17. nov 2021.

Premijerka Srbije lažima na Tviteru napada „Novu“

Premijerka Srbije Ana Brnabić napisala je na Tviteru da "kategorički demantuje brutalnu i sramotnu laž sa naslovne strane tabloida Nova: da su Metju Palmer i Ričard Grenel lobisti Srbije", iako se to u tekstu nigde ne navodi.

Novine „Nova“ danas su objavile da je Privredna komora Srbije angažovala lobističku kuću „Jorktaun Solušns LLC“, te da je za tri godine PKS njene usluge platila 1,3 miliona dolara. U tekstu se navodi i da je poslednji ugovor potpisan pre osam dana i da je vredan pola miliona dolara.

Na spisku kontakata koje je ta lobistička kuća u vezi sa Srbijom prijavila tamošnjem Ministarstvu pravde su Ričard Grenel, tadašnji specijalni izaslanik američkog predsednika za Srbiju i Kosovo, i Metju Palmer, u to vreme specijalni izaslanik za Zapadni Balkan. U tekstu piše i da su njihova imena pomenuta u pologudišnjem izveštaju angažovane firme, kao i da se u njemu navodi da su oni kontaktirani putem mejla, a da se tema odnosila na američko – srpska ekonomska pitanja. Kao datum naznačen uz njihova imena navodi se 10. decembar 2020.

Iako nigde u tekstu, pa ni na naslovnoj strani, nisu označeni kao lobisti, premijerka tvrdi drugačije. Onako kako želi, a ne kako piše.

„Kategorički demantujem brutalnu i sramotnu laž sa naslovne strane tabloida Nova: da su Metju Palmer i Ričard Grenel lobisti Srbije. Zastrašujuća je perfidnost kojom je laž servirana („na spisku kontakata“ su, pa su, valjda, lobisti). Ovakve laži nanose direktnu štetu Srbiji“, navela je ona na Tviteru.

Ovo inače nije prva obmana premijerke kada je reč o medijima koji posluju unutar Junajted medija grupe. Na konferenciji za novinare, ona je nedavno optužila TV N1 da vodi antivaksersku kampanju.

Predstavnici vlasti medije koji posluju u okviru naše kuće označavaju kao „tajkunske“, „Đilasove“…, ali i kao strane plaćenike i domaće izdajnike, što se u Srbiji nije događalo još od vremena Slobodana Miloševića.

Sve to nisu samo uvrede i pritisak na naš rad, već i direktno ugrožavanje naše bezbednosti.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend