04. apr 2019.

Tužilaštvo u Zaječaru utvrdilo: Bilo pritiska na Dušana Vojvodića zbog izveštavanja o „Noćnom klubu 54“

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru utvrdilo je da je na urednika produkcije „Za media“ Dušana Vojvodića vršen pritisak prilikom izveštavanja o teškom incidentu u „Noćnom klubu 54“ u Zaječaru.

„Miloš Nikolić i Dražen Kovijanić nisu ostvarili zakonska obeležja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, jer nije upućena ozbiljna pretnja da će napasti na život ili telo Dušana Vojvodića“, navelo je Tužilaštvo.

Podsetimo, vlasnik „Noćnog kluba 54“ Miloš Nikolić i Dražen Kovijanić, u Zaječaru poznat kao šef obezbeđenja ovog kluba, iako to formalno nije, vršili su pritisak na Dušana Vojvodića i novinare produkcije „Za media“ zbog pisanja o incidentu u kojem su u „Noćnom klubu 54“ nasilnici teško povredili maturanta Borisa Brnzanovića.

Novinari produkcije „Za media“ su nakon incidenta u „Noćnom klubu 54“ održali konferenciju za štampu, kako bi izvršili pritisak na tužilaštvo i policiju, jer su „maturanti ugroženi, a batinaši na slobodi“.

Uoči te konferencije, kako je UNS-u rečeno u ovoj produkciji, pojavio se Dražen Kovijanić koji je tražio da se prekine sa izveštavanjem koje dovodi „Noćni klub 54“ i njega u negativan kontekst. Na komentar Dušana Vojvodića da su završili razgovor, Kovijanić je dobacio „ne, nismo završili“.

Vlasnik „Noćnog kluba 54“ Miloš Nikolić telefonom je zvao pre konferencije Vojvodića tražeći da ne pominje obezbeđenje, kao i da se prekine sa izveštavanjem o incidentu u klubu.

UNS-u je u produkciji „Za media“ rečeno i da je sve vreme trajanja konferencije, koju je na poziv ove produkcije obezbeđivala policija, ispred bio parkiran automobil u kojem je viđana osoba koja je nanela teške telesne povrede maturantu.

Nakon održane konferencije, Dušanu Vojvodiću je kući došla intereventna policija sa nalogomza oduzimanje oružja za koje ima dozvolu.

UNS-u je tada Vojvodić rekao da je „prvi put uplašen za bezbednost svoje porodice i sebe, zato što je do sada više puta policiji prijavljivao pretnje i pritiske zbog istraživanja i pisanja, ali mu nikada nije traženo da preda oružje“.

Ipak, policija je odustala od namere da oduzme oružje Vojvodiću, nakon što je razgovarao sa načelnicom Policijske uprave u Zaječaru Sanjom Dimitrijević.

Podsetimo, UNS je tražio od zaječarske policije da omogući nesmetan rad novinara koji istražuju i pišu o ovom incidentu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend