28. feb 2019.

Slučaj pretnji Južnim vestima: Preispituju se odluke osnovnog i višeg tužilaštva

Odluke tužilaštava u Nišu da odbace slučaj pretnji novinarima portala Južne vesti, sada su na preispitivanju, kaže član Radne grupe za bezbednost novinara i zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković.

On je u Insajder debati naveo da se će videti da li postoji mogućnost donošenja drugačije odluke.

„Reći ću vam da su odluke nižih javnih tužilaštva trenutno u ispitivanju, tako da ćemo videti šta je u okviru zakona bilo urađeno i da li postoji mogućnost i za donošenje drugačije odluke“, najavio je tužilac Stamenković.

Na pitanje da li će tužilaštvo snositi posledice, ukoliko se utvrdi da nije donelo dobru odluku, Stamenković kaže da zavisi od toga „šta je osnov takve vrste postupanja“.

„Ako je bila namera koja je neprofesionalna, javno tužilaštvo ima svoje disciplinske organe koji o tome odlučuju i ti organi apsolutno će doneti odgovarajuću sankciju. Nije tačno da javni tužioci i na tom nivou ne mogu biti oni koji će trpeti određenu vrstu sankcije. Profesionalno, ne daj Bože nekome od javnih tužilaca da je izvršio neko krivično deo, onda će on biti suočen sa krivičnim gonjenjem bez pardona“, zaključio je Stamenković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend