04. dec 2020.

Portparol EK: Fon der Lajen razgovarala sa Brnabić o slobodi medija u Srbiji

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen razgovarala je jutros sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić o procesu evrointegracija Srbije i vladavini prava. Jedna od tema sastanak bilo je i pitanje medijskih sloboda u Srbiji, rekao je portparol Evropske komsije Erik Mamer na pitanje o napadima predstavnika vlasti u Srbiji na novinare televizija N1 i Nova S.

„Među temama o kojima su razgovarale, naravno da je bilo reči o procesu pregovora o pristupanju i poglavlju koje se odnosi na vladavinu prava. U tom konktestu je istaknuto i pitanje medijskih sloboda“, rekao je on.

Dodao je da je „Ana Brnabić ponovo uveravala predsednicu Evropske komisije da će Vlada Srbije preduzeti sve što je neophodno da osigura slobodu medija u Srbiji“.

Brnabić je jutros ocenila da su poslanici Srpske napredne stranke, koji su vređali novinare N1 i Nova S u Skupštini Srbije, pogrešili i dodala da se predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić u četvrtak izvinio u ime stranke.

Podsetimo, iz skupštinskih klupa se prethodnih dana moglo čuti da su TV N1 i TV Nova S „antidržavna konstrukcija“, „antisrpski mediji“, „strani plaćenik, domaći izdajnik“, da „postju polako neregistrovane političke partije“ i da je njihovo ponašanje „apsolutno antidržavno“.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend