je odobrila spiskove. Naš sagovornik naglašava da je Studio B već duže vreme u ozbiljnoj finansijskoj situaciji, i da su zaposleni znali da će biti otpuštanja. Svi koji su ostali bez posla, ističe, dobiće otpremnine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend