05. okt 2017.

„Ovde sam zato što neću da posle 30 godina karijere štrajkujem glađu“

Zašto sam ovde - pitanje je na koje novinari iz cele Srbije odgovaraju u kratkim video-klipovima na društvenim mrežama objašnjavajući zašto podržavaju akciju za slobodu medija. Okupljeni oko ove akcije potpisaće Proglas za slobodu medija u četvrtak 5. oktobra u 20 sati u Dorćol Platzu u Beogradu.

Antonela Riha, Filip Švarm, Danica Vučenić, Jovana Gligorijević, Nedim Sejdinović, Slaviša Lekić, Natalija Jakovljević iz subotičkog portala Magločistač, Tamara Spaić, Saša Stojković iz Vranja, Jovana Đurbabić, kao i redakcije poput Južnih vesti i CINS-a snimili su kratke video-klipove u kojima svi iznose svoje lične i profesionalne razloge za podršku akciji i objašnjavaju „zašto smo ovde“.

„Ovde sam zato što znam da nema slobodnog društva bez slobodnih medija“, „Ovde smo zato što nam je dosta“, „Dosta nam je mraka“, „Zato što neću da posle 30 godina karijere štrajkujem glađu“, „Zato što neću da me vređaju kada im postavim pitanje“, samo su neki od odgovora novinara u Srbiji.

Video-klipove, koji se objavljuju danas tokom čitavog dana, možete pogledati na stranici Za slobodu medija, a svi koji bi da se priključe mogu to da učine prateći uputstva ovde.

Inače, večeras 5. oktobra od 20 sati u Dorćol Platzu u Beogradu biće održan skup na kome će biti potpisan Proglas za slobodu medija što će, kako kažu organizatori, predstavljati početak zajedničke borbe za slobodu medija. Oni koji ne mogu da prisustvuju, mogu uživo da prate događaj na stranici Za slobodu medija.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend