26. jan 2019.

Svedoci različito o napadu na novinarke Pinka

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje za napad na novinarke televizije Pink saslušanjem svedoka koji su izneli suprotne stavove o tom događaju.

Svedoci, policajac Dušan Denić i snimatelj televizije Pink Aleksandar Palajić rekli su da je optuženi Dejan Vulićević udario novinarke, dok svedok predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović to nije mogao da potvrdi.

Denić, koji je i uhapsio Vulićevića, kazao je da je video kada je novinarku Maru Dragović otvorenom šakom udario u potiljak.

On je naveo i da je video Vulićevića kako je zamahnuo pesnicom ka novinarki Goci Uzelac, ali da nije video sam udarac, već samo kako je pala.

„Optuženi mi je od početka protesta privukao pažnju svojim ponašanjem, jer se sukobljavao sa obezbeđenjem i bacao flašice sa vodom“, rekao je Denić.

Svedoku Veselinoviću niko nije postavljao pitanja već je pročitan njegov iskaz iz istrage u kom je naveo da se Vulićević sukobio sa radnikom obezbeđenja.

„Tada sam video da je žena u crnoj haljini pala na kolena, ali nisam video da je neko udario. Pretpostavljam da je neko gurnuo iz te tuče“, svedočio je Veselinović.

Pročitan je i iskaz snimatelja televizije Pink Aleksandra Palajića u kome je naveo da je Vulićević iz drugog pokušaja udario u glavu Maru Dragović, dok je bila okrenuta leđima.

On je na ročištu dopunio svoj iskaz ocenjujući da je tokom dvadeset godina rada prisustvovao „raznim revolucijama“, ali da tako „licemerno“ ponašanje organizatora protesta ispred televizije Pink u septembru 2017. godine nije video.

„Oni su se smejali, to je bilo skandalozno. Gospodin Boško Obradović nikako ne zaslužuje prefiks gospodin“, rekao je Palajić.

On je dodao da je tokom protesta koje su organizovale Dveri i Zdrava Srbija pogođen sa dva jajeta u leđa i da ga pukom srećom kamenica nije pogodila u glavu.

Vulićević je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu jer je 16. septembra 2017. godine tokom protesta Dveri i Zdrave Srbije ispred televizije Pink napao novinarke Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

Posle indcidenta, televizija Pink je tvrdila da su novinarke zadobile teške telesne povrede, ali je u izveštaju sudskog veštaka Branimira Aleksića navedeno da su u pitanju povrede lakše prirode.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem svedoka 29. marta u 12.30 sati.


Video prilog televizije N1 pogledajte OVDE.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend