23. jun 2021.

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara osudila pretnje smrću Vidojkoviću

Radna grupe za bezbednost i zaštitu novinara osudila je pretnje smrću koje su upućene piscu i voditelju emisije "Dobar, loš zao" Marku Vidojkoviću.

Snimak ekrana, TV Šabac Youtube

Kako je saopštila Vlada Srbije, zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je prisutne članove Radne grupe sa činjenicama o ovom slučaju i aktivnostima koje su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo preduzeli na rasvetljavanju ovog slučaja.

Članovi Radne grupe naglasili su u diskusiji da je važno da se kontinuitet rada ove grupe nastavi u punom kapacitetu, kako bi zajedničkim radom postigli veću efikasnost u zaštiti novinara i povećanju njihove bezbednost, stoji dalje u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i partneri iz međunarodnih organizacija.

Da podsetimo, pomoćnica ministarke kulture i informisanja Slavica Trifunović je rekla da to ministarstvo nema problem da osudi svaki napad, da nažalost svakodnevno ima takvih pojava i da je to ono što je loše u našem društvu.

Vidojković, čija se emisija „Dobar, loš, zao“ emituje na TV Nova S i na portalu Nova.rs, rekao je za N1 da ne misli da su pretnje koje je dobio zaista rasvetljene i da očekuje da nadležni organi objave ime i prezime osobe koja mu je pretila.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend