03. sep 2021.

Skupština slobodne Srbije: Napadi na Sejdinovića nasrtaj na profesionalizam

Skupština slobodne Srbije ocenila je danas napade u provladinim medijima na novinara Nedima Sejdinovića zbog teksta o pitanju vojvođanskog identiteta, kao nasrtaj na integritet i profesionalizam, jer aktuelna vlast Srpske napredne stranke „očigledno nije u stanju da istrpi reči opravdane i objektivne kritike“.

„Poslednji napad na Nedima Sejdinovića, u režimskim medijima i na društvenim mrežama, usledio je posle objavljivanja sjajnog analitičkog teksta u dnevnim novinama Danas. U tom tekstu Sejdinović je precizno razobličio još jednu političku smicalicu posrnulog režima Aleksandra Vučića“, navodi se.

Po navodima Skupštine slobodne Srbije, u reakcijama na Sejdinovićev tekst o pitanju vojvođanskog identiteta i mogućnosti da se na popisu uvede opcija izjašnjavanja u tom pogledu, Sejdinoviću se pripisuju stavovi koje uopšte nije izneo u svom tekstu, i što je još opasnije „prebrojavaju mu se patriotska i nacionalna krvna zrnca“.

„Naprasnim otvaranjem rasprave o vojvođanskom identitetu, vladajuće strukture pokušavaju da mobilišu svoje poljuljano i nehomogeno biračko telo, ne bi li animirale večite političke dušebrižnike da iskažu svoju ‘patriotsku’ brigu za sudbinu Vojvodine, skrećući pri tome pažnju javnosti sa svojih veza sa organizovanim kriminalom“, dodaje se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije je upozorila da su takvi brutalni i podmukli napadi, u kojima se iscrtavaju mete na leđima profesionalnih i nezavisnih novinara i mislećih ljudi, veoma opasni.

„Upozoravamo nadležne da svaki napad na novinara Nedima Sejdinovića shvate veoma ozbiljno, jer je vreme slobode, a samim tim i odgovornosti za počinjena nepočinstva i zlodela, veoma blizu“, dodaje se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend