04. mar 2018.

Ušla voda u kabl?

Kako su redakciju RTV Kim obavestili gledaoci iz Kosovske Mitrovice i okoline, program lokalnih TV stanica Mir, Puls i Herc večeras nije mogao da se prati putem kablovskog operatera VGN.

U večernjem programu ove stanice su reemitovale emisiju „Dogovor!?“ u kojoj su o rezultatima istrage ubistva Olivera Ivanovića govorili Ksenija Božović i Dragiša Milović.

Gledaoci su našoj redakciji saopštili da program ove tri lokalne televizije „ne može da se gleda“, jer signal neprestano „nestaje i dolazi“.

Smetnje u prijemu signala u Kosovskoj Mitrovici je za našu redakciju Kim potvrdila i gošća emisije koja je u studiju RTV Kim u Čaglavici snimljena pre dva dana.

„Znam da je bilo velikog interesovanja za ovu emisiju na severu. Strašno je da se ovo desilo večeras, šta god da je razlog“, rekla je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović.

Direktor RTV Mir iz Leposavića Nenad Radosavljević je za Kim potvrdio da je program ove kuće u Leposaviću i bližoj okolini večeras emitovan bez smenji, te da je signal regularno prosleđivan distributeru u Kosovskoj Mitrovici. Na centralnom Kosovu je program TV Mir emitovan bez problema.

TV Puls je emisiju emitovala od 20.10 minuta, takođe bez smetnji u regionu Kosovskog Pomoravlja i centralnog Kosova.

Redakcija RTV Kim uprkos brojnim pokušajima nije uspela da stupi u kontakt sa osobljem VGN kablovskog operatera u Kosovskoj Mitrovici, tako da smo uskraćeni za odgovor na pitanje da li su po sredi tehnički problemi ili je od kiše ušla voda u kabl.

Svi zainteresovani gledaoci emisiju mogu pogledati OVDE.

Interesantan je i podatak da je nakon gostovanja Dragiše Milovića u emisiji „Slobodno srpski“ krajem januara, sajt ovog TV formata hakovan četiri puta u roku od nekoliko dana. Kolege iz produkcije NewPress su ove digitalne napade prijavile policiji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend