11. jun 2024.

Saslušan novinar „Radara“ Vuk Cvijić koga je napao direktor „Srpskog telegrafa“ u Kosovskoj ulici

Novinar Radara Vuk Cvijić na koga je 29. maja Kosovskoj ulici u Beogradu napao direktor tabloida "Srpski telegraf" Milan Lađević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Takođe, kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, saslušan je i Milan Lađević.

Kako je navedeno iz tužilaštva, tužilac je od Cvijića i Lađevića prikupio potrebne podatke, a nakon prikupljanja drugih potrebnih dokaza biće doneta odluka o daljem postupanju o čemu će javnost biti obaveštena.

Podsetimo, Vuk Cvijić, novinar nedeljnika „Radar“ napadnut je fizički u centru Beograda. Napadač je bio direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević.

Nakon napada redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada. Nakon otvorenog pisma, ministarka pravde Maja Popović istakla je da je sigurna da će nadležni organi u „najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolonosti“.

Dokazi o napadu postoje. Da Lađević ne govori istinu potvrdio je i lekarski izveštaj u kojem je navedeno da je Cvijić dobio udarac.

Zbog napada na novinara „Radara“ saopštenjem se oglasila United media koja je navela da se radi o bezumnom napadu i insistirala na kažnjavanju vinovnika napada po zakonu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend