10. dec 2018.

Podneta krivična prijava: Govor mržnje gradonačelnika Zaječara prevršio meru

Nakon pisanja naše readakcije kojim smo ukazali na kreiranje atmosfere linča od strane gradonačelnika Zaječara i njegovih pristalica, o čemu više možete pročitati OVDE, usledila je reakcija gradonačelnika.

U svom prepoznatljivom maniru, uvredljivom, zlonamernom i sugestivnom, o kome smo već pisali pre nekoliko meseci OVDE, gradonačelnik Zaječara je, iako u uvijenoj formi, ipak više nego jasno i nedvosmisleno, izneo uvrede i pretnje na račun našeg kolege Miljka Stojanovića.

Smatrajući da je govor mržnje gradonačelnika prevršio svaku meru, kao i da je objavom o „lovu zeca“ upućen poziv na linč našeg kolege, nakon konsultacija i razgovora došli smo do zaključka da je neophodno da se nadležnim organima skrene pažnja na ponašanje i atmosferu linča koja je stvorena.

U tom smislu naš kolega Miljko Stojanović danas je podneo prijavu Policijskoj upravi u Zaječaru, kako bi se zaštitio i kako bi nadležnim organima skrenuo pažnju na atmosferu linča koja je stvorena, kao i na lica koja su tome najviše doprinela.

Pozivamo nadležne organe da nepristrasno, u skladu sa zakonima postupe po podnetoj prijavi.

„Retardirana veverica“, „ćelavi berebek“, „smrda umišljenović“, „uštirkanko“, „preskakač kozlića“, „šipkoljubac“, „krmoglava lepotica“ uvrede koje su po svojoj prirodi krajnje zlonamerne, formulisane u cilju izazivanja podsmeha od strane šire javnosti.

Takvim uvredama u proteklim mesecima gradonačelnik se koristi, bez pardona, kako bi omalovažio svakoga ko se drzne da ima vlastito mišljenje, drugačije od onoga koje on zastupa.

Ovim putem najoštrije osuđujemo ponašanje gradonačelnika Zaječara, čiji je način izražavanja i obraćanja neistomišljenicima sraman i, iznad svega, opasan.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend